Engleski jezik za medicinu

Škola

The Oxford English Centre

Škola se nalazi u veličanstvenom okruženju na svega 10 minuta šetnje od centra grada sa mnoštvom pabova, restorana, prodavnica i drugih zanimljivosti. Učionice su svetle i prostrane, a škola poseduje i jezičku laboratoriju, kompjuterski centar sa besplatnim internetom i restoran sa prijatnom baštenskom terasom.

Kursevi iz oblasti medicine namenjeni su lekarima, farmaceutima, medicinskim sestrama i svim drugim medicinskim radnicima iz drugih grana nauke. Na kursevima jezika usavršava se medicinska terminologija i to u oblastima komunikacije sa pacijentima i kolegama, komunikacije na medicinskim seminarima i sastancima, čitanje medicinskih časopisa  i članaka, te pisanje izveštaja. Pored navedenog, kurs jezika uključuje i upotrebu multi-medijalnih sredstava u nastavi kao što su medicinska telefonska linija, on-line dijagnostičke sesije, CD-ROM studije slučaja i razne prezentacije.

Vreme van nastave – Ovaj grad dovoljno je mali da bi se na miru posvetilo nauci i učenju, a opet velik za svakoga ko bi da vodi bogat kulturni i društveni život. Atrakcija i kulturnih znamenitosti ovde ima na pretek, kao i mnoštvo restorana i pabova. Škola organizuje društveni program za sve polaznike koji obuhvata organizovane večeri u pabovima, večeri međunarodne kuhinje, odlaske u pozorišta i bioskope, kvizove i karaoke žurke. Organizuju se i ekskurzije za London, Kembridž i druge gradove u okruženju.

Destinacija

Ovaj poznati univerzitetski grad u centralnoj Engleskoj, dom je najstarijeg univerziteta engleskog govornog područja. Udaljen je oko sat vremena od Londona. Po broju populacije, Oksford je jedan od najbrže rastućih gradova u Velikoj Britaniji.

Grad je  ispunjen brojnim  znamenitostima i različitim istorijskim građevinama. Samo neke od zanimljivosti grada svakako su toranj Carfax sa koga se širi pogled na ceo grad, glavna ulica The High Street, most Magdalena Bridge, muzeji Ashmolean i Pitt Rivers, gradska šoping atrakcija Covered Market, mnogobrojne crkve, pozorišta i druge specifične građevine. Kroz grad protiče Temza, na kojoj možete isprobati plovidbu u tradicionalnim čamcima, u pravom engleskom stilu.

Kursevi

Specijalizovani kursevi engleskog jezika za medicinu:

Standardni engleski + individualni časovi (AB)

Reč je o intenzivnom kursu za profesionalce ili studente koji bi želeli da unaprede kako opšti, tako i specijalizovani medicinski engleski. Sastoji se od kombinacije opšteg engleskog (20 časova) i  individualnih časova iz oblasti medicine (5 ili 10).

Unapređuje se čitanje, pisanje, konverzacija i gramatika, specijalizovani medicinski rečnik, komunikacija u medicinskom kontekstu (npr. davanje instrukcija, objašnjavanje, razuveravanje i savetovanje pacijenata i dr.).

 Engleski za medicinu (CM) je intenzivni specijalizovani kurs za medicinsko osoblje kojima je engleski potreban u poslu ili za studije. Naglasak je na komunikaciji u medicinskom kontekstu.

 Individualna nastava (B) je izuzetno intenzivna i prilagođena je nivou znanja i potrebama polaznika.

 Ova škola engleskog jezika u Oksfordu, priznata je od British Council-a i član je ARELS-a.

Smeštaj

Porodični smeštaj omogućava da polaznik govori engleski jezik i izvan škole. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama na bazi polupansiona tokom nedelje i punog pansiona vikendom. Kupatilo je zajedničko i deli se sa ukućanima ili ostalim gostima. Postoji mogućnost doplate za sopstveno kupatilo.

Sve porodice su pažljivo odabrane i redovno se obilaze da bi se osigurao visok standard smeštaja.

Za one koji žele drugačiji vid smeštaja, na raspolaganju su studentske rezidencije (leti), apartmani, gostinske kuće ili hoteli.

Galerija

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print