Engleski na Kipru

engleski na kipru

Škola

Malvern House

Malvern House je organizacija koja ima svoje centre u Londonu, Dablinu i na Kipru. Pored programa učenja jezika za odrasle, ali i programe za mlade i letnje škole jezika. Školski centar na Kirpu smešten je u gradu Limasol, a na oko 10 minuta pešačke udaljenosti od centra grada.

Nova i klimatizovana školska zgrada raspolaže sa 18 opremljenih učionica, studentskim kafeom, besplatnim WiFi internetom kroz celu školu, kompjuterskom laboratorijom i centrom za samostalno učenje.

U nastavi se koristi metodologija bazirana na komunikativnom pristupu, a nastavno osoblje je visoko kvalifikovano i obučavano za rad i podučavanje odraslih polaznika.

Vreme van nastave – škola za svoje polaznike organizuje različite aktivnosti nakon nastave. U ponudi su tematske večeri, posete, obilasci znamenitosti, krstarenje katamaranom, safari, posete vodeno parku, planinarenje, i mnoge druge aktivnosti. Vannatavni program je opcioni i doplaćuje se od €29 do €69 po aktivnosti.

Destinacija

Ova zemlja locirana južno od Turske i istočno od Grčke, treća je ostrvska zemlja po veličlini i broju populacije. Prepoznatljiva je kao popularna destinacija u Mediteranu, pa je poseti i do 2,4 miliona turista godišnje. Kipar predstavlja i specifičnu kombinaciju starih delova grada sa modernim tekovinama i poslovnim okruženjem koje karakteriše 21. vek.

Limasol je drugi kiparski grad po veličini, sa populacijom od oko 150 hiljada stanovika. Tokom godina, grad je postao jedan od važnijih u oblasti turizma i trgovine. Renomiran je zbog svoje kulturne tradicije i dom je kiparskog univerziteta tehnologije. Grad je smešten na južnoj obali Kipra, a specifičan je po klimi koju karakterišu visoke letnje temperature i izuzetno blage zime.

Neke od znamenitosti grada su ostaci drevnih gradova Amathus i Curium, dvorac Kolossi, katedrala Agia Napa, muzeji, pozorišta, različiti restorani, butici, prodavnice,  kao i mnoštvo plaža poput Kourion, Governor’s, Lady Mile i drugih.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika
  • Intenzivni kurs jezika
  • Kurs poslovnog engleskog
  • Priprema za IELTS
  • Kurs 1 na 1 i drugi.

Po dolasku u školu svaki polaznik radi orijentacijski test radi procene trenutnog nivoa znanja jezika. Nakon toga, polaznici se raspoređuju u jezičke grupe prema nivou koji poseduju. Po završetku kursa svaki polaznik dobija sertifikat škole o stečenom nivou znanja tokom trajanja kursa.

Smeštaj

Škola u svojoj ponudi ima različite tipove smeštaja za polaznike. Rezidencija Tasiana podrazumeva jednokrevetne ili dvokrevetne sobe uz mogućnost doplate za obroke. Nalazi se na oko 30 minuta udaljenosti od škole u kojoj se odvija nastava, ali je polaznicima svaki dan na raspolaganju šatl autobus koji ih prvozi od smeštaja do škole. Pored rezidencija, škola u ponudi ima i hotelski smeštaj za koji su cene na upit.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print