Letnja škola engleskog u Njujorku

pratt

Škola

Pratt Institute

Uzrast od 14 do 19 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Termin: 10.07-24.07.2016. 

Pod okriljem organizacije Ardmore Language School tokom letnjeg perioda u ovoj školi organizuje se učenje i usavršavanje engleskog jezika u kombinaciji sa zanimljivim vannastavnim programom.

Pratt Institute datira iz 1887. godine i danas predstavlja jednu od vodećih škola primenjenih umetnosti u Americi. Kampus škole zauzima prostor od 15 hektara u Bruklinu, na samo 20 minuta od nebodera Menhetna.   Na ogromnom kampusu nalaze se nastavne zgrade, rezidencije, jedinstveni park sa skulpturama na otvorenom – više od 50 umetničkih dela. Institut ima i veliki sportski centar, drugi po veličini posle Medison Skver Gardena (sportske hale koje imaju čak 4 teniska terena, kao i košaraški i odbojkaški teren).

Vannastavne aktivnosti – program uključuje celodnevne i poludnevne ekskurzije koje obuhvataju obilaske znamenitosti i atrakcija Njujorka:

Wall street, Little Italy, Brooklyn Bridge, Times Square, Central Park & Fifth Avenue, Herald Square, Macy’s, Meatpacking district – Chelsea market & walk the highline, Grand Central Station, St Patrick’s Cathedral & Rockefeller Center, Greenwich, Soho, Columbia University…

U dogovoru svih polaznika grupe, organizuju se i dodatni obilasci i odlasci na lokacije po izboru.

Za polaznike je organizovan zanimljiv program dnevnih i večernjih aktivnosti (sportovi, rukotvorine i umetnosti, plesova, večeri talenta, filmske večeri, kvizovi, disko, filmske večeri, sportski turniri i drugo).

Destinacija

Njujork, najpoznatiji grad na svetu, svojom šarenolikošću i raznovrsnom ponudom zabavnih, kulturnih, gastronomskih i sportskih atrakcija, privlači mnogobrojne posetioce još od svog osnivanja 1613. godine. Kao jedan od najvećih gradova sveta, Njujork je središte svetski poznatih muzeja, galerija, međunarodnih korporacija i berzi, sedište je Ujedinjenih nacija. Sa svojih više od 8 miliona stanovnika, posetiocima pruža nesvakidašnji uvid u raznovrsnost svetskih kultura i pokazuje kako različitosti mogu da funkcionišu zajedno.  Današnji simboli Njujorka kao što su Wall street, Kip slobode, Bruklinski most, Empajer stejt zgrada, Krajslerova zgrada…  i kupovina na čuvenoj Petoj aveniji, šetnja Tajms skverom ili Central parkom, poseta Metropoliten muzeju ili pozorišta na Brodveju će učiniti da se zaista osećate kao građanin sveta!

Činjenica da se govori blizu 800 jezika, svrstava ga u prvo mesto među gradovima u svetu po jezičkoj raznovrsnosti.

Kursevi

Kurs engleskog jezika namenjen deci i mladima sastoji se do 20 časova  jezika nedeljno (ukupno 15 sati nastave nedeljno). Nastava se odvija u internacionalnim grupama od maksimalno 15 polaznika po grupi, od ponedeljka do petka.

Časovi su interaktivni sa fokusom na razvoj komunikacionih veština kod đaka. Pored toga usavršava se gramatika i razvija se rečnik kroz razne nastavne tehnike – dizajniranje, rad u parovima i drugo.

Po dolasku u školu polaznici rade test engleskog jezika koji određuje trenutni nivo znanja jezika, koji polaznike svrstava u adekvatne grupe -jednu grupu čine mladi ljudi iz različitih zemalja, sličnog nivoa znanja i uzrasta.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u rezidenciji u okviru kampusa, a podrazumeva dvokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom. Pored soba rezidencija poseduje prostoriju za odmor sa televizijom i kuhinjom, prostoriju za učenje i igru, i cela je pokrivena WiFi internetom.  Obroci se služe u kantini u okviru kampusa, a u cenu je uključen pun pansion.

Nadzor u kampusu organizovan je po principu 1 član osoblja na 12 dece. Da bi se osigurao siguran boravak dece u kampus, centar ima ceo menadžment tim koji se brine o zdravlju i sigurnosti dece, a lokalna bolnica udaljena je svega 10 minuta od samog centra.

Akreditacije

ACCET

accet

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

alto

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print