Engleski za mlade u Edinburgu

Škola

St. Andrews College Language Schools

Univerzitet Napier – Kampus Merchiston

Uzrast polaznika od 12 do 18 godina

Kampus u kojem se organizuje ova letnja škola engleskog jezika se nalazi u samom centru Edinburga te su sve najznačajnije atrakcije i glavne ulice na pešačkoj udaljenosti.  Kampus Napier univerziteta je moderan i tehnički dobro opremljen, a u njemu se pored nastave odvijaju i večernje aktivnosti i služe svi obroci.

Vannastavne aktivnosti – Pored poludnevnih eskurzija u Edinburgu, ovaj program je  obogaćen i sa celodnevnim eskurzijama (St. Andrews & Falkland Palace, Stirling & Loch Lomond i Glasgow). U večernjim satima organizuju se razna tematska druženja, kvizovi, filmske večeri, radionice, lutrije, večernje žurke i mnogo sličnih aktivnosti.

Destinacija

Glavni grad Škotske još od petnestog veka i drugi po posećenosti grad u Velikoj Britaniji zasigurno predstavlja spoj tradicionalnog duha i modernog industrijalizovanog grada. Edinburg je sačinjen od starog i novog grada koje razdvaja velelepni park Princes Street Gardens. Obe ove celine nalaze se na UNESCO listi svetske baštine i svojim posetiocima nude bezbroj atrakcija i jedinstvenu atmosferu Škotske. Za sve koji vole da istražuju istoriju i njene legende čuveni Arthurs Seat će zasigurno biti najfascinantnija atrakcija ovog grada, a po legendi baš na ovom brdu je bio smešten čuveni dvorac Kamelot.

Kursevi

Nastava se sastoji od 15 sati engleskog jezika nedeljno koji se mogu odvijati u prepodnevnim ili popodnevnim satima u zavisnosti od rasporeda vannastavnih aktivnosti za tu nedelju. Velika prednost učenja engleskog jezika u ovoj školi je u njenom individualnom pristupu svakom polazniku. Profesori se trude da se svaki učenik uključi u konverzaciju kroz interaktivnu nastavu, da niko ne bude zapostavljen i  da pored kulture i načina života Škotske upoznaju i kulturu drugih zemalja kroz komunikaciju sa ostalim učenicima. Akcenat je na oslobađanju u konverzaciji na engleskom jeziku pa se napredak koji postižu kroz vannastavne aktivnosti  posebno ističe.

Po dolasku u školu deca se testiraju i  u skladu sa svojim znanjem engleskog jezika razvrstavaju po grupama. Nakon završenog programa svaki učenik dobija školski sertifikat o stečenom znanju.

Smeštaj

Smeštaj je u rezidenciji Bainfield Hall koja je udaljena jedan kilometar od kampusa, svega oko 10 minuta hoda. Rezidencija je renovirana, dobro opremljena i ono što je najvažnije poseduje celodnevni nadzor. Decu su ovde bezbedna i poseduju sve uslove za udoban boravak. Svako ima svoju jednokrevetnu sobu sa privatnim kupatilom, ali su mu dostupne i zajedničke prostorije za druženje i pristup bežičnom internetu.

 

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print