Letnji kamp španskog jezika u Barseloni

Škola

ENFOREX

Uzrast polaznika 5-17 godina

Osnovana još 1989. godine, ovo je najveća škola španskog jezika u Španiji. Za vreme svog višegodišnjeg rada otvorila je 30 centara širom Španije i Latinske Amerike obezbeđujući nastavu španskog jezika za preko milion polaznika godišnje, svih uzrasta i iz svih krajeva sveta. Tokom leta, škola otvara vrata svojih kampova za decu uzrasta od 5 do 17 godina, u šest gradova širom Španije (Barselona, Madrid, Malaga, Marbelja, Salamanka, Valensija). U ovim kampovima 60% polaznika su deca iz Španije, što stranim polaznicima daje jedinstvenu mogućnost da nauče jezik „iz prve ruke”, družeći se sa španskom decom. Kvalitet nastave i škola su na zavidnom nivou, što potvrđuju mnoge akreditacije.
Dečiji kursevi održavaju se tokom leta, počinju svakog ponedeljka (u trajanju od najmanje 2 nedelje) i organizuju se za polaznike svih nivoa znanja.
Po dolasku u školu svaki polaznik radi test koji omogućava da bude smešten u odgovarajuću grupu. Kurs španskog jezika obuhvata 20 časova jezika nedeljno i koncipiran je tako da poveća samopouzdanje u konverzaciji na španskom jeziku.
Nastavnici su profesionalci koji koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja i imaju iskustva u radu sa decom i mladima.
Vreme van nastave – Škola organizuje i zabavne vannastavne aktivnosti tokom kojih polaznici takođe usavršavaju španski jezik. Sve aktivnosti su organizovane uz pratnju ili nadzor nastavnika i uključuju rekreativne aktivnosti (sport, razna takmičenja, odlazak u bioskop, disko večeri, večernje igre i slično), radionice (razne vrste radionica koje se održavaju u prirodi) i ekskurzije (dve poludnevne i dve celodnevne ekskurzije za 2 nedelje boravka) gde se upoznaju kultura, gradovi, hrana Španije i dr.
Polaznici imaju mogućnost da u nekim centrima uz doplatu uzmu dodatne sportske aktivnosti poput tenisa, fudbala (Arsenal škola fudbala), jahanja, golfa, plivanja…

Destinacija

Barselona je zasigurno kosmopolitski i ekonomski najatraktivniji grad Španije koji izlazi na Mediteran svojim peščanim obalama. Letnja škola španskog jezika se organizuje u savremenoj studentskoj rezidenciji nedaleko od centra grada. Smeštaj i nastava su organizovani u istoj zgradi. Polaznicima programa na raspolaganju su svetle, prijatne sobe, prostrana bašta, terasa, sporstki tereni, trpezarija kao i brojne zajedničke prostorije za igrice, TV, korišćenje kompjutera, učenje.

Kursevi

Dečiji kursevi održavaju se tokom leta, počinju svakog ponedeljka (u trajanju od najmanje 2 nedelje) i organizuju se za polaznike svih nivoa znanja.

Po dolasku u školu svaki polaznik radi test koji omogućava da bude smešten u odgovarajuću grupu. Kurs španskog jezika obuhvata 20 časova jezika nedeljno i koncipiran je tako da poveća sigurnost pri upotrebi španskog jezika.

Nastavnici su profesionalci koji koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja i imaju iskustva u radu sa decom i mladima.

Smestaj

Rezidencijalni smeštaj im a visok standard i nalazi se u sklopu škole. Dečaci i devojčice su smešteni odvojeno i o njima, njihovim potrebama i sigurnosti brine vaspitno osoblje. Obroci su u kantini koja se nalazi u sklopu rezidencije (pun pansion), a obezbeđena je i užina. Sobe su  trokrevetne i četvorokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom, klimatizovane.

Akreditacije

Instituto Cervantes

– Meet certain quality standards in the teaching of Spanish
– Meet the legal requirements for carrying out teaching activities
– Have adequate teaching resources
– Have a properly qualified and trained teaching team
– Have a teaching plan guaranteeing satisfactory progress
– Set a maximum number of students per class
– Issue certificates
– Present publicity which reflects accurately the services offered
– Outline course and supplementary services fees clearly
– Address complaints

CSN

NAFSA

NAFSA Founded in 1948 as the National Association of Foreign Student Advisers. The name was changed in 1990 to NAFSA: Association of International Educators and is headquartered in Washington, DC. This non-profit organization promotes the exchange of students and scholars between universities worldwide. Members are also encouraged to enhance the international perspective in all curricula.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print