Škola engleskog jezika u Oksfordu

Corpus-Christi-College-Egida-International

Škola

The Eckersley School of English

Škola je locirana u samom centru grada, okružena najznamenitijim fakultetima i naspram čuvenog muzeja Ashmolean.  Izuzev kvaliteta, ovo je škola jezika koja ima deset učionica sa najsavremenijom opremom, jezičku laboratoriju, kompjutersku salu, savremeni softver za učenje engleskog, bogatu biblioteku i internet (dostupan svim polaznicima škole). Škola je jedna od najstarijih priznatih institucija od strane Britanskog Saveta i članica je organizacije ENGLISHUK.

Vreme van nastave – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv program vannastavnih aktivnosti. Aktivnosti mogu biti internacionalno veče hrane, kvizovi, obilasci grada, roštilj i druge u kojima polaznici mogu praktikovati engleski jezik kroz konverzaciju o svakodnevnim termama. Vikendom se uz doplatu organizuju i ekskurzije u London, Kembridž, Bat i druge gradove.

Destinacija

Ovaj poznati univerzitetski grad smešten je u jugoistočnoj Engleskoj, na oko sat vremena od Londona. Grad predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija sa preko 9 miliona turista godišnje. Izuzev po prestižnom univerzitetu, u svetu je prepoznatljiv po svojim istorijskim znamenitostima, ali i rastućoj hi-tech zajednici.

U gradu postoji bezbroj znamenitosti i istorijskih tekovina poput biblioteke Bodleian, pozorišta Sheldoninan, čuvenog mosta Bridge of Sights, tornja Carfax, dvorca, mnoštva crkvi, koledža u okvirnu univerziteta o drugo. Oksford obiluje parkovima i prirodom, pa tako možete prošetati po botaničkoj bašti, uz reku Oksford, voziti bicikl ili igrati golf. Za ljubitelje zabave u gradu postoji mnogštvo klubova, bioskopa, prodavnica, butika, restorana i kafea.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika (18 sati nedeljno)
  • Poluintenzivni kurs jezika (27.5 sati nedeljno)
  • Intenzivni kurs jezika (30 sati nedeljno)
  • Priprema za Cambridge (27.5 sati nedeljno)
  • Priprema za IELTS (27.5 sati nedeljno)
  • Privatni časovi sa profesorom i drugi.

Po dolasku u školu radi se orijentacijski test engleskog jezika na osnovu kojeg se procenjuje trenutni nivo znanja polaznika i nakon toga smeštaju se u adekvatne jezičke grupe.

Cilj kurseva jeste da kod polaznika razviju četiri osnovne jezičke veštine – čitanje, pisanje, govor i razumevanje. Kursevi su dobar izbor i za one polaznike kojima je dobar jezički nivo neophodan zbog posla.

Smeštaj

Smeštaj za polaznke je obezbeđen u engleskim porodicama, u jednokrevetnim sobama, sa polupansionom. Polaznicima je na raspolaganju opcija sobe sa privatnim kupatilom ili zajedničkim kupatilom koje dele sa svim članovima domaćinstva.  Porodice žive u rezidencijalnim delovima Oksforda, a do škole se najčešće dolazi autobusom, ili biciklom. Za one koji to žele, moguće je obezbediti i druge vidove smeštaja (hoteli, hosteli, sobe, stanove…).

Škola u svojoj ponudi ima i uslugu bukiranja transfera od/do aerodroma. Transfer podrazumeva da Vas predstavnik dočeka na aerodromu u Londonu, sprovede do odabranog smeštaja u Oksfordu i tako i u povratku. Cene transfera navedene su u cenovniku.

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print