Fakultet u Solunu

Škola

The American College of Thessaloniki

The American College of Thessaloniki (ACT) je je odeljenje za visoko obrazovanje pri Anatolia College, jednoj od vodećih obrazovnih institucija u Grčkoj osnovanoj 1886. godine. ACT nastavlja dugu tradiciju akademske izuzetnosti, akreditovan je od strane NEASC (New England Association of Schools and Colleges) i Open University. Koledž sa pravom spada među vodeće, internacionalno orijentisane obrazovne institucije jugoistočne Evrope, koja promoviše inovativne načine učenja i razvoj humanitarnih vrednosti.

Destinacija

Solun je drugi po veličini grad u Grčkoj i predstavlja pravo raskršće istoka i zapada. Osnovan 315. pne, Solun je danas savremen, primorski grad sa preko million stanovnika, poznat po širokim bulevarima, trgovima, ulicama sa drvoredima, neoklasičnim građevinama, vizantijskim spomenicima, istorijskim i savremenim muzejima, pozorištima i još mnogo toga. Solun je grad sa preko 100.000 studenata, što predstavlja idealno okruženje za internacionalne studente.

Programi

PROGRAMI OSNOVNIH STUDIJA – BS i BA program – dužina programa: 4 akademske godine.

BS in Business Administration- program osnovnih studija namenjen ljudima koji žele da postanu lideri u biznisu ili inovativni preduzetnici. Studije menadžementa, preduzetništva, finansija i internacionalnog biznisa nude sveobuhvatnu edukaciju  kroz praktičan pristup i fokus na identifikovanje i rešavanje problema realnog  globalnog  poslovnog okruženja,. Nastavni program pruža uvid u  politiku, nauku, moral, računarske tehnologije i istoriju. Studenti dobijaju praktično iskustvo, razvijaju kritičko mišljenje i stiču veštine vođenja poslovanja koje su neophodne za uspešnu poslovnu karijeru.

Studenti mogu birati specijalizacije: Finance, International Business, Management, Marketing in the Digital Era.

 2+2 program- studentima pruža priliku da dve godine provedu studirajući na ACT, a dve završne godine studija provedu u SAD, na American University- The Kogod School of Business- najstarijoj akreditovanoj poslovnoj školi u Vašingtonu!

 BA in International Relationsnamenjen studentima koji žele da postanu profesionalne diplomate, da shvate šta predstavlja globalizacija ili da učine nešto za opšte društvo. Nastavno osoblje je internacionalno, od kojih su mnogi aktivno uključeni u javne poslove, te mogu dati praktičnu i teoretsku obuku potrebnu za uspešnu karijeru u vladinim ministarstvima, internacionalnim organizacijama, NVO i u privatnoj industriji.

Studenti mogu birati i sledeće specijalizacije: Diplomacy, Sustainability i International Business

 BS in Business Computing- sa preko 20 high-speed servera, bežičnih mreža, 6 laboratorija i 130 radnih stanica opremljenih najsavremenijom tehnologijom, studenti računarstva  na  ACT imaju pristup svemu što im može zatrebati tokom studija. Tokom studija polaznici programa se upoznaju sa digitalnim svetom, uče kako da razvijaju kodove i softvere i šta je potrebno kako bi se ideja realizovala u funkionalni proizvod. Tokom studija radi se na oblastima: Programming and Software Development, Database Design and Programming, Web-Development, Robotics i Networks.

BA in English– program namenjen studentima koji žele da studiraju engleski jezik ali ne žele da budu profesori, koji žele da izučavaju velikane književnosti ali im se dopada ideja učenja preko Facebook-a, blogova i ostalih medija, koji vole da postavljaju pitanja i da iskažu svoju kreativnost Program nudi sintezu tradiconalnog i savremenog programa nastave koji je relevantan za 21. vek. Specijalizacije koje se nude su: Language and Literature  i Communication and New Media.

 USLOVI UPISA:

  • Diploma srednje škole i minimalan uzrast 18 godina
  • Nivo poznavanja engleskog jezika minimum B2

MBA program je namenjen diplomcima osnovnih studija iz različitih oblasti, uključujući ekonomiju, biznis i srodne discipline. Program je prilagođen zaposlenim profesionalnim ljudima, tako da se uslovi dobijanja MBA diplome mogu ispuniti u jednoj ili dve godine studija.

Specijalizacije su dostupne u oblastima:  Marketing, Management, Finance, Entrepreneurship i Digital Marketing.

 USLOVI UPISA:

  • Diploma osnovnih studija
  • Nivo poznavanja engleskog jezika IELTS 6.5, TOEFL 550 ili ekvivalent

Upisni rokovi: proleće  2016, leto  2016, jesen  2016 (rok za prijavu – 15. april 2016.)

CENA PROGRAMA

OSNOVNE STUDIJE: 8.700 €

MASTER STUDIJE:

KAO DIREKTNI PREDSTAVNIK FAKULTETA EGIDA INTERNATIONAL IMA MOGUĆNOST DA STUDENTIMA KOJI ZADOVOLJAVAJU USLOVE ŠKOLE OBEZBEDI POPUST/STIPENDIJU U IZNOSU OD 60%-70% ŠKOLARINE!

Napomene:

  • Cena programa uključuje nastavu (do 12 kredita), elektronski nastavni materijal, podršku i savetovanje pre dolaska, studentsku karticu, pristup i korišćenje svih objekata koledža, tehničku i administrativnu podršku, WiFi u kampusu i rezidenciji
  • Cenovnik programa ne uključuje: aplikaciju € 70 + 8400 RSD, bankarske troškove, troškove viziranja pasoša i druge nepomenute i lične troškove.

Smeštaj

The American College of Thessaloniki svojim studentima nudi opcije smeštaja na samom kampusu ili van kampusa. Broj soba na kampusu je ograničen i preporučena je rana prijava kako bi se osiguralo mesto. Smeštaj je u dvokrevetnim sobama uz mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu. Ukoliko se student odluči za smeštaj van kampusa, ACT obezbeđuje smeštaj u rezidenciji, u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama u  centru Soluna. Tokom jesenjeg i prolećnog semestra koledž organizuje autobuski prevoz od/do kampusa. Cena smeštaja je oko € 100 mesečno.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju