Engleski na Kipru

Škola

English in Cyprus

Škola English in Cyprus smeštena je u gradu Limasol, na oko 10 minuta pešačke udaljenosti od centra grada. Pored programa učenja jezika za odrasle, škola nudi i porodične programe, kao i letnje škole jezika za decu i mlade.

Nova i klimatizovana školska zgrada raspolaže sa 18 opremljenih učionica, studentskim kafeom, besplatnim WiFi internetom kroz celu školu, kompjuterskom laboratorijom i bibliotekom. U nastavi se koristi metodologija bazirana na komunikativnom pristupu, a nastavno osoblje je visoko kvalifikovano i obučavano za rad i podučavanje odraslih polaznika.

Vannastavne aktivnosti – Škola za svoje polaznike organizuje različite aktivnosti nakon nastave. U ponudi su tematske večeri, posete, obilasci znamenitosti, krstarenje katamaranom, safari, posete akva parku, planinarenje  i mnoge druge aktivnosti. Vannastavni program je opcioni, mnoge aktivnosti su besplatne, dok se pojedine doplaćuju od 17 € do 60 € po aktivnosti.

Destinacija

Kipar je bivša britanska kolonija gde je upotreba engleskog jezika široko rasprostranjena. Ova zemlja, nalazi se južno od Turske i istočno od Grčke, a prepoznatljiva je kao popularna turistička destinacija, sa niskim troškovima života, pa je poseti i do 2,4 miliona turista godišnje.

Limasol je drugi kiparski grad po veličini, sa populacijom od oko 150 hiljada stanovika. Tokom godina, grad je postao jedan od važnijih u oblasti turizma i trgovine.  Grad je smešten na južnoj obali Kipra, dom je univerziteta Cyprus University of Technology, a specifičan je po klimi koju karakterišu visoke letnje temperature i izuzetno blage zime. Neke od znamenitosti grada su ostaci drevnih gradova Amathus i Kourion, dvorac Kolossi, katedrala Agia Napa, muzeji, pozorišta, različiti restorani, butici, prodavnice,  kao i mnoštvo plaža poput Kourion, Governor’s, Lady Mile i drugih. 

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika – 20 časova nedeljno;
  • Intenzivni kurs jezika – 25 časova nedeljno;
  • Privatni časovi – 5 časova nedeljno;
  • Kombinovani kurs jezika – 20 standardnih + 5 privatnih časova nedeljno;
  • Priprema za IELTS -25 časova nedeljno.

Po dolasku u školu svaki polaznik radi orijentacijski test radi procene trenutnog nivoa znanja jezika. Nakon toga, polaznici se raspoređuju u jezičke grupe prema nivou koji poseduju. Po završetku kursa svaki polaznik dobija sertifikat škole o stečenom nivou znanja tokom trajanja kursa.

Smeštaj

Škola u svojoj ponudi ima različite tipove smeštaja za polaznike. Apartmanski smeštaj u hotelu Blue Crane podrazumeva jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne ili četvorokrevetne studio apartmane sa sopstvenim kupatilom i kuhinjom. Apartmani su opremljeni klima uređajima i TV-om. Moguća je doplata za doručak ili polupansion. Za polaznike škole, šatl prevoz od i do škole je uključen u cenu. Porodični smeštaj je odličan vid smeštaja za one koji bi da upoznaju način života i osete poznatu gostoljubivost Kiprana. Usluga u porodicama je noćenje sa doručkom (sa mogućnošću doplate za polupansion), a šatl prevoz do škole može biti organizovan uz doplatu. Dolazak i odlazak za sve tipove smeštaja je nedeljom.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju