Engleski za mlade u centru Londona

Škola

Embassy SummerUCL

Uzrast polaznika 13-17 i 18-21 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Termin programa: 21.07-04.08.2019.

Škola se nalazi u samom centru Londona (zona I), pri univerzitetu UCL (University College London). Nastava se održava u prostorijama univerziteta, učionice su savremeno opremljene, po visokim standardima, što i odgovara jednom od najpoznatijih londonskih univerziteta. Specifičnost UCL kampusa je da se fakulteti i smeštajne rezidencije nalaze širom Bloomsbury kvarta u samom srcu Londona – učenici će svakodnevno osetiti puls života ovoga elegantnog dela grada, s obzirom na to da šetaju oko 5 minuta od rezidencije do škole. Lokacija škole je svakako prednost, jer su sve veće atrakcije na pešačkoj udaljenosti. 

Embassy Summer je organizator ove letnje škole i priznat je kao vodeći organizator programa učenja engleskog jezika za decu, omladinu i odrasle širom sveta, na engleskom govornom području.

Vannastavne aktivnosti – Iako je glavni cilj programa učenje engleskog jezika, veoma je važno da se polaznici zabave i uživaju u vremenu provedenom u Engleskoj. U skladu sa tim, u slobodno vreme organizovani su obilasci Londona, a svako veče su organizovana druženja u školi (kvizovi, gledanje filmova, žurke, društvene igre), ali i večernje šetnje centrom Londona! Program uključuje čak 10 poludnevnih obilazaka Londona i 2 celodnevne posete gradovima kao što su Kembridž, Oksford, Brajton, Kenterberi. Tokom svih izleta i ekskurzija, polaznici su u pratnji nastavnika i osoblja škole.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora iz Srbije od Beograda, tokom svih segmenata programa, do povratka u Srbiju.

Destinacija

Od trenutka kad stupite na londonsko tlo, prati vas osećaj da ste u središtu sveta. Sva moć, dostojanstvo, skladni spoj stare viktorijanske i moderne arhitekture, vrhunska moda, kultura, i iznad svega prisustvo kraljevske snage, vide se na svakom koraku i na trenutak i sami postajete deo te lepote. Kao kulturni, finansijski i politički centar, London se konstantno razvija i napreduje, dok istovremeno zadržava svoj šarm prošlih dana. Tradicionalni crni taksi, Tower of London, živopisne ulične prodavnice i pijace, reka Temza, elegantni Covent Garden, Tate Modern, Canary Wharf i Docklands, kao i prostrani Hyde Park, samo su neke od znamenitosti  koje čine London jednim od najuzbudljivijih evropskih gradova i najatraktivnijih destinacija.

Boravak u Londonu nije samo odlična šansa da se unapredi znanje engleskog jezika, već i da upoznate jedan izuzetan grad, njegovu prošlost i običaje.

Kursevi

Program podrazumeva 20 časova engleskog jezika nedeljno, a čas traje 45 minuta. Nastava je usmerena ka konverzaciji kroz koju se usavršava gramatika, način izgovora i obogaćuje rečnik. Škola angažuje mlade predavače, koji su obučeni za rad sa strancima. Svi profesori imaju spontani pristup u predavanju i odabiru tema, koje su prilagođene interesovanjima polaznika i podstiču ih na razgovor i raspravu na engleskom jeziku.

Po dolasku u školu polaznici rade test engleskog jezika, na osnovu kog su svrstani u adekvatnu grupu. Na taj način, jednu grupu čine polaznici iz različitih zemalja, sličnog nivoa znanja i uzrasta.

Cena programa: 1725 £ + 5400 rsd (45 € za Crnu Goru)

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u studentskim rezidencijama koje se nalaze u neposrednoj blizini škole, takođe u centru grada. Polaznici su smešteni u jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, a kupatilo je zajedničko, pri čemu je nekoliko kupatila na svakom spratu. Polaznici uzrasta do 17 godina su u jednoj rezidenciji, a polaznici od 18 do 21 godine u drugoj zgradi. U sobi se nalaze krevet, radni sto, police, komoda sa fiokama, orman za odlaganje stvari i umivaonik. Na svakom spratu nalazi se i kuhinja, koja služi i kao soba za druženje sa učenicima iz drugih delova sveta. Sve rezidencije su pod nadzorom, tako da u njih može ući samo polaznik koji tu i odseda. Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera). Radnim danima obroci su organizovani u školskoj kantini, vikendom polaznici dobijaju vrednosne vaučere koje mogu iskoristiti u vodećim restoranima brze hrane i supermarketima. Spisak restorana i supermarketa polaznik dobija po dolasku u školu.

Pri dolasku u rezidenciju se daje depozit od 40 £, koji se polaznicima vraća na kraju programa u slučaju da nema oštećenja u smeštaju.

Akreditacije

ACCET

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

GRUPA UCL 2018.

22.07-05.08.2018.

Sa učenicima je u London otputovali naši profesori Saša i Jovana, koji imaju višegodišnje iskustvo u vođenju grupnih polazaka u inostranstvu, a ujedno su i profesori engleskog jezika. Deca pohađaju program na u školi u samom centru Londona, pri univerzitetu UCL (UniversityCollege London). Nastava se održava u prostorijama univerziteta, učionice su savremeno opremljene, po visokim standardima, što i odgovara jednom od najpoznatijih londonskih univerziteta.. Pored nastave engleskog jezika, organizovane su i brojne vannastavne aktivnosti, kao i obilasci. Najbolji način da se prenese atmosfera sa programa jesu fotografije. U nastavku pogledajte galerije koje ćemo dopunjavati novim fotografijama tokom trajanja programa.

Jelisaveta

Pre svega, moram da kažem da je ovo jedno neverovatno iskustvo. Mogućnost da provedem dve nedelje sa decom iz celog sveta je sjajna. S obzirom da sam po drugi put bila u Londonu, prvi put mi je bilo malo lepše jer je sve novo bilo. Ali ove godine je takođe bilo predivno, upoznala sam puno dece, videla sve što London nudi i stekla samopouzdanje kada pričam engleski jezik.
Takođe, vodiči su bili super. S obzirom da smo bili dobra grupa, oni su nam stalno izlazili u susret i vodili nas gde smo mi želeli. Škola jezika mi je mnogo pomogla da naučim neke nove stvari, a pre svega da steknem sigurnost i samopouzdanje, kao što sam već rekla gore.
Svakom detetu bih preporučila ovo putovanje, jer uspomene koje ostanu se pamte ceo život.
Za mene su ove dve nedelje bile najlepše dve nedelje u životu i jedva čekam sledeću godinu da se opet vratim u London.

GRUPA UCL 2016.

19.07-02.08.2015. GRUPNI POLAZAK

Ovo je centar Londona, zaista! Od rezidencije do škole trebalo nam je trebalo nešto manje od 10 minuta, a na svakom koraku se oseti život ovog grada. Na časove se ide jedne nedelje pre podne, sledeće nedelje posle podne. Đaci iz celog sveta! Rezidenciju ne možemo da napustimo bez profesora, tako da stalno idemo zajedno na sve aktivnosti. Oxford Street, Coven Garden, Camden Town su nam na 15-20  minuta lagane šetnje. Ali mi smo imali i aduta u rukavu, naš profesor Saša se odlično snalazi u Londonu, tako da smo znali da se spustimo u podzemnu na samo par stanica i tako znatno brže stignemo. Obilasci i aktivnosti su i tokom dana, pre i posle nastave i uveče.

U julu, u Londonu mrak pada dosta kasnije nego u našim krajevima, tako da je oko 22h kada se vraćamo tek, tek blag sumrak. Od večernjih aktivnosti van kampusa, išli smo često u Regent’s Park. Ko voli sport mogao je da igra badminton, košarku, fudbal jer su zaista dobre travnate površine. Mi koji nismo u sportskom fazonu, smo šetali, posmatrali prolaznike i procenjivali ko su turisti a ko stanovnici Londona.

Profesor Saša nas je par puta i uveče vodio do Oksford strita.

Uveče sumo imali i organizovane projekcije filmova, a imali smo i DJ večeri. Sve se ovo dešavalo u različitim zgradama univerziteta – tako da je bilo dosta šetnje.

I imali smo sreću sa vremenom – naša grupa nije videla čuvene londonske pljuskove.

Pogledajte naše slike:

avgust 2014. individualni polazak

Što se tiče Londona, zaista mi je bilo prelepo! Divno iskustvo, i možda najlepših 15 dana do sada. Put je prošao odlično, transfer me je čekao kada sam stigla. Što se tiče UCL-a, prezadovoljna sam. Osoblje, kao i profesori su bili super, i jako ljubazni. Časovi su bili zanimljivi i dosta su mi značili. Posebno mi je drago jer sam prevazišla blokadu i sada mogu slobodno da pričam. Hrana je takođe bila dobra. Aktivnosti i izleti su bili takođe odlični. Išli smo u Madam Tiso, Oksford, Brajton, Torp park i još dosta zanimljivih muzeja i aktivnosti smo imali. Sve u svemu, zaista sam prezadovoljna i ništa loše ne bih imala da kažem. Upoznala sam dosta novih ljudi i sledeće leto idem verovatno u Tunis kod drugarice. Poslaću vam u fotografije i izvinite što sam se raspisala ovoliko, ali sam zaista prezadovoljna!

Veliki pozdrav!

Ivana

avgust 2014. individualni polazak

“Dobar dan  🙂
Sve je sjajno! Osoblje je prijatno, ucenici su raznovrsni, casovi su zabavni I hrana je okej. Ja sam dobro  :)”

Ivana, 18 godina

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print