Škola engleskog jezika u Oksfordu

Škola

The Eckersley School of English

Škola se nalazi u samom centru grada, okružena najprestižnijim fakultetima, naspram čuvenog muzeja Ashmolean.  Ova izuzetno kvalitetna škola jezika ima deset učionica sa najsavremenijom opremom, jezičku laboratoriju, kompjutersku salu, bogatu biblioteku, savremeni softver za učenje engleskog jezika, kao i pristup internetu (dostupan svim polaznicima škole).

Vreme van nastave – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv program vannastavnih aktivnosti i druženja: internacionalno veče hrane, kvizove, obilaske grada, roštilj i druge događaje u kojima polaznici mogu praktikovati engleski jezik kroz konverzaciju o svakodnevnim termama. Vikendom se uz doplatu organizuju i ekskurzije u London, Kembridž, Bat i druge gradove.

Destinacija

Jedan od najpoznatijih svetskih univerzitetskih centara,  istorijski grad raskošne arhitekture i bogate istorije zahvaljujući svojoj velikoj studentskoj populaciji zadržava mladalački duh i vedrinu.

Šetajući gradom otkrićete fantastične stvari, između ostalog najstariji koledž koji potiče iz XIII veka, a čija unutrašnjost se gotovo nije ni promenila od tog doba. Uz bogatu istoriju, tradiciju i energičan akademski život, postoji i užurban, živopisan svet van školskih zidina. Grad je pun parkova i zelenila, pa posetioci mogu da uživaju u šetnji po botaničkoj bašti, uz reku Oksford, u vožnji bicikla ili golfu. Za ljubitelje zabave u gradu postoji mnoštvo klubova, bioskopa, prodavnica, butika, restorana i kafea.

Upoznavanje Oksforda možete upotpuniti obilascima najstarije svetske bibloteke Bodleian, čuvenog Carfax tornja, Christ Church katedrale iz XII veka u sklopu koje se nalazi i fantastična galerija sa delima renesansnih umetnika, prelaskom preko mosta uzdaha (Bridge of Sighs). Gde god da krenete, grad će vas očarati i dopustiti da osetite njegovu magiju.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni (Octorial Essential) kurs jezika (18 sati nedeljno);
  • Poluintenzivni (Octorial) kurs jezika (27,5 sati nedeljno);
  • Intenzivni (Octorial Enhanced) kurs jezika (32,5 ili 35 sati nedeljno) – kombinacija standardnog kursa i individualne nastave;
  • IELTS pripremni kurs (27,5 sati nedeljno);
  • Cambridge priprema FCE/CAE (27,5 sati nedeljno);
  • Privatni časovi sa profesorom.

Po dolasku u školu radi se orijentacijski test engleskog jezika, na osnovu kojeg se procenjuje trenutni nivo znanja polaznika i nakon toga se raspoređuju u adekvatne jezičke grupe. Rad je u izuzetno malim grupama, što omogućava individualni pristup svakom od polaznika i rad na njihovim individualnim potrebama.

Smeštaj

Škola je svojim polaznicima obezbedila smeštaj u engleskim porodicama što predstavlja sjajnu priliku za upoznavanje lokalne kulture kao i učenje engleskog jezika i nakon nastave kroz komunikaciju sa domaćinima. Smeštaj podrazumeva jednokrevetne sobe sa polupansionom, a polaznici mogu da izaberu sobu sa privatnim ili zajedničkim kupatilom (koje dele sa ostalim članovima domaćinstva).  Porodice žive u rezidencijalnim delovima Oksforda, a do škole se najčešće dolazi autobusom ili biciklom.

Škola u svojoj ponudi ima i uslugu bukiranja transfera od/do aerodroma. Transfer podrazumeva da vas predstavnik škole dočeka na aerodromu u Londonu, sprovede do odabranog smeštaja u Oksfordu i tako i u povratku. Cene transfera navedene su u tabeli.

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print