Letnja škola italijanskog i engleskog jezika u Švajcarskoj

Škola

Alpadia – Askona

Uzrast polaznika: 13-17 godina

italijanski i engleski jezik

Alpadia Language Schools je švajcarska organizacija koja ima veliki broj centara za decu širom Švajcarske, Nemačke, Engleske i Francuske i koja polaznicima pruža priliku da uz učenje jezika steknu nove prijatelje iz celog sveta, a sve to u fantastičnom okruženju. 

Vannastavne aktivnosti – Program obuhvata različite sportske aktivnosti u kampusu (badminton, košarka, odbojka, plivanje, fudbal…), igre na plaži i druge. Svaki dan se organizuje nekoliko aktivnosti, dok veče polaznici provode u opuštenoj atmosferi vežbajući govor. Program obuhvata celodnevne i poludnevne ekskurzije u dvorce u oblasti Ticino, odlazak na planinu Tamaro, akvapark Splashspa, obilazak ostrva Bissago, šoping u Luganu i druge.

Destinacija

Smeštena na obali jezera Mađore, u suncem okupanom zalivu, Askona je postala jedna od najlepših destinacija u italijanskom govornom delu Švajcarske. Tu možete uživati u izuzetnom prirodnom okruženju, kao i u mnogobrojnim umetničkim, kulturnim i sportskim aktivnostima.

Na samo nekoliko koraka od uzanih uličica starog grada i pristaništa na obali jezera Mađore, školski centar u Askoni smešten je u prelepom  Collegio Papio. Glavna zgrada koja se nalazi u kompletno renoviranom manastiru iz XVI veka, smeštena je uz savremeni školski kompleks u kome se nalaze učionice i spavaonice. Čitava struktura kampusa idealna je za boravak tinejdžera i uključuje komforne učionice sa projektorima i audio i video opremom, sobu sa računarima i besplatnim internetom, prostoriju za odmor sa stonim fudbalom i bilijarskim stolom kao i fudbalski, košarkaški i odbojkaški teren.

Kursevi

Program podrazumeva kurs jezika po izboru (italijanski ili engleski), pun pansion, smeštaj, nadzor, vannastavne aktivnosti i izlete. Nastavni programi specijalno su osmišljeni za mlade polaznike i prilagođeni svim nivoima znanja. Nastavno osoblje sastavljeno je od mladih i energičnih ljudi koji predaju na svom maternjem jeziku i odabrani su prema svojim predavačkim sposobnostima, entuzijazmu i pažnji koju posvećuju svakom polazniku.

Po dolasku u centar, polaznik radi test poznavanja jezika na osnovu koga se svrstava u određenu grupu sa internacionalnim polaznicima, a prema nivou znanja. Polaznicima se pruža mogućnost izbora standardnog ili intenzivnog kursa. Standardni kurs jezika podrazumeva 20 časova, dok intenzivni kurs podrazumeva 25 časova nastave nedeljno od ponedeljka do petka. Čas traje 45 minuta. Na kraju boravka svaki polaznik dobija sertifikat o pohađanju kursa i  postignutom nivou znanja.

Dodatne izborne aktivnosti: Škola u svojoj ponudi ima i Premium Plus programe koji se organizuju uz doplatu. U ponudi su programi kreativne umetnosti, tenis i sportovi na vodi. Program kreativne umetnosti je namenjen polaznicima koji žele da razviju svoje kreativne veštine kroz umetničke i dizajnerske radionice. Program tenis uključuje dodatne časove tenisa uz nadzor i pomoć iskusnog trenera. Program sportovi na vodi uključuje časove jedrenja, skijanja na vodi i stand-up paddling. Svaki od izbornih programa podrazumeva 3 časa nedeljno iz odabrane Premium Plus ponude. Termini početka kampa u 2019. godini su: 30.06, 07.07, 14.07, 21.07. i 28.07.2019.

Smeštaj

Smeštaj je u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama sa kupatilom na bazi punog pansiona. Naročita pažnja se poklanja sigurnosti tinejdžera. Od prvog dana, tim specijalno obučenog školskog osoblja je tu da pruži deci svaku vrstu pomoći i da nadgleda sva dešavanja. Nadzor je prilagođen godinama i vrsti odabranog smeštaja, osoblje se trudi da bude vrlo diskretno, tako da deca imaju osećaj slobode u sigurnom i bezbednom okruženju.

Akreditacije

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju