Škola engleskog jezika u Oksfordu

Corpus-Christi-College-Egida-International

Škola

The Eckersley School of English

Škola je locirana u samom centru grada, okružena najprestižnijim fakultetima i naspram čuvenog muzeja Ashmolean.  Ova izuzetno kvalitetna škola jezika ima deset učionica sa najsavremenijom opremom, jezičku laboratoriju, kompjutersku salu, bogatu biblioteku, savremeni softver za učenje engleskog, kao i pristup internetu (dostupan svim polaznicima škole).

Vreme van nastave – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv program vannastavnih aktivnosti. Aktivnosti mogu biti internacionalno veče hrane, kvizovi, obilasci grada, roštilj i druge u kojima polaznici mogu praktikovati engleski jezik kroz konverzaciju o svakodnevnim termama. Vikendom se uz doplatu organizuju i ekskurzije u London, Kembridž, Bat i druge gradove.

Destinacija

Jedan od najpoznatijih svetskih univerzitetskih gradova, Oksford je prelepo, privilegovano mesto.Ovaj istorijski grad  raskošne arhitekture  zahvaljujući velikoj studentskoj populaciji zadržava mladalački duh i vedrinu.

Elegantne zgrade boje meda rasute po celom gradu okružuju elegantna dvorišta koja se nižu duž uzanih, kamenih ulica. Šetajući gradom otkrićete fantastične stvari, između ostalog najstariji koledž koji potiče iz XIII veka, a čija unutrašnjost se gotovo nije ni promenila od tog doba. Uz bogatu istoriju, tradiciju i energičan akademski život, postoji i užurban, živopisan svet van školskih zidina. Grad je pun parkova i zelenila, pa tako možete prošetati po botaničkoj bašti, uz reku Oksford, voziti bicikl ili igrati golf. Za ljubitelje zabave u gradu postoji mnoštvo klubova, bioskopa, prodavnica, butika, restorana i kafea.

Upoznavanje Oksforda  možete upotpuniti obilascima najstarije svetske bibloteke Bodleian, čuvenog Carfax tornja, Christ Church katedrale iz XII veka u sklopu koje se nalazi i fantastična galerija sa delima renesansnih umetnika, prelaskom preko mosta uzdaha (Bridge of Sighs). Gde god da krenete, grad će vas očarati i dopustiti da osetite njegovu magiju.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni (Octorial Essential) kurs jezika (18 sati nedeljno);
  • Poluintenzivni (Octorial) kurs jezika (27,5 sati nedeljno);
  • Intenzivni (Octorial Enhanced) kurs jezika (32,5 ili 35 sati nedeljno);
  • IELTS pripremni kurs (27,5 sati nedeljno);
  • Cambridge priprema FCE/CAE (27,5 sati nedeljno);
  • Privatni časovi sa profesorom.

Po dolasku u školu radi se orijentacijski test engleskog jezika, na osnovu kojeg se procenjuje trenutni nivo znanja polaznika i nakon toga smeštaju se u adekvatne jezičke grupe. Cilj kurseva jeste da kod polaznika razviju četiri osnovne jezičke veštine – čitanje, pisanje, govor i razumevanje. Kursevi su dobar izbor i za one polaznike kojima je dobar jezički nivo neophodan zbog posla. Rad je u izuzetno malim grupama, što omogućava individualni pristup svakom od polaznika i rad na njihovim indivdualnim potrebama.

Smeštaj

Smeštaj za polaznke je obezbeđen u engleskim porodicama, u jednokrevetnim sobama, sa polupansionom. Polaznicima je na raspolaganju opcija sobe sa privatnim kupatilom ili zajedničkim kupatilom koje dele sa svim članovima domaćinstva.  Porodice žive u rezidencijalnim delovima Oksforda, a do škole se najčešće dolazi autobusom ili biciklom.

Škola u svojoj ponudi ima i uslugu bukiranja transfera od/do aerodroma. Transfer podrazumeva da vas predstavnik dočeka na aerodromu u Londonu, sprovede do odabranog smeštaja u Oksfordu i tako i u povratku. Cene transfera navedene su u tabeli.

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print