Internat u Engleskoj

Gresham's School

Škola

Gresham’s School

Ovo je internatska škola sa dugom tradicijom koja pruža kvalitetno, potpuno i celokupno obrazovanje dečaka i devojčica uzrasta od tri do osamnaest godina iz svih delova Velike Britanije i inostranstva.

Napredni akademski program, visok kvalitet nastave i vrhunski školski objekti odlikuju ovu školu. Učenje u učionici dopunjuje se aktivnostima u raznovrsnim akademskim udruženjima i klubovima, zajedno sa uvek popularnim izletima. Izvan učionice, učenici imaju neograničene mogućnosti da učestvuju u širokom spektru uzbudljivih vannastavnih aktivnosti: sportovi, umetnost i muzika. Iako se škola može pohvaliti prvoklasnim akademskim dostignućima, uspeh i lični razvoj učenika na svim nivoima daje najveći osećaj ispunjenosti i nagrade, pa se škola trudi da obezbedi sve aspekte koji dovode do uspeha.

Profil

 • Lokacija škole: ruralna sredina, Holt u oblasti Norfolk.
 • Godina osnivanja: 1555.
 • Religija: Anglikanska crkva
 • Tip škole: mešovita
 • Starosna struktura: svi učenici 3 – 18 godina, internatski učenici 8 – 18 godina
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 365; Senior School (uključujući A level) 514; A level 226 internatski učenici 250; internacionalni internatski učenici 118; UKUPNO 881
 • Nastavni programi: 2 godine GCSE, 2 godine iGCSE, 1 godina GCSE, 1 godina iGCSE, A level, Pre- IB program, IB program .
 • Najbliža stanica: Sheringham
 • Najbliži aerodrom: Međunarodni aerodrom Norwich
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku 2014/15 godinu od £22.350 do £30.690 (po tromesečju od £7.450 do £10.230), cena za pun internatski smeštaj i nastavu.
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (povratni depozit u visini jednog tromesečja), prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Šta je jedinstveno u ovoj školi?

U školi se trude da iz učenika izvuku ono najbolje u njima. Kao mešovita, internatska i dnevna škola za učenike uzrasta 3-18 godina iz cele Velike Britanije i inostranstva, širokogrudost i raznovrsnost školske zajednice gradi toplo i podsticajno okruženje za učenje. Učenici uživaju holističko obrazovanje (usmereno ka razvoju ljudskog bića ka samospoznaji) omogućavajući im da ostvare svoj puni akademski potencijal i socijalni razvoj.

Uslovi upisa

Učenici kojima je engleski strani jezik biće ispitivani na engleskom i moraju imati minimum  B2 (za 9-11. razred) i C1 nivo ( za 12. razred), da bi moglui biti uzeti u razmatranje za upis. Takođe se polaže i test iz matematike osmišljen od strane škole i na kraju, potrebno je da učenici prođu i usmeni intervju uživo ili preko skajpa.

Škola nudi dodatnu nastavu engleskog (EFL) i naplaćuje dodatnu taksu za svoje časove u iznosu od £36.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju