Škola engleskog jezika na Malti

Škola

EC

Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim kursevima engleskog jezika, a želite istovremeno i lep odmor na egzotičnom ostrvu, ova škola je pravi izbor za vas. EC je savremena organizacija koja postoji još od 1991. godine, a školski centar na Malti nalazi se u turističkom i zabavnom centru u mestu St. Julian’s.

Škola u sezoni može da primi i do 500 polaznika u 44 moderne učionice, a školski objekat izuzev učionica ima i internet kafe i dva prelepa vrta na krovu škole, bežični internet, biblioteku, studentski i biznis foaje.

Vreme van nastave – Svakako ne treba propustiti posetu plažama Golden Bay i Paradise beach, obilazak Nemog grada, izlet brodom do prirodnog fenomena špilje Blue Grotto, posetiti ostrvo Gozo kao i Plavu  lagunu  na ostrvu Comino.

Obavezno iskoristite priliku i posetite znamenitosti svetske kulturne baštine – neolitske hramove i lokalitet Tri grada.

Pored ovih obilazaka, škola za svoje polaznike organizuje i niz zabavnih aktivnosti, druženja, krstarenja i sportova na vodi.

Destinacija

Malta je mnogima poznata kao dragulj Mediterana i jedna je od najmanjih i najgušće naseljenih ostrvskih zemalja Evropske Unije. Nalazi se južno od Sicilije, istočno od Tunisa i severno od Libije, u arhipelagu od sedam ostrva u Mediteranskom moru.

Topla mediteranska klima klima, bezbrojne plaže i predivna opuštajuća atmosfera čine je idealnom za odmor, zabavu, nova poznanstva i učenje engleskog jezika. Malta ima po nešto za svakoga: kristalno čisto more, jedinstvene istorijske znamenitosti, zanimljiv zabavni dnevni i noćni život, pregršt lokala, noćnih barova, restorana i prodavnica koje su privlačne turistima.

Kursevi

EC organizuje različite kurseve engleskog jezika tokom cele godine, a neke od opcija su sledeće:

  • General English (20 časova nedeljno)
  • Intensive English (30 časova nedeljno)
  • English for Work (30 časova nedeljno, 20+10 poslovni)
  • English in the City (30 časova nedeljno, 20+10 u gradu)
  • Exam Preparation IELTS,TOEFL (30 časova nedeljno)
  • Cambridge Exam Preparation (FCE,CAE,CPE)
  • Club 50+ (paket programa nastava + aktivnosti)

 Polaznici se raspoređuju u adekvatne jezičke grupe prema svom nivou engleskog jezika koji se procenjuje nakon online testa jezika pred put ili prvi dan kada dođu na nastavu. 

Smeštaj

Škola obezbeđuje nekoliko vidova smeštaja za svoje polaznike: zajednički apartmani (standard/comfort), privatni apartman/studio i porodičini smeštaj (standard, comfort). Zajednički stan deli više polaznika (kuhinju i kupatilo), dok smeštaj obuhvata 1/1 ili 1/2 sobu bez obroka. Comfort apartmani za nijansu su modernije opremljeni od standardnih, a svi apartmani udaljeni su maksimalno 30 minuta hoda od škole. Privatni studio apartman je opremljen apartman namenjen onima koji žele punu privatnost (maksimalno 1 ili 2 osobe koje putuju zajedno). Porodični smeštaj postoji u više kategorija i može biti udaljen maksimalno 30 minuta prevozom od škole EC. Standard sobe (1/1 i 1/2) u porodici mogu biti na bazi doručka ili polupansiona, a polaznik deli kupatilo sa domaćinom. Comfort sobe (1/1 i 1/2) u porodici isto mogu biti na bazi doručka ili polupansiona, ali ovaj tip smeštaja obuhvata privatno kupatilo.

Akreditacije

ACCET

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Iz godine u godinu naši polaznici se vraćaju sa Malte puni utisaka. Spoj učenja jezika i letovanja odličan je način da se provede godišnji odmor i steknu veštine potrebne za posao. U nastavku pročitajte kako je našoj polaznici Sandri bilo u školi EC na Malti, u gradu St Julianˈs.

Vratila sam se sa Malte, pa da se javim.

Smeštaj je bio dobar, blizu škole- peške nekih 15 min. Takođe blizu gradske plaže – 10 min peške.

Bilo nas je sedmoro (prosek godina 23, ali mi to nije mnogo smetalo) svako je imao svoju sobu i kupatilo.  Stan je potpuno opremljen, sa mašinom, peglom za veš, sudovima… Spremačica (koja je iz Srbije) dolazi i sređuje jednom nedeljno. Tako da, ako izuzmem to da su ponekad moje kupatilo koristila dva momka iz Italije i Turske, primedbe nemam. Život sa ljudima iz svih krajeva sveta je odlična prilika da se koristi jezik.

Malta-nastava-škola jezika

Škola je bila dobra, prve nedelje sam imala odlične profesore, u drugoj su ih promenili za neke mlađe i malo opuštenije. Malo opuštenija varijanta nego u Vankuveru ali opet jako dobar kvalitet usluge. Škola na Malti ima dosta vannastavnih aktivnosti tako da za svakoga ima ponešto. St Julianˈs je malo mesto koje vrvi od mladih, noćnog života. Grad pored, Sliema, jako je lep, peške na 10 minuta udaljenosti. Svako veče sam pešacila 5-8 km, tako da sam imala sjajnu rekreaciju. Sve u svemu jako dobro iskustvo, jako sam zadovoljna.

Čujemo se i vidimo nekom drugom prilikom.

Hvala na saradnji.

Sandra

Pozdrav Ana!

Utisci su odlični! Prezadovoljna sam EC-om,ostala bih još jednu nedelju nego sam imala neki dogovor ovde. Malo je bilo hladnije, subjektivni osećaj, nego što sam očekivala ali ok, smetale su mi neke praktične stvari kod moje domaćice ali ok, preživela sam.. J Sledeći put, i stvarno planiram, odlučiću se za njihove apartmane. Plan je da još malo poradim na mom engleskom pa na” poslovni English“. Grupa je fantastična, upoznala sam puno divnih ljudi, i imamo kontakt i verovatno se viđamo na dalje. Stvarno predivno iskustvo! I ti si mi zlatna J Moja prijateljica je preko vas, sa tvojom koleginicom Gordanom dogovorila Winchester, ali mislim da si ti najbolja, ja sam imala sreću. J Za dve nedelje je napredak fantastičan, stvarno sam prezadovoljna. Malta je divna, lako se snaći, obilazila sam sama (ja to volim), ali i grupno sa školom ili sa ljudima iz grupe.

Srdačan pozdrav!

Dragana

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju