Specijalizovani kurs engleskog za finansije i bankarstvo

Škola

ANGLO-CONTINENTAL

Škola je priznanje za uspešan rad dobila od samog osnivanja 1950. godine, od britanskog Ministarstva obrazovanja, a tokom svog profesionalnog razvoja stekla je akreditacije od Britanskog saveta i asocijacije EnglishUK.

Školski kampus nalazi se u blizini centra grada i nudi izvanredne mogućnosti za učenje i odmor. Učionice su svetle i prostrane, multimedijalni centar  je  opremljen modernim sredstvima za učenje, sa obezbeđenim besplatnim pristupom internetu, a polaznici  imaju i slobodan  pristup jezičkoj laboratoriji, kao i velikoj biblioteci. U sklopu škole se nalazi i predivna bašta koja je povezana sa kantinom u kojoj se služe topla jela i širok izbor osveženja.

Centar za menadžere (Executive center) je izdvojeni deo u okviru kampusa, visokog standarda, sa vrhunski opremljenim komotnim učionicama za male grupe i individualne polaznike. Tu je i izdvojeno predvorje, za odmor i relaksaciju između časova, sa kompjuterima i obezbeđenim pristupom bežičnom internetu. Ove prostorije mogu da koriste samo polaznici kurseva za menadžere, kojima su takođe dostupni i ostali kapaciteti škole.

Vreme van nastave – Pored znamenitosti grada koje su polazniku na raspolaganju, škola organizuje i različite društvene aktivnosti za svoje polaznike. Neke od aktivnosti su sledeće: radionice, filmske večeri, tematske večeri, sportske aktivnosti i druge. Škola nudi i različite ekskurzije uz određenu doplatu, a one mogu biti posete Londonu, Oksfordu, Kembridžu, Brajtonu, Vinčesteru i drugim gradovima.

Destinacija

Bornmut, jedna od najpopularnijih britanskih turističkih destinacija, živahan je univerzitetski grad udaljen manje od dva sata vožnje od Londona. Smešten na južnoj obali Engleske, ima umerenu klimu koja gradu daje najtoplija i najsunčanija leta u Britaniji. Pomenuta prednost razvila je Bornmut u regionalni centar turizma, ali i obrazovanja i poslovanja.

Grad nudi veliki broj različitih atrakcija i zanimljivosti za sve uzraste: pristanište Bornemouth Pier, akvarijum Oceanarium, Russell-Cotes muzej, zamak Highcliffe, čuvene plaže (od kojih je jedna dugačka 12 km), mnogobrojne vrtove, restorane, kafiće i barove.

Kursevi

SPECIJALIZOVANI KURS ENGLESKOG JEZIKA ZA FINANSIJE I BANKARSTVO

Ovaj intenzivni kurs jezika sastoji se od 30 časova engleskog jezika nedeljno, a podrazumeva kombinaciju opšteg kursa engleskog jezika (20 časova jezika nedeljno) i specijalizovanog kursa engleskog jezika za finansije i bankarstvo (10 časova jezika nedeljno).

Kurs opšteg engleskog podiže nivo u razumevanju, konverzaciji, čitanju i pisanju, koji su neophodni za rad na specijalizovanom kursu.

Specijalizovani finansijski deo počinje  sa analizom profesionalnih potreba polaznika kako bi se ostvario cilj kroz kurs jezika.

Specijalizovani kurs engleskog jezika za finansije i bankarstvo namenjen je:

 • direktorima i menadžerima na svim poljima poslovanja,
 • računovođama, menadžerima finansija i njihovom osoblju,
 • menadžerima i brokerima u finansijskom sektoru,
 • zaposlenima u banci na bilo kom radnom mestu,
 • studentima na odsecima poslovanja, bankarstva i finansija.

Specijalizovani časovi mogu da obuhvataju učenje i usavršavanje u sledećim oblastima:

 • finansije u međunarodnoj trgovini,
 • planiranje budžeta i finansija,
 • bankarstvo i bankarske usluge,
 • monete i devizna sredstva,
 • računovodstvo i finansijske transakcije,
 • osiguranje, procene investiranja i takse,
 • finansijska dokumentacija i korespodencija,
 • usmena komunikacija sa klijentima i kolegama,
 • priprema za polaganje međunarodno priznatog ispita za engleski u oblasti finansija ICFE.

Polaznici mogu da izaberu opciju da nastavu opšteg engleskog  jezika slušaju u menadžer centru u grupi od 2 do maksimum 4 polaznika.

EXECUTIVE PROGRAMME

Ovi programi, izuzetno intenzivne nastave, namenjeni su profesionalcima koji imaju potrebu da što više nauče za što kraće vreme.

Postoje 2 kategorije ovih specijalizovanih kurseva:

 • Intenzivna grupna nastava iz opšteg engleskog, u veoma malim grupama (maksimalno 4 osobe), u kombinaciji sa individualnom nastavom iz specijalizovanog engleskog;
 • Intenzivna individualna nastava, prilagođena potrebama polaznika, koja kombinuje časove standardnog engleskog i specijalizovanog engleskog.

Svi predavači su visokokvalifikovani, a većina njih ima i specijalizovano znanje i iskustvo u oblasti finansija. Predavači koriste širok izbor najnovijih metoda, knjiga, autentičnih tekstova, dokumenata i materijala specijalno pripremljenih od strane profesora. Nekada je moguće organizovati i stručne posete specijalizovanim preduzećima iz oblasti finansija. Polaznicima se preporučuje da deo vremena posvete samostalnom učenju u školskom multimedijalnom nastavnom centru, gde su im na raspolaganju kompjuterski programi, kasete, filmovi i specijalizovani materijali. Edukativne posete kompanijama i organizacijama od profesionalnog interesa, mogu biti organizovane (gde je to moguće), u nekim slučajevima uz doplatu.

Specijalizovani časovi mogu da obuhvataju učenje i usavršavanje engleskog jezika u sledećim oblastima: uloga menadžera, organizacija i kontrola kompanije, strategijski menadžment, intervjuisanje i izbor zaposlenih, trening i procena osoblja, ciljevi i budžet, ljudski resursi…

 

Smeštaj

Porodični smeštaj je interesantna i korisna opcija, jer omogućava da se engleski govori i van škole, ali i da se nauči više o engleskoj kulturi i ljudima. Sve porodice su pažljivo odabrane i redovno se kontrolišu od strane škole. Obezbeđeni su doručak i večera tokom radnih dana i pun pansion vikendom. Radnim danima moguće je kvalitetno ručati i u školskom restoranu. Za polaznike “ekskluzivnih” kurseva na raspolaganju je poseban porodični smeštaj u jednokrevetnim sobama, sa upotrebom sopstvenog kupatila i pristupom internetu. Kao alternativa postoje i drugi vidovi smeštaja – rezidencije, hoteli, gostinske kuće. Smeštaj je obezbeđen od nedelje pre početka kursa do nedelje nakon završetka kursa.

Galerija

Akreditacije

CSN

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju