Škola engleskog jezika na Havajima

Škola

EF Honolulu

EF (Education First) je škola sa dugogodišnjim iskustvom u edukaciji. Osnovana je 1965. godine i ima 400 škola i predstavništava u 107 zemalja koja nude edukativne programe, među kojima su i kursevi engleskog jezika. Cilj EF škole je da omogući svakom polazniku da otkloni jezičke barijere i da upozna nove kulture, običaje i način života, bez obzira na godine i nacionalnost.

Učenje engleskog jezika na Havajima kombinuje inovativno učenje engleskog jezika sa uživanjem i odmorom na tropskom ostrvu. Kursevi se održavaju u modernoj školi EF u blizini Waikiki Beach, čuvene plaže sa belim peskom, a većina učionica ima predivan pogled na Pacifik. U školi se nalazi prostorija za dobrodošlicu novih studenata, prostorija za studentske aktivnosti i prostrane učionice. EF škola se nalazi u blizini popularnih turističkih znamenitosti, među kojima su Pearl Harbor, palata Iolani i vulkani.

Vreme van nastave – Polaznici škole EF Honolulu imaju priliku da uživaju u brojnim aktivnostima i sportovima na vodi (časovi surfovanja na Waikiki plaži, plivanje sa delfinima u lokalnom morskom parku, ronjenje), dok vikendom EF organizuje pešačenje do vrha Diamond Head Crater (vulkanski vrh, kome su britanski moreplovci u 19. veku greškom dali naziv „Dijamantski vrh“, misleći da su pronašli dijamante umesto kristala kalcita), šetnje džunglom oko Manoa vodopada, a u blizini Honolulua se nalaze i kišne šume i vulkani. Polaznici mogu uživati u lokalnoj hrani ili tradicionalnom hula plesu. Iako je osnovna svrha dolaska studenata na Havaje učenje engleskog jezika, prva reč koju polaznici nauče je havajski pozdrav dobrodošlice „Aloha“.

Destinacija

Havaji su američka država koju čine isključivo ostrva i pripadaju polinezijskom arhipelagu. Za Havaje se govori da su „raj na zemljiˮ zbog tople tropske klime (večno leto, sa temperaturama preko 28°C tokom cele godine), prirodnih lepota, bistrog mora i talasa. Blaga i ujednačena klima, kilometarske plaže, kristalno čisto more, vulkanska ostrva, pašnjaci i kišne šume čine Havaje poželjnom destinacijom za surfere, biologe, vulkanologe i sve one koji žele jedinstveno iskustvo.  Nijedan američki grad se ne može porediti sa prirodnom lepotom koju poseduje Honolulu, glavni grad Havaja. Smešten je duž pacifičke obale, a sve u gradu i oko njega je veoma blizu plaže. Honolulu je u svetu poznat po jednoj od najlepših plaža na svetu, Waikiki plaži, gde se održavaju najveća surferska takmičenja tokom godine.

Kursevi

Kursevi engleskog jezika koje nudi škola EF Honolulu su:

  • standardni kurs;
  • intenzivni kurs;
  • letnji kurs (kombinacija učenja engleskog jezika i odmora);
  • ispitni i specijalizovani kursevi.

Kursevi su različitog intenziteta, a na polaznicima je da odaberu odgovarajući kurs, u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Nastavno  osoblje je kvalifikovano za rad sa stranim studentima u cilju dovođenja jezičkih sposobnosti polaznika na viši nivo. Nastava se odvija u malim grupama, što pruža mogućnost da se nastavnik fokusira na individualne potrebe svakog polaznika.

Smeštaj

U ponudi su porodični i rezidencijalni smeštaj i svaki od njih predstavlja poseban doživljaj havajske kulture.

Porodični smeštaj omogućava polazniku da se bliže upozna sa kulturom i načinom života na Havajima i da aktivno učestvuje u havajskim običajima i svakodnevnici. Cena porodičnog smeštaja je uključena u cenu kursa. Pored ovog vida smeštaja, EF škola nudi i rezidencijalni smeštaj za samostalnije polaznike, koji na jednom mestu mogu upoznati brojne polaznike ove škole. Popularna The Hub rezidencija je locirana u centru Vaikikija, na 10 minuta pešačke udaljenosti od škole i plaže.

Galerija

Video

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print