GCSE i A level koledž u Londonu

Royal Russel

Škola

Royal Russell School

Škola se nalazi na 110 hektara privatnog parka, a samo 20 kilometara južno od centra Londona. Royal Russell je škola sa snažnim osećajem za zajedništvo i sa naglaskom na brigu i zaokružen razvoj pojedinca. Akademski uspeh neguje se u prijateljskom i podsticajnom okruženju, sa visoko posvećenim osobljem. Učenicima su na raspolaganju GSCE i A level programi. Dodatna nastava na engleskom jeziku dostupna je na zahtev, bez dodatne novčane naknade.

Učenici su smešteni u srcu prelepog kampusa, koji odlikuje spoj istorijskih i najsavremenijih objekata, kako bi učenici uživali u sigurnom i podsticajnom okruženju. Devojčice i dečaci smešteni su u odvojene rezidencije. Tokom boravka u školi, učenici postaju nezavisniji i stiču prijatelje različitih godina koji potiču iz različitih kultura. Na raspolaganju su različiti sadržaji, poput 13 teniskih terena, terena za hokej, fudbal, kriket, atletiku, zatvoreni bazen  od 25 metara, kao i mnogi drugi sadržaji.

Profil

  • Lokacija škole: Croydon, 20 kilometara južno od centra Londona
  • Godina osnivanja: 1853.
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 3-18 godina
  • Broj učenika: 900, od toga 130 internatskih učenika
  • Najbliži aerodrom: Hitrou
  • Nastavni programi: GSCE,  A level
  • Cena za internacionalne učenike: 32.745 gbp
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), guardian service (kod nekih britanskih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

O kvalitetu ove škole najbolje svedoči činjenica da se nalazi pod pokroviteljstvom kraljice Velike Britanije, koja je posetila školu u četiri navrata. Učenici sa velikim uspehom upisuju prestižne fakultete i nastavljaju svoje školovanje.

Uslovi upisa

Uz aplikaciju je  neophodno  priložiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Polažu se školski interni testovi iz engleskog jezika i matematike, kao i verbalnog rezonovanja, a obavlja se i intervju sa direktorom škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju