Ekskluzivni letnji kamp u Austriji

Škola

St. Gilgen International School

Ekskluzivni kamp, 9-16 godina

St. Gilgen International School je prestižna internacionalna, internatska škola osnovana  2008. godine. Danas škola po akademskoj godini edukuje i do 250 polaznika iz različitih delova sveta. Izuzev osnovnog i srednjeg obrazovanja, u svojoj ponudi ima i letnje jezičke kampove za decu i tinejdžere.

Letnji program organizuje se u izvanrednim objektima škole koji su raspoređeni po celom selu. Postoiji čak nekoliko rezidencija u kojima su polaznici smešteni. Škola poseduje i IT kabinet i biblioteku, umetničku garažu, prvoklasni studio glume i pozorište – St. Gilgen Kino i još mnoštvo toga. Škola koristi i veliki broj sportkih objekata širom mesta – terene za fudbal, odbojku, košarku, trčanje, skijanje, ragbi, triatlon i drugo.

Letnji program je odličan način da se učenici upoznaju sa internatskom školom i načinom života.

Vannastavne aktivnosti – U cenu programa je uključen atraktivan program koji se organizuje nakon nastave ili odabranog sporta. Program obuhvata različite dnevne aktivnosti, kao i ekskurzije.

Ekskurzije podrazumevaju obilaske zanimljivih lokaliteta po Salcburgu, posetu Kaiser Vili u mestu Bad Ischl ili celodnevno putovanje u Minhen uz posetu stadiona fudbalskog kluba Bajern ili BMW muzeja. Tokom dana organizuju se aktivnosti poput planinarenja, vožnja kanua, kajaka, plivanje u jezeru, odlazak u vodeni park, kampovanje, vožnja bicikla i druge.

Destinacija

Sent Gilgen je slikovito mesto na obali jezera Wolfgang, smešteno na severu Austrije na oko 30 km zapadno od Salcburga. Okružuje ga nestvarno lepa priroda, pa učenici uživaju u zdravom načinu života na svežem vazduhu i daleko od zagađenja gradova, a opet dovoljno blizu bogatog kulturnog centra poput Salcburga.

U ponudi je mnoštvo aktivnosti poput vodenih sportova, planinarenja, vožnja bicikla ili vožnja žičarom do planine Zwolferhorn.  St. Gilgen nudi izbor različitih aktivnosti za dinamičan odmor u prirodi, u sigurnom okruženju, a u kombinaciji sa učenjem jezika ili sportom po izboru polaznika.

Program

Polaznici mogu odabrati jezički ili sportski program. Jezički program obuhvata 15 sati engleskog ili nemačkog jezika, dok sportski program obuhvata 15 sati sporta nedeljno, a sportovi su: kriket, fudbal, badminton, tenis, košarka, jedrenje, hokej i drugi. Sve vannastavne i sportske aktivnosti se odvijaju na engleskom jeziku. S obzirom na to da je u pitanju savremeno opremljena škola, polaznici se mogu odlučiti za različite kreativne i društvene aktivnosti koje im se nude u  poslepodnevnim i večernjim satima.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizuje se u rezidencijama koje su pod okriljem škole, a koje su raspoređene po celom selu. Polaznici su u kućama smešteni prema polu, a svaka rezidencija poseduje nadzor i osoblje koje vodi računa o njima. Sobe su pretežno dvokrevetne. Polaznicima je 24 časa na raspolaganju i medicinsko osoblje.

Program obuhvata pun pansion, a ishrana je organizovana u lokalnom restoranu nedaleko od rezidencije. Zastupljena je austrijska kuhinja, ali postoji i veliki izbor međunarodnih jela.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print