Engleski u Engleskoj

Škola

NAB Cottage

Nab Cottage je po svemu što nudi jedinstven jezički centar u svetu. Škola se nalazi na obali jezera i okružena je brdima. Smeštena u centru nacionalnog parka izuzetne lepote, kojom god stazom da krenete videćete fantastične predele, vodopade, pećine, brda i doline… Lokalni pab se nalazi 500 m niz obalu, a selo  Ambleside  je na 3 km.

Nastava se po svom holističkom pristupu razlikuje od nastave u drugim školama jezika. Holističko obrazovanje razvija individualan, emocionalni, društveni, fizički, kreativan i duhovni potencijal svakog od polaznika. Nastava je bazirana na ideji da svaka osoba pronalazi sopstveni identitet, značenje i svrhu kroz spajanje sa zajednicom, prirodom i u humanitarnim vrednostima kao što su saosećanje i duhovni mir. Maksimalan broj polaznika u školi je 20, u svakom trenutku, što doprinosi prisnoj i opuštenoj atmosferi. Pored tri neobične učionice, koje se nalaze u renoviranom dvospratnom ambaru, tu se nalazi i TV soba sa velikim izborom DVD-eva, dok se veliki prostor na spratu koristi za zabave, jogu, sviranje bubnjeva i ples. WiFi je besplatan i dostupan u svim delovima imanja.

Slobodno vreme: Učionice se uveče koriste za različite jezičke radionice poput vežbi slušanja, izgovora, razvoja račnika, ali i kreativne radionice poput slikanja, pevanja, plesa, pripovedanja. Društveni program je veoma bogat i organizovan. U slobodno vreme za polaznike su organizovane šetnje po predivnom krajoliku, vožnja kajaka i bicikla, časovi joge i meditacije. Organizuju se razne zabave, roštilji, posete kulturno-istorijskim znamenitostima kraja, organizuju se takmičenja u odbojci, odlasci u pabove, bioskope i pozorišta.  

Destinacija

Nacionalni park Jezerska oblast se nalazi na severozapadu Engleske i predstavlja pravi prirodni dragulj i oazu. Glavna atrakcija su jezera i planine, uklesani glacijalnom erozijom, a pružaju dramatičan i inspirativan prizor. Ovo je glavna destinacija za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park svake godine posećuje oko 14 miliona domaćih i stranih turista.

Oblast je puna tradicionalnih sela i gradića sa pabovima, pozorištima, pijacama, starim trgovima i građevinama, muzičkim klubovima, restoranima, sportskim centrima i svim kapacitetima koje mogu zatrebati turistima.

Jezerska oblast se nalazi na manje od dva sata od aerodroma u Mančesteru.

Kursevi

Škola organizuje kurs standardnog engleskog jezika (20 časova nedeljno), kurs za profesore (rad na svim segmentima podučavanja, lakšeg načina učenja, autentičnoj komunikaciji), kurs engleskog, joge i samosvesnosti (za ljude koji žele da unaprede znanje engleskog na kreativan, inspirativan i autentičan način).

Smeštaj

Smeštaj je, kao i sve ostalo u ovoj školi, zaista jedinstven. Polaznici borave u istoj kući sa svojim učiteljima koji su ujedno i domaćini, deleći prostor i objekte. Budući da su svi polaznici smešteni na istom mestu, pruža im se prilika da svakodnevno, u svakom trenutku koriste engleski jezik. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim sobama, od kojih većina ima sopstveno kupatilo. Zajedničke prostorije su dnevna soba, TV soba, muzička soba, trpezarija i velika kuhinja. Polaznici mogu odabrati i smeštaj u jednoj od dve jednokrevetne sobe, uz doplatu. Polaznicima se služi domaći hleb uz balansiranu ishranu koja uključuje i vegetarijansku hranu, meso i ribu. Kad god je moguće, koristi se organska hrana i hrana sa lokalnih farmi. Smeštaj je na bazi punog pansiona, osim večere sredom i subotom.

Video

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print