Ekskluzivna škola engleskog za mlade u Londonu

Škola

Frances King

Junior program 12-17 godina

Ova škola osnovana je 1973. godine i jedna je od vodećih škola jezika u Londonu, akreditovana od strane British Council-a. Škola poseduje školske centre u Kensingtonu, Belgraviji tokom letnjeg perioda, kao i školski centar za tinejdžere u Roehemtonu.

Junior program organizuje se u Whitelands koledžu pri univerzitetu Roehampton, u 3 zoni Londona. Ovo je vrlo siguran kampus pun zelenila, udaljen 50 minuta metroom od samog centra grada i pola sata šetnje do atraktivnog centra Ričmonda (deo Londona).

Kampus ima apsolutno sve što je deci potrebno za nezaboravan boravak u Londonu, od prostranih i dobro opremljenih učionca, do rezidencijalnog bloka gde su polaznici smešteni, sportskiih terena i kantine sa pogledom na Ričmond park.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje brojne ekskurzije prilikom kojih se obilaze London i njegove atrakcije, a pored Londona obilaze se Grinič, Brajton, Oksford ili Kembridž. Jednom nedeljno se posećuju znamenitosti Londona, svako popodne nakon nastave i uveče organizovane su aktivnosti. Ekskurzije, radionice i izleti su organizovani svake nedelje u zavisnosti od programa koji se odabere (londonski muzeji, obilazak Londona, šoping centri, Čelzi i Arsenal stadion, Vimbldon muzej…).

Destinacija

Ovaj grad jedan je od najvećih turističkih, komercijalnih i kulturnih centara u svetu, a sa oko 300 različitih nacionalnosti, smatra se najkosmopolitskijim gradom Evrope.

London obiluje istorijskim znamenitostima koje vredi posetiti, a samo neke od njih su Palace of Westminster, Tower of London, Buckingham Palace – dom kraljevske porodice, Trafalgar Square, muzej Madame Tussauds, panoramski točak London Eye, te razne druge atrakcije i zanimljivosti.

Za ljubitelje zabave, postoje različiti sadržaji za sve uzraste – takozvane Live Escape igre poput Chequest, HintHunt, zabavni parkovi London Dungeon, Winter Wonderland, mnogobrojni bioskopi, kuglane i mnogi drugi. Za polaznike koji svoje vreme u Londonu žele da provedu u kupovini, na raspolaganju im je mnoštvo butika i  prodavnica u čuvenoj Oxford Street ulici, kao i različiti restorani za svačiji ukus.

Kursevi

Junior program podrazumeva kurs od 23 časa nastave nedeljno, koji je osmišljen tako da se sastoji od 20 časova standardnog kursa na kojem se vežbaju jezičke osnove + 3 časa izborne opcije:

Discover London (razgledanje Londona, istorija, arhitektura, prevoz u Londonu, britanska kultura uključujući tradiciju ispijanja poslepodnevnog čaja);

Fashion, Art and Design (londonska moda i stilovi drugih modnih centara, muzeji mode i dizajna, modni časopisi…);

Sports Fan (istorija fudbala, obilasci stadiona Čelsija ili Arsenala, Wimbledon Tennis muzeja, sportski heroji, komentatori…).

Tokom kursa, akcenat  je stavljen na usavršavanje govornog engleskog i konverzaciju. Na nastavi se takođe rade pripreme za brojne aktivnosti i izlete usmerene na oblast koju je dete odabralo. Neophodno je da polaznici imaju minimum A2 nivo engleskog jezika, a časovi se odvijaju u grupama od maksimalno 15 polaznika.

Smeštaj

Polaznici su smešteni u rezidenciji koja se nalazi u okviru kampusa škole, te je sve na jednom mestu: smeštaj, nastava i određene vannastavne aktivnosti. Deca su smeštena u jednokrevetnim sobama koje imaju privatno kupatilo. Brigu o deci vode članovi školskog osoblja. Obroci se služe u okviru kampusa (služi se i vegetarijanska i halal hrana).  Po dolasku u smeštaj deca daju povratni depozit u iznosu od 40 £ kao garancija da će voditi računa o ključu i svojoj sobi. Pred povratak kući, ako je soba ostavljena u prvobitnom stanju, deci se vraća novac.

Galerija

Video

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Quality English

Quality English schools are committed to providing high quality English language courses to international students.

Quality English member schools are:

specialists in teaching English as a foreign language (EFL)
accredited by an appropriate authority
independently and locally managed (not part of a chain)
carefully selected by means of
asking the opinion of past and present clients
– asking the opinion of past and present clients
– a personal inspection by the Chief Executive of Quality English

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print