Školovanje u Evropi

LATVIA, Riga Technical University

Letonija je već dugi niz godina poznata kao zemlja visokog obrazovnog standarda, a obrazovni sistem je pristupačan i internacionalnim polaznicima, zbog cena školarine i visine životnih troškova. U okviru RTU univerziteta posluje čak 9 fakulteta i 33 instituta, a studijski programi pozitivno su evaluirani od strane internacionalnih akreditovanih eksperata. U svojoj ponudi univerzitet ima osnovne, master i doktorske studije koje su prepoznatljive u celom svetu.

CZECH REPUBLIC, No tuition fees Universities

U današnje vreme je izuzetno važno steći kvalitetno obrazovanje. U Češkoj je obrazovanje besplatno i to je u skladu sa češkim zakonom, koji kaže da svi imaju pravo na besplatno obrazovanje.Besplatne studije moguće su na 28 državnih univerziteta, među kojima je i najstariji univerzitet u centralnoj Evropi, Charles University, koji se nalazi u 100 najboljih univerziteta u svetu.

GREECE, The American College of Thessaloniki

Kao direktan predstavnik fakulteta, Egida pomaže studentima da ostvare POPUST/STIPENDIJU U IZNOSU OD 60%-70% ŠKOLARINE!

GERMANY, IUBH

Jedan od vodećih privatnih univerziteta u Nemačkoj, koji svojim studentima obezbediđuje najbolji mogući početak profesionalne karijere. Ima tri kampusa: Bad Honnef, Bad Reichenhall i Berlin kampus.

GREECE, Hellenic American College

Hellenic American College smešten je u popularnom rezidencijalnom i poslovnom delu Atine – Kolonaki. U pešačkoj udaljenosti od koledža ili kratkom vožnjom metroom smešteni su svi poslovni objekti, objekti od kulturnog interesa, kao i šoping i zabavne atrakcije grada. Kampus je smešten u modernom zdanju Masaillas

MILANO, FIRENCA, PARIS, LONDON, Instituto Marangoni

Istituto Marangoni predstavlja jednu od vodećih evropskih škola za modu i dizajn, koja mladim, kreativnim ljudima omogućava da usavršavaju stečene veštine i razviju nove, uz rad sa najvećim imenima sveta mode i dizajna.

BARCELONA, GENEVE, MUNICH, EU Business School

EU donosi američki model obrazovanja u Evropu povezujući teoriju iz učionice sa profesionalnim veštinama. Nastava se drži na engleskom jeziku koristeći metod studije slučaja u cilju približavanja i razumevanja poslovne teorije.

VENLO, Fontys University of Applied Sciences

U trećoj godini studija odvija se prvi obavezan radni deo programa u trajanju od 5 meseci u holandskoj ili internacionalnoj kompaniji. Škola pomaže studentima u pronalaženju internshipa. U zavisnosti od dogovora sa kompanijom radna praksa može biti plaćena ili neplaćena.

EINDHOVEN, Fontys University of Applied Sciences

Vodeći holandski ali i evropski univerzitet primenjenih nauka koji nudi nastavne programe na engleskom, holandskom i nemačkom jeziku u nekoliko centara širom Holandije. Odobrava stipendije za određene programe.

BUDAPEST, VIENNA International Business School

IBS nudi osam programa osnovnih i četiri programa master studija i privlači studente iz oko 75 različitih zemalja sveta. Biti student međunarodnog univerziteta kao što je IBS znači istinski međunarodno iskustvo.