Engleski u Londonu

Škola

Alpadia

Hackey Community College

Uzrast polaznika 13-17 godina

Alpadia Language Schools je švajcarska organizacija koja ima višegodišnje iskustvo u podučavanju internacionalnih polaznika. Osnovana je 1996. godine od  kada je posvećena podučavanju i negovanju dinamičnog okruženja za učenje u kombinaciji sa različitim vannastavnim aktivnostima i opcijama dodatnih časova.

London City program odvija se pri Hackey Community College u trendi delu Londona – Shoreditch koji je odlično povezan sa ostalim delovima grada. Nastava se odvija u modernim i opremljenim učionicama, a kampus poseduje veliko dvorište za relaksaciju, kao i druge objekte za druženje unutar same zgrade koledža.

Vannastavne aktivnosti – Programom je obuhvaćen niz zanimljivih aktivnosti u popodnevnom i večernjem terminu. Standardne aktivnosti mogu biti sportovi (fudbal, košarka, badminton, odbojka..), obilasci istorijskih znamenitosti i odlasci u šoping. Ekskurzije obuhvataju celodnevne i poludnevne obilaske. Dnevni obilasci su uglavnom odlazak u Kembridž, Oksford, Brajton ili neki drugi grad, u zavisnosti od rasporeda, dok poludnevna ekskurzija podrazumeva obiilazak znamenitosti samog Londona (Westminster Abbey, Big Ben, Covent Garden, Leicester Square ili dr.). Uz doplatu su dostupne i premium + vannastavne aktivnosti koje mogu biti Fashion, Game Coding, City, Football Plus, Language Plus.

Destinacija

Jedan od najuzbudljivijih gradova na svetu, London zauzima vodeću poziciju u muzici, umetnosti, kulturi, dizajnu, modi, šopingu, pa čak i hrani.  

Multikulturalnost i duga britanska istorija London čine idealnim mesto za turiste. Od Tower Bridge I Tate Modern, pa sve to Bakingemske palate i Arsenalovog ili Čelzijevog stadiona, London ima širok izbor različitih atrakcija za svoje posetioce.

Program

Kurs engleskog jezika za decu sastoji se od 20 ili 25 časova nedeljno, uz mogućnost doplate za dodatne privatne časove sa profesorom. Odvija se u malim grupama od maksimalno 15 polaznika po grupi. Po dolasku u odabrani centar deca rade test jezika radi procene trenutnog nivoa engleskog i nakon toga raspoređuju se u adekvatne jezičke grupe. Nakon završetka programa radi se izlazni test I svi polaznici dobijaju sertifikat škole o postinuću tokom trajanja programa.

PREMIUM+ programi dodatnih aktivnosti organizuju se tri puta nedeljno u popodnevnom terminu kada se organizuje i standardni program nakon nastave:

  • Fashion program obuhvata dizajniranje sopstvene garderobe, torbe, kao i poseta jednom od najpoznatijih modnih muzeja ovog grada – Victoria and Albert Museum.
  • Football Plus obuhvata učenje tehnika i veština od strane fudbalskog trenera, a programom se obilaze i najpoznatiji fudbalski stadioni Londona.
  • Game Coding podrazumeva programiranje pa čak i konstruisanje sopstvene animirane igrice kao zabavni projekat.
  • City program dobar je izbor za one žele da obiđu još više znamenitosti po kojima je grad prepoznatljiv – primer je Harry Potter Diagon Alley, muzej Madame Tussauds i drugi.
  • Language Plus je intenzivna jezička radionica koja podrazumeva malu nastavu grupu, sa dosta ličnog prostora za samog polaznika i više pažnje profesora na polaznikove individualne potrebe.

Smeštaj

Smeštaj dece organizovan je u modernoj rezidenciji Will Wyatt Court koja je udaljena svega 5 minuta hoda (500 m) od Hackney koledža u kojem se odvija nastava i nekoliko minuta od Old Street metro stanice. Rezidencija obuhvata apartmanske celine, a svaki se sastoji od 8 jednokrevetnih soba sa privatnim kupatilom. Ostale prostorije u apartmanu poput kuhinje i dnevne sobe su zajedničke i dele ih svi polaznici koji borave u apartmanu. Sva tri obroka služe se pri Hackney kampusu.

Nadzor – nakon popodnevne aktivnosti, a pre večere, deca svaki dan imaju slobodno vreme za druženje u kampusu. Deca od 13, 14 i 15 godina ni pod kojim uslovom rezidenciju ne mogu napustiti bez nadzora, dok deca od 16 i 17 godina to mogu uz posebnu dozvolu roditelja i u određeno vreme propisano od strane škole.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju