Francuski u Kanu za mlade

Škola

Atoll

Uzrast polaznika 13-17 godina

Atoll je organizacija letnjih škola jezika širom Francuske i pruža tinejdžerima vrhunsku uslugu učenja francuskog jezika i visokog nivoa bezbednosti. Svi programi Atoll junior su all inclusive i uključuju standardni kurs jezika, pun pansion, smeštaj, zabavne aktivnosti, izlete, obezbeđenje i nadzor, prevoz organizovanim autobusom do centra ili plaže, povratni transfer od aerodroma u Nici do Kana ili od železničke stanice u Kanu.

Carnot kampus, u kom se održava nastava, smešten je u srcu Kana i najatraktivniji je kampus u gradu. Nalazi se na 15 minuta hoda do centra grada i plaže. Na kampusu su sobe, učionice, restoran i kafeterija, otvoreni bazen, sportski tereni, prostorija sa računarima.

Vannastavne aktivnosti – Za polaznike su organizovane brojne vannastavne aktivnosti koje vodi iskusno školsko osoblje. Organizuju se jedna poludnevna (Antib, ostrva Lerins i Marineland okeanarijum – predstave sa kitovima i delfinima) i jedna celodnevna ekskurzija nedeljno (Monako, Nica, Aquasplash vodeni park). U ponudi su i razne poslepodnevne i večernje aktivnosti poput jedrenja, fudbala, košarke, odbojke na pesku, predstava, tematskih večeri, kabarea, disko i roštilj večeri i drugih. Uz doplatu, polaznici mogu odabrati neke od aktivnosti programa Kiosk poput odlaska u bioskop, kuglanja, poseta kanskom festivalu elektronske muzike, laser tag igre i slično.

Destinacija

Kan, svetski poznat grad glamura i najprestižnijeg evropskog filmskog festivala, treći je grad po veličini na francuskoj rivijeri. Prepun velelepnih građevina, palata i luksuznih hotela, Kan je popularna destinacija zbog svoje mediteranske klime i brojnih atrakcija, restorana i prodavnica koje mame turiste. Čuveno šetalište Kroaset (Croissete), Srpska ulica, marina sa najskupljim jahtama i slikanje na stepenicama Palate festivala (Palais des Festivals) gde se slikaju i filmske legende ne smeju se propustiti. Poseta starom gradu i šetnja krivudavim ulicama koje vode do sat-kule i crkve na brdu sa kog se pruža savršen pogled na zaliv je nezaobilazna. Monako, Nica i Sen Trope su blizu i interesantni za dnevne izlete.

Kursevi

Kurseve francuskog jezika vode visoko školovani i iskusni profesori. Standardni kurs uključuje 20 časova nedeljno. Čas traje 45 minuta. Nastava se održava 09:00-12:20 h, sa pauzama. Maksimalan broj polaznika u grupi je 15. Postoji opcija doplate za intenzivni kurs od 26 časova nedeljno. Nastava se održava 09:00-12:20 h svakog radnog dana i 13:45-16:00 h dva puta nedeljno u grupama od 8 polaznika. Nastava se ne održava prvog ponedeljka po dolasku kada se radi ulazni test na osnovu koga se polaznici raspoređuju u grupe prema nivou znanja.

Smeštaj

Polaznici mogu biti smešteni u rezidenciji na kampusu ili u porodici.

Smeštaj u kampusu je u apartmanima sa dve dvokrevetne sobe, pri čemu sobe dele kupatilo. Obezbeđen je pun pansion, doručak, ručak i večera (švedski sto), a vikendom polaznici imaju ručak za poneti.

Porodični smeštaj je u porodicama koje su proverene od strane škole. Ovaj smeštaj uključuje dvokrevetnu sobu i pun pansion s tim da su doručak i večera u porodici (osim petkom uveče i tokom roštilj večeri), a ručak na kampusu (vikendom ručak za poneti).

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju