Ekskluzivna letnja škola u Engleskoj

Exterior of Roedean School

Škola

Embassy Summer Academy

Roedean Academy

Uzrast polaznika 9-17 godina

Embassy Summer Academy je organizator letnjih škola engleskog jezika u izuzetno kvalitetnim i ekskluzivnim privatnim školama internatskog tipa u Velikoj Britaniji i Americi. Letnji kursevi engleskog jezika, uz brojne vannastavne aktivnosti imaju za cilj da deca kroz komunikaciju steknu što bolje znanje engleskog jezika. Osim punog programa poslepodnevnih i večernjih aktivnosti koje su organizovane u kampusu, u sklopu programa nalaze se i dve celodnevne i jedna poludnevna ekskurzija nedeljno, kao i povremeni odlasci u tematske zabavne parkove.

Svakom detetu dodeljen je vaspitač, a odnos vaspitača i dece uglavnom je jedan vaspitač na petoro dece.

Roedean School  je jedan od najprestižnijih internata za devojčice u Velikoj Britaniji, koji tokom leta otvara vrata dečacima i devojčicama iz svih krajeva sveta. Uključuje 40 ari igrališta, nekoliko teniskih terena, veliku sportsku salu i odličan zatvoreni bazen, sa spektakularnim pogledom na more. Osim toga, organizovane su i umetničke radionice i časovi plesa.

Destinacija

Roedean School  se nalazi u selu Roedean u predgrađu Brajtona, na manje od sat vremena vozom od Londona, u idiličnom kraju sa prelepim pogledom na marinu u Brajtonu i Engleski kanal.

Kursevi

Uz 15 sati nastave engleskog jezika koja se održava u prepodnevnim satima, deca imaju dovoljno vremena i za vannastavne aktivnosti. Zato mogu, već pri samoj prijavi, da izaberu program aktivnosti koji će najviše odgovarati njihovim interesovanjima. Ti programi su:

  • MULTI-SPORTOVI (Roedean i Warminster)8 sati sportskih aktivnosti nedeljno: fudbal, tenis, plivanje, timske igre, lov na blago.
  • JEDRENJE (Roedean) : Veoma interesantan program aktivnosti koji obuhvata 8 sati jedrenja i teorijske nastave nedeljno, na različitim brodovima, uz kvalifikovane instruktore, akreditovane od strane Royal Yachting Association.
  • UMETNOST I DIZAJN (Roedean i Warminster)8 sati profesionalno vođenih različitih umetničkih radionica nedeljno (crtanje, ilustracija, slikanje, vajanje i sl).
  • GOLF (Roedean)8 sati golf treninga nedeljno sa profesionalnim trenerom + 4 sata nedeljno sportskih aktivnosti poput: plivanja, fudbala, košarke i slično.
  • PLES (Roedean) – 8 sati nastave nedeljno iz različitih vrsta plesova (moderan ples, džez, koreografija i sl).

Sledeća dva programa se baziraju na učenju u prepodnevnim satima, dok su vannastavne aktivnosti u toku kasnih poslepodnevnih sati i uveče.

  • STUDY (Roedean i Warminster) – 23 sata nastave nedeljno iz oblasti poput matematike, geografije, istorije, biznisa, medija, engleskog jezika, filozofije i nauke.
  • INTENZIVNI PROGRAM (Roedean i Warminster) – 23 sata nastave nedeljno (15 časova nedeljno standardnog kursa + 8 časova nedeljno intenzivnog kursa u mini grupi).

Smeštaj

Većina soba je jednokrevetna, neke sobe su dvokrevetne, dok je kupatilo zajedničko (spratno). Polaznicima je obezbeđen pun pansion.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print