Letnja škola nemačkog i engleskog jezika u Švajcarskoj

Zug-Altstadt_012

Škola

ALPADIA Zug

Uzrast polaznika 13-17 godina

(engleski i nemački jezik)

Ova škola deo  je švajcarske organizacije ESL koja ima veliki broj centara u Švajcarskoj, Nemačkoj, Engleskoj i Francuskoj i pruža polaznicima priliku da uz učenje jezika steknu nove prijatelje iz celog sveta, a sve to u fantastičnom okruženju.

Program podrazumeva  kurs jezika po izboru (nemački ili engleski), pun pansion, smeštaj, nadzor, vannastavne aktivnosti i izlete.

Škola u Cugu nalazi se pri prestižnom St. Michael koledžu, udaljenom manje od pet minuta od centra grada i obale jezera.  Centar svojim polaznicima nudi najkvalitetniji boravak i opremu, uključujući moderne i prijatne učionice, čitaonicu, prostrane i udobne spavaće sobe, prostor za igre i besplatan pristup internetu.  Za trenutke opuštanja i zabave, studentske prostorije opremljene su bilijarskim stolom, stonim fudbalom, video igricama i fliperima, TV i DVD plejerom. Na kampusu, koji se proteže na preko dva hektara, nalazi se i veliki sportski kompleks sa terenima za fudbal, košarku, rukomet, odbojku, stolovima za stoni tenis, rampom za skejt i teretanom.

Vannastavne aktivnosti – U program su uključene različite sportske aktivnosti: badminton, košarka, odbojka, igre na plaži, fudbal, rukomet, plivanje, minigolf, stoni tenis. Svaki dan organizuje se nekoliko sportskih aktivnosti. U večernjim časovima deci se pruža prilika da koriste svoje novostečeno znanje jezika u neformalnoj i opuštenoj atmosferi. Bilo da se radi o filmskoj projekciji, roštiljadi ili disko večeri, školski tim ulaže napor da osigura zabavu i lep provod. Sve aktivnosti održavaju se pod nadzorom školskog osoblja, a svake nedelje organizuju se poludnevni i celodnevni izleti na različita mesta.

Destinacija

Cug (Zug) je šarmantno i živopisno turističko mesto u centralnoj Švajcarskoj koje ima izuzetno sigurno i mirno okruženje. Izgrađen na obali jezera čije ime i nosi, okružen zelenim brdima i snežnim vrhovima švajcarskih Alpa, grad je idealno polazno mesto za obilazak Ciriha i Lucerna, dve najpopularnije destinacije Švajcarske. Fantastična gradska infrastruktura, bezbedno okruženje i raznolikost aktivnosti koje se nude čine ovaj grad savršenim mestom za kombinaciju učenja nemačkog jezika i uživanja.

Kursevi

Program podrazumeva  kurs jezika po izboru (nemački ili engleski), pun pansion, smeštaj, nadzor, vannastavne aktivnosti i izlete.

Nastavni programi specijalno su osmišljeni za mlade polaznike i prilagođeni svim nivoima znanja. Nastavno osoblje sastavljeno je od mladih i energičnih ljudi koji predaju na svom maternjem jeziku i koji su odabrani prema svojim predavačkim sposobnostima, entuzijazmu i pažnji koju posvećuju svakom polazniku. Po dolasku u centar, polaznik radi test poznavanja jezika na osnovu koga se svrstava u određenu grupu sa internacionalnim polaznicima, a prema nivou svog znanja. Polaznicima se pruža mogućnost izbora standardnog ili intenzivnog kursa jezika. Standardni kurs jezika podrazumeva 20 časova, dok intenzivni kurs podrazumeva 25 časova nastave nedeljno od ponedeljka do petka. Časovi traju 45 minuta.

Na kraju boravka svaki polaznik dobija sertifikat o pohađanju kursa i  postignutom nivou znanja.

Dodatne izborne aktivnosti – Škola u svojoj ponudi ima i Premium Plus programe koji se organizuju uz doplatu. U ponudi su programi kreativne umetnosti, tenis i sportovi na vodi plus. Program kreativne umetnosti je namenjen polaznicima koji žele da razviju svoje kreativne veštine kroz umetničke i dizajnerske radionice. Program tenis  uključuje dodatne časove tenisa uz nadzor i pomoć iskusnog trenera. Program sportovi na vodi uključuju časove jedrenja, skijanja na vodi i stand-up paddle. Svaki od izbornih programa podrazumeva 3 časa nedeljno iz odabrane Premium Plus ponude.

Smeštaj

Smeštaj je rezidencijalni, u trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona. Naročita pažnja se poklanja sigurnosti tinejdžera. Od prvog dana, tim specijalno obučenog školskog osoblja je tu da pruži deci svaku vrstu pomoći i da nadgleda sva dešavanja. Nadzor je prilagođen godinama i vrsti odabranog smeštaja, osoblje se trudi da bude vrlo diskretno, tako da deca imaju osećaj slobode u sigurnom i bezbednom okruženju.

Galerija

Akreditacije

WYSETC

WYSE

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is „to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

alto

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print