Francuski i engleski kamp u Švajcarskoj

Škola

Alpadia Language Schools

Uzrast polaznika 13-17 godina

Letnja škola francuskog jezika Alpadia Montre, nalazi se u centru Montrea, u blizini železničke stanice i lepe promenade duž Ženevskog jezera. Škola je moderno opremljena, učionice su prostrane i svetle, dostupni su besplatan internet, fitnes sala i kantina gde polaznici imaju ručak pre popodnevnih vannastavnih aktivnosti.

Vannastavne aktivnosti – Za polaznike su u ponudi sportske aktivnosti poput košarke, odbojke, stonog tenisa, mini golfa, fudbala, vožnje kajaka… Organizovana su sportska takmičenja i poseta zabavnom parku. Uz doplatu je moguće izabrati i dodatne aktivnosti. Ekskurzije i izleti podrazumevaju posetu akva parku, obilazak muzeja čokolade, fabrike sira, muzeja prirodnih nauka, obilazak zamkova, šoping i drugo. Svako veče organizuju se brojne zabavne aktivnosti, poput disko večeri, zabave uz roštilj, zabave na plaži i slično.

Destinacija

Montre je predivan grad na obali Ženevskog jezera, smešten u francuskom govornom području Švajcarske. Prijatna klima grada daje poseban mediteranski doživljaj, a Montre je poznat i po imenu „biser švajcarske rivijere“. Panorama grada je veličanstvena. Duž keja se proteže egzotično rastinje, dok prostor između jezera i planina pruža brojne mogućnosti za sportske i kulturne aktivnosti.

Od poznatijih međunarodnih festivala izdvajaju se Montre džez festival u letnjim mesecima i božićni vašar u zimskom periodu, koji su doprineli reputaciji ovog predivnog turističkog mesta. Od znamenitosti, koje su prava turistička atrakcija, tu je dvorac Chateau de Chillon, vinogradi Corniche Lavaux, stari grad Vieille-Ville, statua Fredija Merkjurija, a Montre odlikuju i prelepa priroda, mogućnost bavljenja ekstremnim sportovima, šoping i mnoštvo zabavnih aktivnosti za različite uzraste.

Kursevi

Škola u ponudi ima standardni kurs jezika koji se sastoji od 20 časova nedeljno i intenzivni kurs koji se sastoji od 25 časova nedeljno. Nastava je osmišljena za mlade i dinamične polaznike koji žele više praktične upotrebe jezika. Teme koje se obrađuju su aktuelne i zabavne i profesori se trude da svaki polaznik na najbolji mogući način pokaže i usavrši svoje znanje francuskog jezika i pokaže što brži napredak.

Kursevi su dostupni za polaznike svih nivoa znanja (od početnog do naprednog nivoa). Prvog dana nastave radi se test škole kojim se procenjuje nivo jezika kod polaznika, a rezultati svrstavaju polaznika u odgovarajuću grupu.  Redovno se rade nedeljne provere napretka jezičkih sposobnosti. Profesori su mladi, dinamični i obučeni da predaju francuski kao strani jezik. Na kraju programa dobija se sertifikat Alpadia škole, kojim se potvrđuje pohađanje programa, postignut nivo jezika i rezultati školskih testova.

Dodatne izborne aktivnosti – Škola u svojoj ponudi ima i Premium Plus programe koji se organizuju uz doplatu. U ponudi su programi kreativne umetnosti, adrenalinski sportovi i sportovi na vodi plus. Program kreativne umetnosti je namenjen polaznicima koji žele da razviju svoje kreativne veštine kroz umetničke i dizajnerske radionice. Program adrenalinskih sportova namenjen je ljubiteljima ekstremnih sportova. Polaznici se mogu oprobati u kartingu, pucanju iz laserskih pušaka, a za najhrabrije tu je accrobranche. Program sportovi na vodi uključuje časove jedrenja, skijanja na vodi i paddleboarding. Svaki od izbornih programa podrazumeva 3 časa nedeljno iz odabrane Premium Plus ponude. Termini početka kampa u 2019. godini su: 07.07, 14.07, 21.07, 28.07. i 04.08.2019.

Smeštaj

Smeštaj polaznika predstavlja drugi dom za polaznike dok su na programu. Polaznici su smešteni u porodicama što je ujedno i prilika za upoznavanje sa načinom života porodice u Montreu, ali i za dodatno vežbanje jezika kroz svakodnevnu upotrebu. Porodice su pažljivo odabrane od strane školskog osoblja. Smeštaj podrazumeva dvokrevetne sobe i zajedničku upotrebu dnevne sobe, kupatila i kuhinje sa članovima porodice. U okviru porodice, polaznik ima obezbeđen doručak i večeru, dok se ručak služi u školskoj kantini. Smeštaj je obezbeđen od nedelje pre početka do subote po završetku programa.

Galerija

Akreditacije

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is „to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju