Škola engleskog u Edinburgu

Škola

ECS Scotland

Ova škola je nezavisna škola engleskog jezika u porodičnom vlasništvu, specijalizovana u pružanju kvalitetne nastave engleskog jezika za odrasle i profesionalce, a u okviru individualne ili grupne nastave. Akreditovana je od strane British Council-a i članica je EnglishUK – vodeće svetske asocijacije za učenje engleskog jezika.

Škola je osnovana 1995. godine i nalazi se u centru novog dela Edinburga, na samo 10 minuta hoda od čuvene Princes ulice, u neposrednoj blizini gradskog prevoza, bioskopa, prodavnica, pabova i velikog broja turističkih atrakcija.

Vreme van nastave – Izleti se obično organizuju sredom posle podne i uključuju obilaske kulturno-istorijskih znamenitosti poput zamaka, palata i vila od istorijskog značaja, sela, spomenika, muzeja, galerija i destilerije čuvenog škotskog viskija.

Vikendima se mogu organizovati posete čuvenoj istorijskoj oblasti Highlands, oblasti West Coast gde možete uživati u neverovatnim prirodnim lepotama i ostrvu Skye koje je najveće ostrvo u Škotskoj. Postoji mogućnost da se za poslovne ljude organizuju i radne posete bankama, fabrikama, elektranama i škotskom parlamentu. Posete i ekskurzije su odličan način da se polaznici međusobno upoznaju i kroz priču,  razmenjujući utiske o mestima koja su posetili, dodatno vežbaju engleski jezik.

 

Destinacija

Edinburg, grad zamkova, glavni je grad Škotske i nalazi se na severoistoku Velike Britanije. Spada u jedan od najlepših evropskih gradova, a stari kao i novi deo grada su deo svetske kulturne baštine i pod zaštitiom UNESCO-a. Domaćin je mnogim festivalima od kojih je najpoznatiji Edinburgh International Festival koji se održava u avgustu i najveći je festival muzike, plesa i pozorišne umetnosti u svetu. U panoramskom pogledu na grad najlepše se uživa sa vidikovaca Calton i Arthur’s Seat.

Kursevi

Nastava za odrasle odvija se u nedavno renoviranoj zgradi iz XVIII veka, u kojoj je prostor osmišljen tako da pruži mirnu i radnu atmosferu polaznicima. Školske prostorije među kojima su biblioteka i kafeterija zauzimaju tri sprata zgrade. Iskusni i stručni profesori vode nastavu pod direktnim nadzorom direktora škole koristeći pri tome najsavremenije metode i tehnike u obrazovanju. Svi polaznici škole, pri dolasku u školu rade test na osnovu kog se svrstavaju u odgovarajuću grupu, sa najviše 5 polaznika (što je idealna veličina za grupni interaktivni rad koji pruža mogućnost profesoru da se svakom polazniku posveti ponaosob). Škola radi tokom čitave godine i kursevi jezika počinju svakog ponedeljka u mesecu (prosečna dužina boravka je 3 nedelje).

Škola organizuje tri vrste kurseva jezika:

  • Standardni engleski jezik, sa grupama od maksimalno 5 polaznika;
  • Kombinovani kurs – časovi u grupi + individualna nastava opšteg engleskog ili iz specifične oblasti interesovanja polaznika;
  • Individualnu nastavu (jedan polaznik jedan profesor);

Budući da je škola specijalizovana za individualnu nastavu, moguće je u okviru njih organizovati kurseve iz sledećih oblasti: turizam, pravo, medicina, finansije, obrazovanje, žurnalistika, marketing, nafta i gas, avijacija, poslovni engleski;

  • Priprema za IELTS ispit;
  • Priprema za Cambridge First Certificate, Cambridge Advanced;

 

Smeštaj

Na raspolaganju su standardni i luksuzni porodični smeštaj u kućama koje su najviše 45 minuta udaljene od škole. Smeštaj uključuje polupansion (doručak svaki dan i večeru 6 puta nedeljno). U ponudi je i opcija smeštaja samo sa doručkom. Smeštaj je od nedelje pre početka programa do subote nakon završenog programa. Van standardne ponude mogu se organizovati i svi drugi vidovi smeštaja i pansionske usluge.

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju