Fakultet za biznis u Kaliforniji

Fakultet

Westcliff University

Irvin, Kalifornija

Westcliff University je privatni univerzitet, osnovan kako bi obezbedio kvalitetno obrazovanje za studente koji žele da uđu u svet biznisa i edukacije – dve industrije koje se poslednjih godina razvijaju neverovatnom brzinom. Dok pojedini fakulteti nude samo teoretski koncipiranu nastavu, Westcliff svoje studente priprema podjednako za praktične i teoretske elemente koji se zahtevaju na današnjem poslovnom tržištu. Westcliff University ističe važnost pripremanja studenata na ličnom, akademskom i profesionalnom nivou. Kako bi osigurao inovativnost, visok kvalitet i aktulenost svojih programa, univerzitet se oslanja na podršku i stručnost svojih saradnika i savetnika koji su lideri u svetski poznatim kompanijama poput: Google, Hyundai, Deloitte, Hewlett Packard, Hitachi Capital…

Westcliff University, koji je 1993. primio svoju prvu akreditaciju od Bureau for Private Postsecondary Education (Zavod za privatno visokoškolsko obrazovanje), nudi osnovne, master i sertifikovane programe u okviru svoja dva koledža: College of Business i College of Education.

Pored standardnog, oblika nastave na kampusu, ovaj univerzitet zaposlenim studentima i drugima, nudi mogućnost onlajn školovanja, koje se pokazalo kao veoma komforno i pristupačno, jer pored nižih cena nastave, ne iziskuje troškove smeštaja i života u Americi.

Univerzitet ima vrlo razvijene sportske klubove i studentima nudi izbor između odbojke, odbojke na pesku, košarke (za muškarce i žene) i track & field.

Destinacija

Irvin (Irvine) je grad u Kaliforniji (SAD), koji se nalazi u okviru popularnog Orange County-ja, na pola puta između Los Anđelesa i San Dijega. Predstavlja ekonomski centar ove regije i meku za glavna sedišta preko 100 svetskih korporacija. Prepoznat kao jedan od najbezbednijih i najboljih američkih gradova za život, ističe se izuzetno visokim kvalitetom života u okviru multikulturalne zajednice, čiji žitelji govore preko 70 jezika. Prekrasno uređeni parkovi, sportski tereni, biciklističke i pešačke staze, pružaju svojim stanovnicima i posetiocima mogućnost za kvalitetno korišćenje slobodnog vremena.

Programi

College of Business priprema diplomce za različite nivoe u biznis industriji, poput budžetiranja, računovodstva, upravljanja rizicima, računarskih sistema i sl. Tokom studija, studenti prolaze različite korisne načine sticanja načina, kao što su diskusije, pisanje istraživačkih radova, prezentacije, analize slučajeva, kvizova…

Ovaj koledž nudi sledeće programe studija:

  • Bachelor of Business Administration (BBA) – 4 godine
  • Master of Business Administration (MBA) – 2 godine

College of Education nudi programe studentima čija su interesovanja vezana za rad sa učenicima svih uzrasta i sposobnosti u različitim obrazovnim ustanovama, istraživanje privatnog i javnog obrazovnog sektora, ispitivanje neprofitnih organizacija za učenje, upravljanje centrima za brigu o deci i sl.

Ovaj koledž nudi sledeće programe studija:

  • Bachelor of Arts in Education (BA Ed) – 4 godine
  • Master of Arts in TESOL – 2 godine

Certificate programi traju od 2 do 8 meseci i obuhvataju sledeće oblasti: Business Administration, Leadership, TESOL, Marketing i Executive Management.

CENE za akademsku 2019/20. godinu:

Osnovne studije: oko 13.050 $ po akademskoj godini (on-line studije: oko 9.450 $)

Master studije: oko 10.350 $ po akademskoj godini (on-line studije: oko 9.450 $)

Certificate programi: 5.175 $-6.900 $ (on-line programi: 2.600 $-6.300 $); cena zavisi od odabranog programa.

Tokom procesa apliciranja, internacionalni studenti mogu da apliciraju za stipendiju koja iznosi oko 1.000 $, a procena je u isključivoj nadležnosti fakulteta.

Dodatni troškovi: application fee 30 $, registracija fakulteta 25 $ (po semestru), knjige i nastavni materijal, viziranje, zdravstveno osiguranje, avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi. 

Uslovi upisa

USLOVI ZA UPIS

  • Osnovne studije: engleski jezik IELTS0, TOEFL IB 61, diploma srednje škole i motivaciono pismo.
  • Master studije: engleski jezik IELTS 5, TOEFL IB 71, diploma osnovnih studija i motivaciono pismo.

Upisni rokovi – 6 puta tokom cele godine. Nakon što se ispune osnovni uslovi za upis, svi studenti prolaze intervju putem Skype-a ili on-campus.

Smeštaj

Za internacionalne studente, postoji nekoliko tipova smeštaja: porodični smeštaj, rezidencijalni i apartmanski (zajednički i privatni). U zavisnosti od odabranog tipa, cene se na mesečnom nivou kreću od oko 1.270 $ do oko 2.300 $.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print