Školovanje u Evropi

CZECH REPUBLIK, No tuition fees Universities

U današnje vreme je izuzetno važno steći kvalitetno obrazovanje. U Češkoj je obrazovanje besplatno i to je u skladu sa češkim zakonom, koji kaže da svi imaju pravo na besplatno obrazovanje.Besplatne studije moguće su na 28 državnih univerziteta, među kojima je i najstariji univerzitet u centralnoj Evropi, Charles University, koji se nalazi u 100 najboljih univerziteta u svetu.

GREECE, The American College of Thessaloniki

Kao direktan predstavnik fakulteta, Egida pomaže studentima da ostvare POPUST/STIPENDIJU U IZNOSU OD 60%-70% ŠKOLARINE!

GERMANY, IUBH

Jedan od vodećih privatnih univerziteta u Nemačkoj, koji svojim studentima obezbediđuje najbolji mogući početak profesionalne karijere. Ima tri kampusa: Bad Honnef, Bad Reichenhall i Berlin kampus.

GREECE, Hellenic American College

Hellenic American College smešten je u popularnom rezidencijalnom i poslovnom delu Atine – Kolonaki. U pešačkoj udaljenosti od koledža ili kratkom vožnjom metroom smešteni su svi poslovni objekti, objekti od kulturnog interesa, kao i šoping i zabavne atrakcije grada. Kampus je smešten u modernom zdanju Masaillas

MILANO, PARIS, LONDON, Instituto Marangoni

Istituto Marangoni predstavlja jednu od vodećih evropskih škola za modu i dizajn, koja mladim, kreativnim ljudima omogućava da usavršavaju stečene veštine i razviju nove, uz rad sa najvećim imenima sveta mode i dizajna.

BARCELONA, GENEVE, MUNICH, EU Business School

EU donosi američki model obrazovanja u Evropu povezujući teoriju iz učionice sa profesionalnim veštinama. Nastava se drži na engleskom jeziku koristeći metod studije slučaja u cilju približavanja i razumevanja poslovne teorije.

VENLO, Fontys University of Applied Sciences

U trećoj godini studija odvija se prvi obavezan radni deo programa u trajanju od 5 meseci u holandskoj ili internacionalnoj kompaniji. Škola pomaže studentima u pronalaženju internshipa. U zavisnosti od dogovora sa kompanijom radna praksa može biti plaćena ili neplaćena.

EINDHOVEN, Fontys University of Applied Sciences

Vodeći holandski ali i evropski univerzitet primenjenih nauka koji nudi nastavne programe na engleskom, holandskom i nemačkom jeziku u nekoliko centara širom Holandije. Odobrava stipendije za određene programe.

BUDAPEST, VIENNA International Business School

IBS nudi osam programa osnovnih i četiri programa master studija i privlači studente iz oko 75 različitih zemalja sveta. Biti student međunarodnog univerziteta kao što je IBS znači istinski međunarodno iskustvo.

Why Study Abroad?

Anyone who has even a remote desire to go abroad should decide to do it, in my humble opinion anyway. If for some reason you can’t last the semester or year and you have to come home, what’s the worst that can happen?