GCSE i A level koledž u Londonu

Škola

Royal Russell School

Royal Russel School je dnevna i internatska škola koja se nalazi na samo 20 km od atrakcija centralnog Londona, na manje od sat vremena vožnje od aerodroma Gatwick i Heathrow.

Školski kampus prostire se na 44 hektara privatnog parka, u mirnom okruženju, podsticajnom za učenje, a nadomak Londona. Royal Russell je škola sa snažnim osećajem za zajedništvo, fokusirana na brigu i razvoj svakog učenika ponaosob.

Akademski uspeh neguje se u prijateljskom i podsticajnom okruženju, sa izuzetno posvećenim osobljem škole. Učenicima su na raspolaganju GSCE i A level programi. Dodatna nastava na engleskom jeziku dostupna je na zahtev, bez dodatne novčane naknade. To je posebno značajno za internatske učenike kojima engleski nije maternji jezik i na taj način stiču mogućnost da ga dodatno usavrše i nesmetano pohađaju nastavu i dostignu visoke akademske rezultate.

Učenici su smešteni u srcu prelepog kampusa, koji odlikuje spoj istorijskih i najsavremenijih objekata. Devojčice i dečaci smešteni su u odvojene rezidencije. Na raspolaganju su različiti sadržaji, poput 13 teniskih terena, terena za hokej, fudbal, kriket, atletiku, zatvoreni bazen  od 25 metara, kao i mnogi drugi sadržaji.

Profil

  • Lokacija škole: Croydon, Surrey
  • Godina osnivanja: 1853.
  • Religija: anglikanska crkva
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 3-18 godina
  • Broj učenika: 1042, od toga 123 internatskih učenika
  • Najbliži aerodrom: Gatwick (32km)
  • Nastavni programi: GSCE A level
  • Cena za internacionalne učenike: 36.525 £ (12.175 £  po tromesečju) za školsku 2018/19. godinu.
  • Dodatni troškovi:  registration fee 150 £, prijava na program 8.400 rsd, obavezne registracije i depoziti, knjige i nastavni materijal, osiguranje, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, guardian service, avio karte, vize, transferi i drugi nepomenuti troškovi, koje propiše škola.

Izdvajamo

O kvalitetu ove škole najbolje svedoči činjenica da se nalazi pod pokroviteljstvom kraljice Velike Britanije, koja je posetila školu u više navrata. Učenici sa velikim uspehom upisuju prestižne fakultete i nastavljaju svoje školovanje. Neki od fakulteta koje su učenici ove škole upisali jesu Imperial College London, University College London, ali i fakulteti izvan Velike Britanije kao što su César Ritz, I’ Institut d’Etudes Politiques de Paris i mnogi drugi.

English as an Additional Language program bez dodatne doplate!

Uslovi upisa

Uz aplikaciju je  neophodno  priložiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Polažu se školski interni testovi iz engleskog jezika i matematike.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print