Evropski dan jezika 2010, Novi Sad

25. septembra 2010. na platou ispred SPENS’a, Egida je obeležila Evropski dan jezika kroz javni događaj u Novom Sadu. Učesnici naše manifestacije Govori evropski! su bile škole jezika, Karlovačka gimnazija i Filozofski fakultet.

Egida International tradicionalno organizuje javno obeležavanje Evropskog dana jezika.

Učinili smo da se Novi Sad treću godinu za redom pridružuje Evropi u javnom obeležavanju ovog dana.

Na platou SPENS-a, 25.septembra 2010, okupili smo škole jezika iz Novog Sada, učestvovala je Udruženje profesora engleskog jezika (ELTA), a naši dragi gosti su i ove godine bili Filozofski fakultet i Karlovačka gimnazija.

Nakon pozdravnog govora profesorice mr Radmile Bodrič, upravnice Centra za jezike na Filozofskom fakultetu, predstavila nam se studentkinja IV godine anglistike Adriana Stojanović. Adriana je učestvovala na medjunarodnom online takmičenju iz poznavanja engleskog jezika i za svoj zavidan rezultat XX mesto, osvojila je dvonedeljni kurs engleskog jezika u Kembridžu.
Njeno utiske možete pogledati…

Učenici Karlovačke gimnazije su svojim igrokazom predstavili koji se sve jezici uče u njihovoj školi.

Škole jezika iz Novog Sada su se potrudile da najmlađima pruže priliku da vide zanimljive programe koje su njihovi vršnjaci pripremili kroz priredbe, skečeve i glumu, a roditeljima da saznaju nešto više o tome kada je dobar trenutak da njihovo dete počne sa učenjem stranog jezika, da se studenti odluče na učenje još jednog jezika više, da se odrasli nastave usavršavati…

Evropski dan jezika obeležava se od 2001. godine kada je proglašen od strane Saveta Evrope.

Svakog 26. septembra od tada, širom Evrope, organizuju se različiti programi u cilju obeležavanja dana koji treba da promoviše kulturološku raznolikost i bogatstvo naroda Evrope.

Podržavanje konstantnog učenja i usavršavanja jezika, za potrebe studija, profesionalne potrebe, kao i zbog ličnog zadovoljstva i sigurnosti prilikom kretanja širom sveta je osnovna premisa manifestacije.
Pogledajte foto album i snimak.

Share

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *