Engleski u Engleskoj

nabcottage

Škola

NAB Cottage

Nab Cottage je po svemu što nudi jedinstven jezički centar u svetu. Svaki polaznik ove škole postaje deo porodice i ima priliku da boravi na porodičnom imanju smeštenom u prelepom prirodnom okruženju na jezeru Rydal okruženom planinama. Dve stvari čine učenje engleskog jezika jedinstvenim iskustvom u ovoj školi – kontinuirana nastava i upotreba engleskog jezika tokom celog dana i sama lokacija škole. U kojem god pravcu da započnete šetnju od kuće, pogled i priroda su jedinstveni. Nastava se organizuje u preuređenom ambaru na imanju u kojem su sada 4 učionice, a oko kuće je bašta u kojoj se ponekad organizuju časovi. U školi maksimalno može da boravi samo 20 polaznika, što omogućava razvijanje prijateljskog odnosa između polaznika iz celog sveta i profesora. Škola je osnovana 1983. godine i akreditovana je od strane Britanskog saveta i članica je ARELS-a.

Slobodno vreme: Učionice se uveče koriste za različite jezičke radionice poput vežbi slušanja, vežbi izgovora, vežbi vokabulara, ali i kreativne radionice poput slikanja, pevanja, plesa, pripovedanja. Društveni program je veoma bogat i organizovan. U slobodno vreme za polaznike su organizovane šetnje po predivnom krajoliku, kajakarenje, vožnja bicikla, časovi joge i meditacije. Organizuju se razne zabave, roštilji, posete kulturno istorijskim znamenitostima kraja, organizuju se takmičenja u odbojci, odlasci u pabove, bioskope i pozorišta.

Destinacija

Nacionalni park Jezerska oblast se nalazi na severozapadu Engleske i predstavlja pravi prirodni dragulj i oazu. Glavna atrakcija su jezera i planine, uklesani glacijalnom erozijom, a pružaju dramatičan i inspirativan prizor. To je glavna destinacija za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posećuje oko 14 miliona domaćih i stranih turista svake godine.

Oblast je puna tradicionalnih sela i gradića sa pabovima, pozorištima, pijacama, starim trgovima i građevinama, muzičkim klubovima, restoranima, sportskim centrima i svim kapacitetima koje mogu zatrebati turistima.

Škola je osamljena na jednom od jezera, a najbliži lokalni pab je udaljen 5 minuta šetnje, dok je najbliže selo na 3 km udaljenosti.

Jezerska oblast se nalazi na manje od dva sata od aerodroma u Mančesteru.

Kursevi

Škola organizuje kurs standardnog engleskog jezika od juna do septembra. Starosna dob studenata je preko 18 godina, a prosek je 29. Nastava podrazumeva 20 časova standardnog kursa jezika nedeljno, a veličina grupe je maksimalno 9 učenika. Akcenat je u nastavi stavljen na komunikaciju, slušanje i govor. Posle nastave su organizovani programi koji aktiviraju vaš engleski, sa još 15 časova organizovanog programa nedeljno. To uključuje izlete sa vodičem, večernje diskusije, kuvanje, sate razgovora i relaksacije, snimanje videa, pisanje članaka i novina, baštovanstvo… Nedeljno, svaki student ima i individualne časove, kada se profesor specijalno koncentriše na individualan rad i usmerava ga. Profesori koriste veoma specijalizovanu metodologiju  i na taj način za svaku osobu određuju najbolji pristup.

Škola svojim polaznicima nudi i kurs engleskog jezika u kombinaciji sa jogom.

Smeštaj

Smeštaj je u okviru škole, u prostorijama kolibe. Sobe su udobne sa pogledom na predivne pejzaže oko škole. Većina soba ima sopstveno kupatilo. U ponudi su jednokrevetne i dvokrevetne sobe. U prizemlju se nalaze dnevna soba, muzička soba, trpezarija i velika farmerska kuhinja. U dvorištu se nalazi roštilj, voćnjak, cvetna bašta, bašta sa povrćem i sauna. Obroci se pripremaju najčešće od organske hrane, u školskoj kuhinji i obuhvataju vegeterijanski meni, kao i meso i ribu. Kao deo porodice i polaznici pomažu u posluženju i sklanjanju nakon obroka. U program je uključen pun pansion u toku cele nedelje osim 2 večernja obroka. Škola engleskog jezika jeste rezidencijalna škola gde studenti i profesori žive zajedno.

Video

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print