Kursevi turskog jezika u Istanbulu

Blue_Mosque-Istanbul-Turkey

Škola

Efinst International House Turkish Centre

Ove škole turskog jezika osnovane su 1992. godine i od prvog dana veruju da uspeh učenja ne leži u tradicionalnom predavanju, već da se treba fokusirati na glavnu ulogu jezika – komunikaciju koja predstavlja most među različitim kulturama.

Efinst Turkish centre je deo međunarodne organizacije International House.

Škola ima više školskih centara na četiri lokacije, od kojih je svaki centar lako dostupan gradskim prevozom, okružen brojnim tržnim centrima i bezbednim rezidencijalnim delovima.

Školski centar u Istanbulu ima preko 20 godina iskustva u podučavanju i približavanju turskog jezika polaznicima iz celog sveta. Ovo je privatna i akreditovana obrazovna ustanova koja već 6 godina unazad dobija Excellence Award, nagradu za izuzetna dostignuća u edukaciji.

Vreme van nastave – Istanbul je grad koji će očarati svakoga. Grad nudi sve što poželite – prelepu arhitekturu, brojne muzeje i galerije, zabavnu kupovinu, egzotične hamame, vrhunsku kuhinju, nezaboravan noćni provod i još mnogo toga.

Destinacija

Istanbul, istorijski poznat kao Carigrad i Konstantinopolj, najveći je grad u Turskoj i peti po veličini u svetu sa svojih preko 14 miliona stanovnika. Grad je smešten u Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prestonica tri velika carstva – rimskog, vizantijskog i otomanskog.

Ovaj megagrad takođe je i kulturni, ekonomski i finansijski centar Turske. Pored toga, grad spada u jednu od najbrže rastućih ekonomija u svetu zbog činjenice da je centar mnogih poznatih turskih kompanija. Istanbul se proteže i evropskim (Trakija) i azijskim (Anadolija) delom Bosfora, što ga čini jedinom metropolom na svetu koja se nalazi na dva kontinenta.

Samo neke od čuvenih znamenitosti po kojima je Istanbul poznat su Aja Sofija, Sulejmanova džamija, Sultan Ahmetova (Plava) džamija, kule Galata i Kiz Kulesi, trg Taksim, bosforski most, drevne ruševine Valensovog akvadukta – Bozdogan Kemeri, Cisterna Bazilika, Veliki Bazar ali i druge turističke atrakcije poput akvarijuma, zoološki vrt Bosphorus, kao i mnogi kafići, restorani, barovi, prodavnice, butici i živopisne pijace začina i slatkiša.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve turskog jezika:

  • Intenzivni grupni kurs turskog jezika (20 časova jezika nedeljno) na kome se izučavaju svi elementi jezika: gramatika, slušanje, čitanje i pisanje;
  • Kurs turskog jezika za individualne polaznike;
  • Specijalizovani kurs jezika za individualne polaznike (25 časova jezika nedeljno).

Nastava je namenjena polaznicima svih nivoa znanja turskog jezika. Grupni kursevi jezika odvijaju se u grupama od maksimalno 10 polaznika, što ostavlja dovoljno prostora nastavnom osoblju da se posveti i svakom polazniku pojedinačno. Nastava je usmerena na razvoj komunikacije i sticanje samopouzdanja u upotrebi turskog jezika.

Smeštaj

Škola nudi nekoliko vidova smeštaja. Porodični smeštaj je idealan način da pored učenja jezika zaista osetite tursku kulturu i način života. U ponudi su dva nivoa usluge porodičnog smeštaja standard i executive. Standardni porodični smeštaj podrazumeva jednokrevetnu sobu, noćenje sa doručkom i zajedničku upotrebu kupatila. Executive smeštaj podrazumeva jednokrevetnu sobu sa doručkom i večerom i bliži je školi. Izuzev porodičnog smeštaja, u ponudi je i hotelski smeštaj u jednokrevetnoj sobi bez obroka.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print