Letnji jezički kamp na Malti

EC_Malta

Škola

EC

Škola EC je jedna od najuglednijih škola na Malti. Letnje škole za mlade organizuje na nekoliko destinacija, a polaznici su raspoređeni po uzrastu, te se i programi u skladu sa tim razlikuju po sadržaju.

Letnji kamp, 8-13 godina

Od 18.06. do 28.08.2016.

Ovaj program namenjen je najmlađim polaznicima i omogućava im da dožive Maltu na drugačiji način, uživajući u moru i morskim aktivnostima uz učenje jezika i stvaranje novih, internacionalnih prijatelja. Deca su smeštena u siguran i obezbeđen kompleks rezidencije St. Martin’s College u malom mestu Swatar u centralnoj Malti. Sobe su višekrevetne za više polaznika istog pola, kupatilo je zajedničko i deli ga oko 5 polaznika. Sve sobe su klimatizovane. Obezbeđen je pun pansion. Polaznici mogu uživati u bazenu u okviru kampusa ove škole, a obezbeđen je nadzor dece 24 sata dnevno.

Nastava se održava u St. Martin’s College, modernoj privatnoj, klimatizovanoj školi. Polaznici se svrstavaju u međunarodne grupe prema nivou znanja, što ih dodatno motiviše i pospešuje učenje jezika.

Program Classic Malta, 13-17 godina

Od 18.06. do 28.08.2016.

Classic Club program

Smeštaj je organizovan u hotelu u primorskom gradiću Qawra koji se nalazi na severu ostrva. Sobe u hotelu su trokrevetne i četvorokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su klimatizovane. Smeštaj je na bazi punog pansiona (doručak, topli ručak ili ručak za poneti i večera). U okviru smeštaja nalazi se bazen na otvorenom.Nastava se održava u školi, do koje se školskim autobusom putuje do 25 minuta.

Classic Economy program – Bella Vista hotel

Hotel je smešten u gradiću St. Paul’s Bay i na pešačkoj je udaljenosti od centra Qawra. U hotelu su sobe trokrevetne i četvorokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su klimatizovane. Smeštaj je na bazi punog pansiona (doručak, topli ručak ili ručak za poneti, večera). U okviru smeštaja nalazi se bazen. Nastava se održava u školi, do koje se školskim autobusom putuje do 30 minuta.

Porodični smeštaj

Smeštaj je u malteškim porodicama, koje su sve akreditovane od strane malteške turističke organizacije i redovno su kontrolisane od strane škole. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, a kupatilo se deli sa članovima porodice ili ostalim polaznicima. Usluga je na bazi punog pansiona.

Nastava se održava u školi, do koje se školskim autobusom putuje do 20 minuta.

Svakodnevno su organizovane poslepodnevne (vodeni park, krstarenja, obilasci, sportovi, karting, žurke na plaži, bioskop,…) i večernje aktivnosti (roštilj, međunarodne večeri, žurke…), a 1-2 poslepodneva ili večeri nedeljno su slobodni, kao i nedeljom (kada se organizuju opcione ekskurzije).

Jedan vođa grupe/vaspitač je zadužen za maksimalno 15 dece. Deca ne idu nigde bez pratnje.

Program Freestyle Malta, 16-20 godina

Od 18.06. do 28.08.2016.

Freestyle program na Malti  je idealan izbor za mlade koji žele da uče engleski jezik, uživaju u letovanju na prelepim plažama i ujedno imaju slobodno vreme koje mogu samostalno da planiraju i iskoriste u obilascima i aktivnostima.

Smeštaj je obezbeđen u hotelu u Sliemi, u trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, na bazi polupansiona, dok je pun pansion omogućen uz doplatu. Hotel raspolaže otvorenim bazenom, a polaznici imaju besplatan bežični internet u svim zajedničkim prostorijama hotela.

Smeštaj je udaljen oko 10-25 minuta javnim prevozom (autobusom) od škole, a u blizini je i plaža, veliki broj kafića, restorana, prodavnica, bioskopa…

Vreme van nastave je upotpunjeno različitim vannastavnim aktivnostima koje obuhvataju obilaske Malte, ali je ostavljeno i dovoljno vremena za slobodne aktivnosti. Polaznici ovog programa imaju obezbeđeno besplatno korišćenje pogodnosti koje pruža EC Beach Club.

Destinacija

Ova najmanja i najgušće naseljena ostrvska zemlja u Evropi nalazi se u Sredozemnom moru, a čine je tri ostrva od kojih je najveće Malta, zatim Gozo i nenaseljeno ostrvo Comino. Topla mediteranska klima čini Maltu idealnom za učenje engleskog jezika uz aktivan odmor i zabavu. Odlikuju je blage zime, pa sneg gotovo nikada ni ne pada.

Službeni jezik na ostrvu je engleski, dok pojedini stanovnici još uvek koriste malteški.

Samo neke od turističkih atrakcija koje bi svakako trebalo posetiti u toku boravka na Malti jesu zaliv Spinola, trg Balluta i popularno naselje prepuno restorana, kafića i klubova Paceville u gradu St. Julian’s, katedralu St. John’s, istorijski muzej Saluting Battery i mnoga pozorišta, vrtove, galerije, muzeje i istorijske građevine. Osim obilazaka poznatih mesta, turistima su na raspolaganju mnogobrojne sportske i zabavne aktivnosti.

Galerija

Akreditacije

ACCET

accet

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

alto

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

avgust 2014.

„Zdravo, ja sam Milos. Bio sam na Malti 2014.godine u avgustu .

Smesten sam u hotelu Winsdor .

Isao sam u skolu EC Malta i dobio na kraju diplomu. Svidja mi se ovo iskustvo i mozda bih opet sve ovo ponovio sledece godine!“

Miloš, 17 godina

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju