Fakulteti u Velikoj Britaniji

Fakultet

University of Ulster

London i Birmingem

Ulster univerzitet osnovan je 1984. godine i danas je drugi univerzitet po veličini u Irskoj. Zahvaljujući uspehu i inovacijama, a u saradnji sa QA Higher Education, univerzitet počinje da se širi izvan granica Irske. Spoj ove dve obrazovne institucije doveo je do stvaranja veoma kvalitetnih novih centara u Londonu i Birmingemu, koji obezbeđuju visok nivo nastave od strane akademskih stručnjaka iz oblasti koje se izučavaju.

Danas Ulster spada u 25% najbolje rangiranih univeziteta u Velikoj Britaniji i  jedan je od top 10 univerziteta za izučavanje oblasti biomedicine, prava, nege, umetnosti i dizajna. U prilogu tome govore i akademska postignuća studenata i nagrade koje je dobio tokom godina. Predavanja se odvijaju od strane stručnjaka koji su još uvek aktivni i cenjeni u poslovnom svetu, a u kampusima su uspostavljeni nastavni objekti koji na pravi način pripremaju studente za profesionalnu atmosferu i građenje karijere.

Tokom prethodnih odina Ulster je postigao fantastične rezultate kada je u pitanju procenat  studenata koji se nakon završenog školovanja zaposle, čak 90% onih koji su završili osnovne studije se zaposli u roku od 6 meseci od završavanja studija. Ovakve rezultate postižu modernim interaktivnim metodama učenja i konstantnim praćenjem promenama u poslovnom okruženju. Osnovni cilj svih programa je osposobljavanje studenata za suočavanje sa problemima i izazovima koji se mogu javiti u praksi u modernom poslovnom svetu.

Univerzitet u svojoj ponudi ima sledeće programe:

  • osnovne studije,
  • pre-master program,
  • master program.

Destinacija

London kampus smešten je u samom srcu grada, u istorijskom Holbornu, dok je Birmingem kampus smešten u čuvenoj Centre City zgradi nedaleko od glavne železničke stanice New Street. Kampusi imaju najsavremenije programe koji idu u korak sa globalnim trendovima i u potpunosti zadovoljavaju potrebe tržišta rada sa aspekta znanja i sposobnosti koje prenose svojim studentima. Oba kampusa su renovirana, moderno opremljena ali i centralno pozicionirana u odnosu na glavne atrakcije gradova.

Programi

OSNOVNE STUDIJE

Program osnovnih studija se odvija u trajanju od tri godine i koncipiran je kao pun program od minimum 15 sati nastave nedeljno. Studije pored opštih poslovnih sposobnosti kod studenata razvijaju i lične veštine neophodne za poslovnu komunikaciju i razvoj karijere. U ponudi su tri opcije: BSc(Hons) Business studies, BSc(Hons) Accounting and Management  (samo London) i BSc (Hons) Computing Systems (samo London).

Trajanje studija: 3 godine

Početak akademske godine: januar ili septembar (u zavisnosti od programa)

Cena:   9.500 £ London, 8.500 £ Birmingem za 2016/17.

Uslovi za upis: IELTS 6.0 ili više, diploma srednje škole.

PRE-MASTER STUDIJE

Program pre-master studija je namenjen onima koji nemaju odgovarajuću diplomu odnosno broj kredita za direktan upis na master studije. Program traje 16 meseci i sastoji se od četiri meseca programa za vreme kojeg se stiče sertifikovana  diploma neophodna za upis na master studije. Oni koji na tom programu ostvare 50% i više od ukupnog mogu pohađati master program u trajanju od 12 meseci. U ponudi su dve opcije pre-master programa za internacionalne polaznike: MSc Marketing i MSc International Business.

 Trajanje studija: 4+12 meseci

Upisni rok: januar, maj, septembar 2014.

Cena:  14.500 £ London, 12.750 £ Birmingem za 2016/17.

Uslovi za upis: IELTS 6.0 ili više, diploma više škole sa višim prosekom ili diploma osnovnih studija.

MASTER STUDIJE

Master program je namenjen onima koji žele intenzivnije da proučavaju određenu oblast ili neki njen segment. Studije traju 12 meseci i za to vreme studenti mogu pohađati neki od ponuđena programa za internacionalne studente: MSc Marketing (samo London), MSc International Business ili MBA.

Trajanje studija: 1 godina

Upisni rok: septembar

Cena: 11.000 £ London,  9.500 £ Birmingem za 2016/17.

Uslovi za upis: IELTS 6.0 ili više; diploma završenih osnovnih studija.

Dodatni troškovi su: prijava na program 8400 rsd, dobijanje vize, troškovi prevoza, vannnastavne aktinvosti, registracija škole i drugi nepomenuti troškovi.

NAPOMENA: Zbog dobre saradnje koju Egida International ima sa ovom školom, Egidinim kandidatima u zavisnosti od uspeha može biti odobren određen popust na iznos školarine!

Smeštaj

Univerzitet u svojoj ponudi ima različite tipove smeštaja na različitim lokacija kako u Londonu tako i u Birmingemu. Kako bi se studenti što lakše prilagodili novom okruženju univerzitet nudi pomoć pri odabiru adekvatnog tipa smeštaja. U ponudi su porodični smeštaj, smeštaj u hostelima ali i smeštaj u iznajmljenim stanovima koji deli više studenata (2-8). Škola na posebni zahtev može ponuditi i druge opcije smeštaja. Cene rezidencijalnog smeštaja su: od 170-265 £ mesečno u Londonu; od 80-175 £ mesečno u Birmingemu.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print