Engleski na Kipru

engleski na kipru

Škola

English in Cyprus

Škola English in Cyprus je smešten je u gradu Limasol, na oko 10 minuta pešačke udaljenosti od centra grada. Pored programa učenja jezika za odrasle, škola nudi programe za decu i porodične programe, kao i letnje škole jezika za decu i mlade.

Nova i klimatizovana školska zgrada raspolaže sa 18 opremljenih učionica, studentskim kafeom, besplatnim WiFi internetom kroz celu školu, kompjuterskom laboratorijom i bibliotekom.

U nastavi se koristi metodologija bazirana na komunikativnom pristupu, a nastavno osoblje je visoko kvalifikovano i obučavano za rad i podučavanje odraslih polaznika.

Vreme van nastave – Škola za svoje polaznike organizuje različite aktivnosti nakon nastave. U ponudi su tematske večeri, posete, obilasci znamenitosti, krstarenje katamaranom, safari, posete akva parku, planinarenje, i mnoge druge aktivnosti. Vannatavni program je opcioni, moge aktivnosti su besplatne, a neke se doplaćuju od 17 € do 60 € po aktivnosti.

Destinacija

Kipar je bivša britanska kolonija gde je upotreba engleskog jezika široko rasprostranjena. Ova zemlja locirana južno od Turske i istočno od Grčke, treće je ostrvo po veličini na Mediteranu. Prepoznatljiva je kao popularna turistička destinacija, pa je poseti i do 2,4 miliona turista godišnje.

Limasol je drugi kiparski grad po veličini, sa populacijom od oko 150 hiljada stanovika. Tokom godina, grad je postao jedan od važnijih u oblasti turizma i trgovine. Renomiran je zbog svoje kulturne tradicije i dom je univerziteta Cyprus University of Technology. Grad je smešten na južnoj obali Kipra, a specifičan je po klimi koju karakterišu visoke letnje temperature i izuzetno blage zime. Neke od znamenitosti grada su ostaci drevnih gradova Amathus i Kourion, dvorac Kolossi, katedrala Agia Napa, muzeji, pozorišta, različiti restorani, butici, prodavnice,  kao i mnoštvo plaža poput Kourion, Governor’s, Lady Mile i drugih.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika;
  • Intenzivni kurs jezika;
  • Priprema za IELTS;
  • Privatni časovi i drugi.

Po dolasku u školu svaki polaznik radi orijentacijski test radi procene trenutnog nivoa znanja jezika. Nakon toga, polaznici se raspoređuju u jezičke grupe prema nivou koji poseduju. Po završetku kursa svaki polaznik dobija sertifikat škole o stečenom nivou znanja tokom trajanja kursa.

Smeštaj

Škola u svojoj ponudi ima različite tipove smeštaja za polaznike. Apartmanski smeštaj u hotelu Blue Crane podrazumeva dvokrevetne, trokrevetne ili četvorokrevetne studio-apartmane sa sopstvenim kupatilom i kuhinjom. Apartmani su opremljeni klima uređajima i TV-om. Moguća je doplata za doručak, polupansion ili pun pansion. Za polaznike škole, šatl prevoz do i od škole je uključen u cenu. Pored rezidencija, škola u ponudi ima i hotelski smeštaj za koji su cene na upit. Porodični smeštaj je odličan vid smeštaja za one koji bi da upoznaju način života i osete poznatu gostoljubivost Kiprana. Usluga u porodicama je noćenje sa doručkom, a šatl prevoz do škole može biti organizovan uz doplatu.

Dolazak i odlazak za sve tipove smeštaja je nedeljom.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print