Kursevi nemačkog u Nemačkoj za mlade

Germany

Škola

GOETHE INSTITUT

Goethe-Institut je zvanični institut kulture Savezne Republike Nemačke koji takođe organizuje kurseve nemačkog jezika za internacionalne polaznike širom sveta. Pod pokroviteljstvom Goethe-Institut-a posluje 145 instituta i 10 kancelarija u 92 zemlje sveta, kao i 13 instituta u Nemačkoj. Upoznavanje sa svetom u ranom uzrastu i učenjem komunikacije sa ljudima iz različitih kultura, bolje će pripremiti mlade ljude da se suoče sa izazovima budućnosti.

Na programima Goethe Institut-a mladi ljudi će steći  jedinstveno iskustvo učenja nemačkog jezika u zabavnom i prijatnom okruženju.  

Učenje nemačkog jezika u internacionalnom okruženju, sa vršnjacima iz celog sveta, polaznicima pruža nezaboravno iskustvo upoznavanja nemačke kulture u najživopisnijim delovima Nemačke dok istovremeno mogu uživati u brojnim, pažljivo osmišljenim vannastavnim aktivnostima.

Vannastavne aktivnosti:  Uz raznovrstan i zabavan program, deci nikada nije dosadno! Svakodnevno su u ponudi različite opcije sportskih, kreativnih, muzičkih i kulturoloških aktivnosti. Internati, u kojima su polaznici smešteni tokom programa, nalaze se na prelepim lokacijama i poseduju brojne sportske terene. Uz stalni nadzor školskog osoblja, polaznici mogu upražnjavati različite sportove kao što su fudbal, rukomet, odbojka, košarka, tenis, badmington, stoni tenis ili bilijar. Takođe, uz pratnju osoblja, mogu ići na planinarenje, plivanje ili vožnju bicikla. U zavisnosti od lokacije, dostupne su i aktivnosti kao što su golf, veslanje, jahanje, jedrenje.

Kreativne radionice kao što su pozorišne predstave, pantomima, slikanje, pravljenje keramike, sviranje instrumenata, pravljenje filmova, foto takmičenja i pomoć u pisanju blogova su integralni deo kursa, kao i druge zabavne igre, kvizovi, disko večeri, roštiljada i filmske večeri.  Organizovane ekskurzije uključuju i obilaske grada, posete muzejima i galerijama, pozorišne i filmske predstave, koncerte. Kroz ove aktivnosti, pod vođstvom školskog osoblja, polaznici programa zaista mogu da upoznaju Nemačku na pravi način.

Destinacija

Kursevi se organizuju na sledećim lokacijama:  Aachen, Bad Münster am Stein-Ebernburg, Benediktbeuern, Berlin, Berlin-Wannsee, Bernau, Bonn, Bremen, Dorfweil, Freiburg, Karlsruhe, Königsfeld, Leipzig, Malente, Michelbach, Munich, Obertauern (Austria), Pforzheim-Hohenwart, Rangsdorf, Rot an der Rot, Ruhpolding, St. Blasien, St. Peter-Ording, Stein an der Traun, Weimar, Hinterzairten, Nuremberg, Salzburg, Cologne.

 Određene lokacije su za polaznike određenog uzrasta.

Kursevi

Kako bi svojim mladim polaznicima osigurali dobar početak programa, na samom startu se radi test kojim se određuje nivo znanja jezika. Kursevi nemačkog se organizuju za svaki nivo znanja. Polaznici se smeštaju u grupe prema nivou znanja, gde aktivno koriste jezik kroz edukativne igre, intervjue, školske projekte. Govor, slušanje, pisanje, čitanje i gramatika se spajaju na zanimljiv način i za cilj imaju brzi napredak mladih polaznika u znanju i korišćenju nemačkog jezika. Intenzitet kursa je prilagođen uzrastu polaznika: polaznici 9-12 godina imaju 20 časova nedeljno; 12-15 i 14-17, 18-21 imaju 24 časa nedeljno.

Smeštaj

Programi za decu i tinejdžere se organizuju u poznatim internatskim školama, sportskim akademijama, konferencijskim centrima i hotelima na najlepšim lokacijama Nemačke. Učionice i spavaone su smeštene na kampusu u okviru koga se nalaze i sportski tereni i zelene površine. U internatskim školama smeštaj je u dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Na nekim lokacijama postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.

U cenu programa je uključen pun pansion, koji uz  tri obroka dnevno uključuje i raznovrsnu ponudu osvežavajućih pića i grickalica u pauzama.

Akreditacije

TestDaF

testdaf

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache („Test of German as a foreign language“), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print