ENGLESKI ZA PRAVNIKE

kursevi za pravnike

Škola

BBSI Bournemouth Business School International

Ovo je priznata i specijalizovana škola engleskog jezika i poslovni koledž, čiji kvalitet potvrđuju akreditacije British Council-a, ISO9001, članstvo u asocijaciji EnglishUK, kao i mnoge druge vrhunske akreditacije za specijalizovane kurseve (NCFE, IALC, CMI, CILT UK). Škola je takođe i ispitni centar za ILEC (International Legal English Certificate), što je od značaja za polaznike koji žele da apliciraju za ovaj prestižni sertifikat, a to mogu učiniti u istom centru u kom pohađaju nastavu.

Škola međunarodnim studentima nudi širok izbor kurseva opšteg engleskog jezika, ali i i kurseve specijalizovanog engleskog jezika za različite oblasti poslovanja, kao i pripremne kurseve za osnovne ili master studije.

Locirana je u dve viktorijanske zgrade u centru Bornmuta, sa 25 dobro opremljenih učionica i ukupnim kapacitetom od 250 polaznika, kojima su na raspolaganju dva kompletno opremljena multimedijalna centra sa 30 kompjutera, besplatni pristup bežičnom internetu, e-mail, bogata biblioteka, zajednička prostorija za odmor i druženje sa osveženjima, satelitska TV i bašta.

Vreme van nastave – Polaznici kursa imaju priliku da uče engleski jezik i u slobodno vreme, bilo da se nađu sa prijateljima na kafi, u školi, ili se pridruže nekoj od brojnih ekskurzija, sportskim i ostalim vannastavnim aktivnostima koje organizuje škola.

Škola nudi različite poludnevne i celodnevne ekskurzije u London, posete muzejima, odlaske u pozorište. Tokom nedelje organizuju se različite aktivnosti kao što su: žurke dobrodošlice, karaoke, društvene igre, odlazak u tradicionalne pabove, na izlete, zabave i roštilj na plaži ili u školi i sl.

Destinacija

Bornmut, jedna od najpopularnijih britanskih turističkih destinacija, živahan je univerzitetski grad udaljen manje od dva sata od Londona.

Smešten na južnoj obali Engleske, „nasledio“ je od prirode umerenu klimu koja gradu daje najtoplija i najsunčanija leta u Britaniji.

Pomenuta prednost razvila je Bornmut u regionalni centar turizma, ali i obrazovanja, poslovanja i kulture.

Grad u okviru svog međunarodnog centra (Bournemouth International Centre – BIC) organizuje velike konferencije, izložbe, koncerte i pozorišne predstave. Čar gradu daje i 12 kilometara dugačka peščana plaža (nagrađena prestižnom „plavom zastavicom“). Poznati gradski parkovi i bašte nude mnoge mogućnosti za odmor i zabavu. Tu je veliki broj prodavnica i butika, veliki izbor pozorišta, bioskopa, koncertnih dvorana i klubova. Mnogi restorani, pabovi i kafei nude zaista raznovrsnu internacionalnu kuhinju. Podjednako značajne su i izvanredne mogućnosti za bavljenje skoro svakim tipom sporta.

Izbor zanimljivosti u okolini grada je podjednako širok. Poole Harbour je blizu, kao i obala Dorset-a, koja spada u svetsku prirodnu baštinu, tu je i ostrvo Wight, istorijski Winchester, Stonehenge i dr.

Kursevi

Od velikog broja kurseva Bournmouth Business School International izdvaja kurseve engleskog iz oblasti prava:

 • SPECIJALIZOVANI LETNJI KURS ZA PRAVNIKEMEĐUNARODNO PRAVO I BIZNIS VEŠTINE“

Kurs je namenjen polaznicima sa minimum višim srednjim nivoom znanja engleskog jezika koji za kratko vreme žele da unaprede svoje znanje engleskog u oblasti prava, kao i da upotpune svoje znanje iz oblasti međunarodnog prava i pravnih veština.

Specijalizovani letnji kurs za pravnike namenjen je:

 • pravnicima i njihovim asistentima,
 • rukovodiocima,
 • osobama koje se bave poslovima pregovaranja i ugovaranja,
 • administrativnom i sekretarskom osoblju koje se bavi pravnim poslovima i
 • studentima pravnih nauka.

Na raspolaganju su dve opcije ovog kursa –sa 20 časova i sa 30 časova nastave nedeljno:

Opcija  20 obuhvata specijalizovane časove fokusirane na sledeće oblasti prava:

 • građansko pravo
 • kriminalno pravo
 • međunarodno privatno pravo
 • ugovorno pravo u Velikoj Britaniji
 • međunarodno javno pravo
 • ljudska prava
 • korporativna društvena/krivična odgovornost
 • priprema za ILEC

Opcija 30, pored gore navedenih nastavnih elemenata, kao dodatak obuhvata i 10 časova nedeljno poslovnih veština koji za cilj imaju razvijanje komunikacijskih veština u poslovnom okruženju. Nastavni materijal je raznovrsan, autentičan, i uključuje audio i video materijal. Časovi obuhvataju veštine pisanja (pisama, izveštaja, promocija i sl. ), veštine prezentacije, sastanke, komunikacija putem telefona, pregovaranje.

 • PRAVNE STRUKOVNE STUDIJE (Kursevi koji pripremaju za sertifikate, više sertifikate i diplome)

Ovi pažljivo osmišljeni kursevi su namenjeni onima koji imaju minimum viši srednji nivo znanja engleskog jezika, a žele da usvoje koncepte i veštine potrebne bilo za dalje studije prava, bilo za rad u pravnoj struci, obrađujući oblasti prava kao i na letnjem kursu, samo detaljnije i obimnije. Polaznici će razviti kompetentne poslovne i profesionalne komunikacijske veštine i steći različite pravne, poslovne i jezičke kvalifikacije. Kurs podrazumeva 34 časa nedeljno raspoređenih u 20 časova iz već navedenih pravnih oblasti, 10 časova pripreme za Kembridž ispite, što polazniku daje mogućnost da se pripremi i aplicira za zvanični kembridž sertifikat iz engleskog za međunarodno pravo – ILEC i za još neki od Kembridž sertifikata: FCE, CAE, BEC, kao i još 4 časa nedeljno iz profesionalnih veština.

Kursevi traju 4-15, 16-23 ili 24 nedelje i u zavisnosti od trajanja obezbeđuju Vam Sertifikat (4-15 nedelja), Viši sertifikat (16-23 nedelje) ili Diplomu (24 nedelje) BBSI škole, dok će oni koji odaberu kurs u trajanju od 16-23 ili 24 nedelje steći još jedan priznati sertifikat – NCFE[1].

 • PRIPREMNI KURS ZA STUDIJE PRAVA U VELIKOJ BRITANIJI

Kurs je odličan izbor za ljude koji žele da upišu studije prava u Velikoj Britaniji, jer obuhvata pripremnu nastavu iz već navedenih pravnih oblasti (20 časova nedeljno), kao i pripremu za upis na britanske univerzitete i pripremu za IELTS ispit (10 časova nedeljno), uz unapređivanje akademskih veština (4 časa nedeljno).

Kurs može da traje 16-23 ili 24 nedelje. Ovo je nadogradnja na prethodni program „Pravne strukovne studije “ (20 časova nedeljno) u kombinaciji sa jos 10 časova nedeljno koji obuhvataju pripremu za IELTS ispit kao i akademske veštine učenja – veoma važne veštine, neophodne za postizanje boljih rezultata tokom studija. To su na primer: efikasno pisanje, razumevanje predavanja i hvatanje beležaka, mogućnost prebacivanja zabeleški u format eseja, razumevanje fusnota i bibliografije, veštine samostalnog učenja i organizacije, veštine efikasnog čitanja gradiva, efikasnog istrazivanja.

Na kraju kursa se u zavisnosti od dužine kursa stiče Viši Sertifikat (16-23 nedelje) ili Diploma (24 nedelje) BBSI škole i NCFE Sertifikat iz Pravnih studija (16-23 ned) ili NCFE Sertifikat iz komunikacijskih i biznis veština (24 nedelje), a ovaj program Vam takođe omogućava polaganje ILEC ispita, kao i polaganje za  IELTS sertifikat.

 • PRIPREMNI KURS ZA MASTER STUDIJE U VELIKOJ BRITANIJI

Ovaj kurs je pažljivo osmišljen za ljude sa odgovarajućom diplomom koji žele da upišu master studije iz oblasti prava na nekom od britanskih univerziteta. Kurs može da traje 4-15, 16-23 ili 24 nedelje i obuhvata usavršavanje jezika iz već navedenih pravnih oblasti (20 časova nedeljno), kao i proširenu pripremu za IELTS ispit (10 časova nedeljno) i napredne naučne veštine (4 časa nedeljno) što podrazumeva izbegavanje plagijata, učenje putem interneta, pisanje radova, statitička analiza, seminari, istraživanja, bibliografija i reference, kritičko i nezavisno razmišljanje, nezavisno učenje, prezentacije.

Tokom trajanja ovog kursa polaznicima je obezbeđeno savetovanje o svim aspektima master studija u Britaniji, kao i kompletna asistencija prilikom apliciranja na studije.

Takođe, ovaj kurs Vam omogućava sticanje BBSI Sertifikata, Višeg sertifikata ili Diplome u zavisnosti od dužine kursa i akreditaciju NCFE, kao i polaganje za Kembridž sertifikate ILEC i IELTS.

[1]              NCFE – national awarding body Northern Council for Further Education

1     NCFE – national awarding body Northern Council for Further Education

Smeštaj

Dok učite jezik u stranoj zemlji važno je da što više komunicirate sa ljudima kojima je taj jezik maternji i da upoznajete lokalnu kulturu tokom svakodnevnih aktivnosti. Upravo iz tog razloga pre svega preporučujemo porodični smeštaj, ali za one koji ipak žele drugačiji vid smeštaja u ponudi je rezidencijalni i hotelski smeštaj ili gostinske kuće.

Porodični smeštaj unapređuje boravak u Engleskoj na mnoge načine. Pre svega omogućava da se engleski koristi i van škole i da se nauči više o engleskoj kulturi i ljudima.

Sobe su jednokrevetne, sa doručkom i večerom tokom radnih dana i punim pansionom vikendom. Porodice su locirane u blizini škole i redovno se obilaze i kontrolišu, da bi se osigurao njihov visok standard.

„Executive“ porodični smeštaj je vid smeštaja visokog standarda, u ekskluzivnom rezidencijalnom delu grada. Sobe su veće od prosečnih, sa sopstvenim kupatilom. Veliki broj ovih soba ima i TV i internet konekciju. Možete takođe izabrati opciju porodičnog smeštaja sa doručkom ili bez ishrane sa upotrebom kuhinje.

 Rezidencijalni smeštaj  je u ponudi za one studente koji ipak žele više nezavisnosti i postoje tri opcije: smeštaj bez hrane, smeštaj sa doručkom ili smeštaj bez hrane ali sa upotrebom kuhinje. Cena smeštaja zavisi od lokacije i opcije za koju se odlučite.

Gostinjske kuće i hoteli. BBSI preporučuje nekoliko malih gostinjskih kuća i hotela koji se nalaze u blizini škole. Možete da izaberete sobu sa sopstvenim ili sa zajedničkim kupatilom, sa doručkom ili polupansionom.

Akreditacije

CSN

CSN

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print