Engleski koledž sa internatom samo za devojčice

Škola

The Royal School

Škola se nalazi u oblasti Sari (Surrey) u blizini Londona. Prostire se na prelepom zelenom imanju u brežuljkastom i šumovitom kraju idealnom za školu i učenje.  Škola je osnovana 1840. godine pod imenom The Royal Naval School, kao škola za devojčice pomorskih oficira, a 1995. godine se sjedinila sa The Grove School (koja je osnovana 1858. godine) i promenila ime u The Royal School.  Škola je pod patronatom kraljice. Do skoro je bila škola za devojčice, ali su 2013. otvorili svoje prvo muško odeljenje za šesti razred na drugoj lokaciji. Planirano je da devojčice i dečaci pohađaju odvojene škole i školske programe, sve do A level programa (Sixth Form College), a 2018. godina će biti prva godina u kojoj će devojčice i dečaci slušati zajedno A level program. Ovaj model obrazovanja se u praksi pokazao kao dobar jer su učenici odvojeni po polovima u nižim razredima tj. najdelikatnijem razvojnom dobu, kada jedni druge mogu ometati i kada još nisu stekli radne navike, a kada postoji velika razlika u pristupu devojčicama i dečacima. Kad đaci stasaju i steknu čvrste radne navike i sigurnost,  devojčice i dečaci počinju zajedno da slušaju predmete.

Škola nije jako selektivna i smatra da svako dete može da bude vrhunski đak. Iz iskustva znaju da deca bolje uče uz podršku neko uz pritisak i osoblje škole se trudi da izgradi odnos pun poverenja sa đacima. To je sve moguće jer su razredi mali i profesori mogu da se posvete svakom đaku ponaosob. Takav stav je rezultirao najboljim ocenama ove škole za GCSE program u čitavoj Velikoj Britaniji u 2011.godini.

Internatski smeštaj je samo za devojčice. Devojčice u osnovnoj školi i u nižim razredima srednje škole su smeštene u višekrevetne sobe, a osoblje škole je tu za njih i za akademska i za društvena pitanja. Takođe imaju i zajedničku kuhinu i sobu sa komjuterima. Devojke na A level programu su smeštene u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama i imaju zajedničku prostoriju za druženje sa kuhinjom. Sve sobe imaju bežični internet.

Profil

 • Lokacija škole: ruralna sredina, predgrađe Londona
 • Godina osnivanja: 1840.
 • Religija: Anglikanska crkva
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice), s tim što dečaci i devojčice imaju odvojene predmete i predavanja u ranijim razredima (osnovna škola i niži razredi srednje škole), dok  A level program  slušaju zajedno  (od 2018. godine pa nadalje će A level grupe biti mešovite)
 • Starosna struktura: Svi učenici: 3- 18 godina, Internat samo za devojčice: 7 – 18 godina
 • Broj učenika: Učenici u internatu: 50, Internacionalni učenici u internatu: 32, UKUPNO: 368
 • Najbliža stanica: Haslemare, na 10 minuta vožnje od škole
 • Najbliži aerodrom: Heathrow Gatwick na 60 minuta od škole
 • Nastavni programi:  junior school, jednogodišnji GCSE, dvogodišnji GCSE, A level,
 •  Cena za internacionalne učenike: od £34.500 (po tromesečju od £11.500), depozit od £11.500. (u cenu su uključeni troškovi dodatnih časova engleskog jezika i uniforme), za školsku godinu 2014/2015.
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), guardian service ( kod nekih britanskih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ova škola je u samom vrhu škola koje od prosečnog deteta mogu da naprave vrhunskog đaka. Deca koja završe ovu školu upisuju najbolje univerzitete, a čak 96% dece upisuje prvi univerzitet po svom izboru.

U pitanju je sigurna lokacija i izolovan kampus u prelepoj prirodi. Devojčice mogu mnogo više i brže da napreduju u školi bez dečaka, jer su fokusirane samo na učenje i svoj napredak, takođe upoznaju sebe.

Škola je usvojila “dijamantski model obrazovanja” koji omogućava deci benefit da pohađaju jednopolnu nastavu (učenici od 7 do 16 godina pohađaju nastavu odvojeno po polu). Glavna prednost ovog modela nastave jeste da dečake i devojčice na različite načine treba učiti kako da maksimalno iskoriste svoje učenje u okviru učionice.

Prijatno radno okruženje škole direktno dovodi do uspešnih rezultata. Škola je rangirana među 100 najboljih nezavisnih škola prema ostvarenim A-level rezultatima. Kao mala škola, veliku pažnju posvećuje svakom polazniku pojedinačno, što je ističe u odnosu na druge škole ovog tipa. Škola u fokusu ima obrazovanje koje rezultira samopouzdanom i nezavisnom decom čije vrline i kvalifikacije rezultiraju izuzetnih uspehom.

Uslovi upisa

Uz aplikaciju neophodno je priložiti diploma osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Polažu se školski interni testovi iz engleskog jezika i matematike i obavlja se Skype intervju sa direktorom internacionalnog odseka.

Škola u svojoj ponudi ima na raspolaganju i dodatne časove jezika namenjene usavršavanju engleskog jezika kao bi se nastavni program adekvatno razumeo. Takođe, organizuju se časovi britanske kulture kroz koje se uči o Ujedinjenom Kraljevstvu, kulturi, istoriji, tradiciji, a sve u svrhu što boljeg prilaođavanja učenika. Prijavljeni učenici rade ulazne testove iz matematike i engleskog, a od neophodne dokumentacije prilažu se svedočanstva iz prethodnih razreda tokom školovanja.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju