Najbolji fakulteti za turizam u Švajcarskoj

Glion Institute

Škola

Glion Institute of Higher Education je otvoren 1962. godine u nekadašnjem Bellevue hotelu kao prva privatna institucija koja je pružala visoko obrazovanje. GIHE je izgradio svoju reputaciju za vrhunski kvalitet i postao svetski lider u ugostiteljskom obrazovanju.

Rangira se među tri najbolje škole za hotelijerstvo sa aspekta ostvarivanja internacionalne karijere. Ove rezultate je dalo istraživanje sprovedeno među menadžerima za zapošljavanje u hotelima sa 5* u preko 70 zemalja. Veliki uspeh ovog univerziteta je i činjenica da čak 85% studenata osnovnih studija na dan diplomiranja ima bar jednu ponudu za posao u struci.

Škola svoju reputaciju zaslužuje i zahvaljujući izuzetnoj posvećenosti u odabiru i zapošljavanju visoko kvalifikovanih i iskusnih profesora.

Glion Institute of Higher Education je akreditovan od strane New England Association of Schools and Colleges (CIHE) za pružanje obrazovnih programa. Svake godine škola pruži fakultetsko obrazovanje za oko 1500 studenata iz 90 zemalja.

Destinacija

Glion kampus je početno mesto svih programa osnovnih studija i mesto gde studenti stiču znanja u teoriji, ali i kroz praksu. Ova hotelsko-školska atmosfera čini da se kod studenta razviju profesionalne veštine i stavovi.

Glion je pozicioniran tako da gleda na Ženevsko jezero, na švajcarske i francuske Alpe i tzv. “Švajcarsku rivijeru”. Ovaj kraj tako nazivaju zbog specifične mikro klime koja dozvoljava palmama i drugoj egzotičnoj flori da raste. Nalazi se neposredno iznad grada Montroa, koji je poznat po džez i drugim muzičkim festivalima i domaćin je ljudi iz čitavog sveta i velikog broja kulturnih događaja. Glion se nalazi 25 minuta od Lozane i jedan sat od Ženeve.

Nakon prve godine, studenti prelaze na kampus Bulle. Ovaj moderan kampus je specijalno kreiran kao univerzitetsko okruženje, posvećeno studentima i mogućnostima za njihovo usavršavanje. Nalazi se u regiji Gruyère, poznatoj po turizmu, istoimenom siru i drugim delikatesima. Grad nudi bogat društveni život i mnoštvo sportskih aktivnosti. Kampus se nalazi na nekoliko minuta od centra grada.

Za one koji žele da započnu studije iz oblasti ugostiteljstva ili turizma GIHE nudi i centar u Londonu. Studiranjem u Londonu, vodećem internacionalnom poslovnom i finansijskom centru, studenti su izloženi realnom svetskom poslovnom okruženju i načinu poslovanja. Smešten na Whitelands  koledžu, jednom od najstarijih univerziteta u Engleskoj – londonski kampus svojim studentima nudi savremene uslove učenja uz najmodernija nastavna sredstva i visok nivo kvaliteta smeštaja.

Postoji i mogućnost kombinovanja različitih kampusa.

Osnovne studije

OSNOVNE STUDIJE traju 7 semestara (3,5 godine) i odvijaju se prvim delom u kampusu Glion, a potom u kampusu Bulle ili London. Najznačajniji element ovih programa je što se treći i peti semestar odvijaju van nastave, tj tokom ovih semestara studenti obavljaju plaćenu stručnu praksu (Internship) u hotelima u Švajcarskoj.

Programi daju studentima jaku bazu za započinjanje uzbudljive međunarodne karijere. Nakon uspešnog završetka prve dve godine na kojima se izučavaju obavezni predmeti i tokom kojih je obavljen prvi jednosemestralni radni deo, studenti tokom petog semestra obavljaju drugi radni deo. Po povratku na fakultet, studenti od šestog semestra biraju specijalizaciju, a svaka nudi izbor predmeta koji odgovaraju savremenim zahtevima ove industrije i omogućavaju studentu da zadovolji svoja polja interesovanja.

BACHELOR OF BUSINESS ADMINISTRATION (BBA) & BA IN HOSPITALITY MANAGEMENT 

 Studije možete pohađati u Švajcarskoj ili Londonu, ili kombinovati boravak u oba centra. Jedinstveni nastavni program škole podrazumeva primenjeno učenje i pohađanje kurseva hotelskog menadžmenta, plus razvijanje veština rukovođenja i komunikacije kroz radnu praksu i primenjene poslovne projekte.

Različiti smerovi specijalizacije su osmišljeni kako bi studenti stekli poslovnu stručnost u različitim oblastima:

  • Luxury Brand Management
  • Sustainable Development in Tourism
  • Human Resources
  • Real Estate Finance and Revenue Management
  • Sales and Marketing
  • Event Management

 BACHELOR DEGREE IN EVENT, SPORT AND ENTERTAINMENT MANAGEMENT

 Studije uključuju dva radna dela i “The Project Factory”, uzbudljivo iskustvo primene naučenog tokom kojeg studenti svakog semestra uvežbavaju event menadžement na oko 10 različitih dešavanja na kampusu, kako kulturnih tako i sportskih. Studenti ovim putem usavršavaju širok spektar različitih funkcija upravljanja uključujući planiranje, određivanje budžeta, marketing komunikaciju, prodaju ulaznica, prijavljivanje, logistiku, obezbeđenje i još dosta toga. Poslednja godina studija je posvećena osnovnim postulatima poslovnog menadžmenta i specijalizovanim kursevima koji će pripremiti studenta za veliki broj rukovodećih pozicija u MICE (meetings, incentives, conferences, and exhibitions), sportskoj i zabavnoj industriji.

Specijalizacije:

  • Bachelor of Business Administration in Event, Sport and Entertainment Management
  • Bachelor of Arts International Event Management
  • Bachelor of Arts International Sport Management
  • Bachelor of Arts Event, Sport and Entertainment Marketing and Communication Management

CENA STUDIJA po semestru može iznositi između 34.700 CHF i 38.100 CHF /21.616 £ i i to uključuje cenu školarine i smeštaja, nastavni materijal, obavezno osiguranje i depozit za uniformu (u Švajcarskoj) ili školarinu, smeštaj i nastavni materijal u Londonu. Tačan iznos zavisi od lokacije školskog  centra i odabranog smera. U toku trećeg i petog semestra, kada su studenti na plaćenoj praksi, plaćaju 750 CHF po semestru i to ne uključuje troškove smeštaja za vreme prakse.

Master studije

Za one koji žele dalje usavršavanje nakon završenih osnovnih studija Glion Institut nudi i dva pravca master studija i to su opcije koje prate smerove iz oblasti hotelijerstva na osnovnim studijama ovog univerziteta. Master studije iz oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva mogu trajati od jedne do dve godine, u zavisnosti od odabranog smera i diplome osnovnih studija. Ono što je velika prednost ovih studijskih programa jeste otvorena mogućnost adaptacije i izjednačavanja za studente sa srodnih fakulteta. Ukoliko student ima završene osnovne studije iz oblasti biznisa, ali ne iz oblasti hotelijerstva, može kroz takozvani bridging course dostići broj kredita koji mu nedostaje, ali i znanje neophodno za studije iz oblasti hotelijerstva. Program je koncipiran tako da bude pristupačan i zaposlenim stručnjacima koji žele da usavrše svoje znanje. Upravo iz tog razloga program se pohađa 6 meseci na samom kampusu (Bulle ili London) dok je 6 meseci predviđeno za nastavu pomoću internet platforme.

Pohađenjem master studija na željenom smeru studentima je omogućeno da, pored obaveznih predmeta, pohađaju i neke izborne predmete iz odabrane oblasti. Ovo u velikoj meri omogućava onima koji već grade karijere da formiraju program koji najviše odgovara njihovim potrebama. To je rezultiralo i jako viskom ocenom koju hotelijeri daju ovoj školi i svim njenim programima. Stručnjaci sa diplomom ove škole spadaju među najcenjenije u svetu.

The Master of Science (MSc) in International Hospitality Finance

Akademski je visoko kotiran program sa odličnim ocenama stručnjaka, kako onih koji ga pohađaju, tako i onih koji te stručnjake zapošljavaju po završetku studija. Sticanjem ove diplome, student je u potpunosti sposoban za samostalno vođenje finansija hotelskog objekta, analizu trenutnog stanja i razvoj buduće strategije kompanije. Sposobnost za pronalaženje inovativnih rešenja i donošenje dobrih finansijskih odluka je svakako nešto što se stiče sa ovom diplomom.

 Master of Business Administration (MBA) in International Hospitality and Service Industries Management

 Program traje godinu dana i u potpunosti se odvija na samom kampusu Bulle. Ukoliko student želi što pre da se vrati na tržište rada, postoji i mogućnost pohađanja nastave 6 meseci na kampusu, a preostalih 6 meseci preko internet platforme. U tom slučaju, studije u zavisnosti od ličnog angažmana mogu trajati i do 2 godine. Fleksibilnost i sama akademska sveobuhvatnost ovog programa čini ga idealnim za one koji žele da grade karijeru u ovoj oblasti. Dostupna je i opcija Profesional MBA koja podrazumeva 6 meseci prakse i 6 meseci pohađanja nastave u samom kampusu ili putem internet platforme. Ovaj program može trajati i do 3 godine u zavisnosti od diplome osnovnih studija i ličnog angažmana. Upisi na ove tri opcije master studija se vrše dva puta u toku godine (januar i jul).

 Online MBA in International Hospitality & Service Industries Management

 Kompletna nastava se izvodi pomoću internet platforme i idealna je opcija za one koji zbog poslovnih obaveza ili iz nekog drugog razloga ne mogu da pohađaju nastavu na kampusu. Program može trajati i do dve i po godine u zavisnosti i od ličnog angažmana studenta. Prijem studenata na ovaj program se vrši 4 puta godišnje.

CENA školarine po semestru na master studijama može iznositi 16.900 USD, ukoliko se nastava pohađa preko internet platforme. Ukoliko se pohađa nastava na kampusu, semestar iznosi 27.765 CHF. Ukoliko program podrazumeva i radni deo, iznos koji je potrebno izdvojiti za taj semestar je 750 CHF.

 Datumi upisa: Glion kontinuirano prima aplikacije studenata, do popune mesta. U Švajcarskoj programi počinju u januaru, julu i oktobru, u Londonu u januaru i avgustu.

Prijava na sve programe: 8.400 RSD.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print