ENGLESKI ZA PRAVNIKE

kursevi za pravnike

Škola

BBSI Bournemouth Business School International

Ovo je priznata i specijalizovana škola engleskog jezika i poslovni koledž pod okriljem MLS International College-a. Kvalitet škole potvrđuju akreditacije British Council-a, ISO9001, članstvo u asocijaciji EnglishUK, kao i mnoge druge vrhunske akreditacije za specijalizovane kurseve (NCFE, IALC, CMI, CILT UK). Škola je takođe i ispitni centar za ILEC (International Legal English Certificate), što je od značaja za polaznike koji žele da apliciraju za ovaj prestižni sertifikat, a to mogu učiniti u istom centru u kom pohađaju nastavu.

Međunarodnim studentima škola nudi širok izbor kurseva opšteg engleskog jezika, ali i kurseve specijalizovanog engleskog jezika za različite oblasti poslovanja, kao i pripremne kurseve za osnovne ili master studije. Locirana je u dve viktorijanske zgrade u centru Bornmuta, sa 25 dobro opremljenih učionica i ukupnim kapacitetom od 250 polaznika, kojima su na raspolaganju dva kompletno opremljena multimedijalna centra sa 30 kompjutera, besplatni pristup bežičnom internetu, e-mail, bogata biblioteka, zajednička prostorija za odmor i druženje sa osveženjima, satelitska TV i bašta.

Vreme van nastave – Polaznici kursa imaju priliku da uče engleski jezik i u slobodno vreme, bilo da se nađu sa prijateljima na kafi, u školi  ili se pridruže nekoj od brojnih ekskurzija, sportskim i ostalim vannastavnim aktivnostima koje organizuje škola.

Škola nudi različite poludnevne i celodnevne ekskurzije do Londona, posete muzejima, odlaske u pozorište. Tokom nedelje organizuju se različite aktivnosti kao što su: žurke dobrodošlice, karaoke, društvene igre, odlazak u tradicionalne pabove, na izlete, zabave i roštilj na plaži ili u školi i sl.

Destinacija

Bornmut, jedna od najpopularnijih britanskih turističkih destinacija, živahan je univerzitetski grad udaljen manje od dva sata od Londona. Smešten na južnoj obali Engleske i ima umerenu klimu koja gradu daje najtoplija i najsunčanija leta u Britaniji. Pomenuta prednost razvila je Bornmut u regionalni centar turizma, ali i obrazovanja, poslovanja i kulture.

Grad u okviru svog međunarodnog centra (Bournemouth International Centre – BIC) organizuje velike konferencije, izložbe, koncerte i pozorišne predstave. Čar gradu daje i 12 kilometara dugačka peščana plaža (nagrađena prestižnom „plavom zastavicom“). Poznati gradski parkovi i bašte nude mnoge mogućnosti za odmor i zabavu. Tu je veliki broj prodavnica i butika, veliki izbor pozorišta, bioskopa, koncertnih dvorana i klubova. Mnogi restorani, pabovi i kafei nude zaista raznovrsnu internacionalnu kuhinju. Podjednako značajne su i izvanredne mogućnosti za bavljenje skoro svakim tipom sporta.

Izbor zanimljivosti u okolini grada je podjednako širok. Poole Harbour je blizu, kao i obala Dorset-a, koja spada u svetsku prirodnu baštinu, tu je i ostrvo Wight, istorijski Winchester, Stonehenge i dr.

Kursevi

Od velikog broja kurseva, Bournmouth Business School International izdvaja kurseve iz oblasti prava:

 • SPECIJALIZOVANI KURS ZA PRAVNIKEMEĐUNARODNO PRAVO I BIZNIS VEŠTINE“

Kurs je namenjen polaznicima sa minimum višim srednjim nivoom znanja engleskog jezika koji za kratko vreme žele da unaprede svoje znanje engleskog u oblasti prava, kao i da upotpune svoje znanje iz oblasti međunarodnog prava i pravnih veština. Polaznici će razviti kompetentne poslovne i profesionalne komunikacijske veštine i steći različite pravne, poslovne i jezičke kvalifikacije.

Specijalizovani kurs za pravnike namenjen je:

 • pravnicima i njihovim asistentima,
 • rukovodiocima,
 • osobama koje se bave poslovima pregovaranja i ugovaranja,
 • administrativnom i sekretarskom osoblju koje se bavi pravnim poslovima i
 • studentima pravnih nauka.

Kurs obuhvata 30 časova sačinjenih od 10 časova iz oblasti International Business Communications (koji za cilj imaju razvijanje komunikacijskih veština u poslovnom okruženju), 10 časova nedeljno standardnog engleskog i 10 specijalizovanih časova fokusiranih na sledeće oblasti prava:

 • građansko pravo
 • kriminalno pravo
 • međunarodno privatno pravo
 • ugovorno pravo u Velikoj Britaniji
 • međunarodno javno pravo
 • ljudska prava
 • korporativna društvena/krivična odgovornost
 • priprema za ILEC

LETNJI KURS  nudi dve opcije – 20 časova ili 30 časova nastave nedeljno:

– Opcija  20 obuhvata 10 časova u oblasti International Business Communications  i 10 specijalizovanih časova u oblasti prava.

– Opcija 30, pored gore navedenih nastavnih elemenata, kao dodatak obuhvata i 10 časova nedeljno standardnog engleskog.

Nastavni materijal je raznovrsan, autentičan i uključuje audio i video materijal. Časovi obuhvataju veštine pisanja (pisama, izveštaja, promocija i sl. ), veštine prezentacije, sastanke, komunikacija putem telefona, pregovaranje.

Kursevi traju 2-5, 6-11, 12-23 ili 24 nedelje i u zavisnosti od trajanja obezbeđuju vam sertifikat (2-5 nedelja), stručni sertifikat (6-11 nedelja), stručni viši sertifikat (12-23 nedelje) ili diplomu (24 nedelje) MLS škole, dok će oni koji odaberu neki od kurseva u trajanju od 6 do 24 nedelje, steći još jedan priznati sertifikat – NCFE.

 • PRIPREMNI KURS ZA STUDIJE PRAVA U VELIKOJ BRITANIJI

Kurs je odličan izbor za ljude koji žele da upišu studije prava u Velikoj Britaniji, jer obuhvata pripremnu nastavu iz već navedenih pravnih oblasti (20 časova nedeljno), kao i pripremu za upis na britanske univerzitete i pripremu za IELTS ispit (10 časova nedeljno). Kurs može da traje 24 ili 48 nedelja. Ovo je nadogradnja na prethodni program „specijalizovani kurs za pravnike“ (20 časova nedeljno) u kombinaciji sa jos 10 časova nedeljno koji obuhvataju pripremu za IELTS ispit kao i akademske veštine učenja – veoma važne veštine, neophodne za postizanje boljih rezultata tokom studija. To su na primer: efikasno pisanje, razumevanje predavanja i hvatanje beležaka, mogućnost prebacivanja zabeleški u format eseja, razumevanje fusnota i bibliografije, veštine samostalnog učenja i organizacije, veštine efikasnog čitanja gradiva, efikasnog istraživanja.

Na kraju kursa se stiče sertifikat MLS University Foundation Diploma, kao i akreditacija NCFE.

 • PRIPREMNI KURS ZA MASTER STUDIJE U VELIKOJ BRITANIJI

Ovaj kurs je pažljivo osmišljen za ljude sa odgovarajućom diplomom koji žele da upišu master studije iz oblasti prava na nekom od britanskih univerziteta. Kurs traje 12 nedelja i obuhvata sledeće: standardni ili poslovni engleski (po izboru polaznika), usavršavanje jezika iz već navedenih pravnih oblasti i proširenu pripremu za IELTS ispit. Poslovni engleski je dizajniran za treniranje ključnih veština komunikacije, koje su potrebne u savremenom poslovnom svetu. Podrazumeva razvoj vokabulara u okviru sledećih poslovnih tema: lični razvoj, poslovni govori, menadžment, odnos sa klijentima i poslovno pisanje.

Tokom trajanja ovog kursa polaznicima je obezbeđeno savetovanje o svim aspektima master studija u Velikoj Britaniji, kao i kompletna asistencija prilikom apliciranja na studije.

Takođe, ovaj kurs vam omogućava sticanje sertifikata MLS Certificate – Pre-Master’s, kao i polaganje za Kembridž sertifikat IELTS.

Smeštaj

Dok učite jezik u stranoj zemlji, važno je da što više komunicirate sa ljudima kojima je taj jezik maternji i da upoznajete lokalnu kulturu tokom svakodnevnih aktivnosti. Upravo iz tog razloga pre svega preporučujemo porodični smeštaj, ali za one koji ipak žele drugačiji vid smeštaja u ponudi je rezidencijalni i hotelski smeštaj ili gostinske kuće.

Porodični smeštaj unapređuje boravak u Engleskoj na mnoge načine. Pre svega, omogućava da se engleski koristi i van škole i da se nauči više o engleskoj kulturi i ljudima. Sobe su jednokrevetne, sa doručkom i večerom tokom radnih dana i punim pansionom vikendom. Porodice su locirane u blizini škole i redovno se obilaze i kontrolišu, da bi se osigurao njihov visok standard. Superior porodični smeštaj je vid smeštaja visokog standarda, u ekskluzivnom rezidencijalnom delu grada. Sobe su veće od prosečnih, sa sopstvenim kupatilom. Veliki broj ovih soba ima i TV i internet konekciju.

Rezidencijalni smeštaj  je u ponudi za one studente koji ipak žele više nezavisnosti i postoje tri opcije: smeštaj bez hrane, smeštaj sa doručkom ili smeštaj bez hrane ali sa upotrebom kuhinje. Cena smeštaja zavisi od lokacije i opcije za koju se odlučite.
Gostinske kuće i hoteli – BBSI preporučuje nekoliko malih gostinskih kuća i hotela koji se nalaze u blizini škole. Možete da izaberete sobu sa sopstvenim ili sa zajedničkim kupatilom, sa doručkom ili polupansionom.

Akreditacije

CSN

CSN

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print