Letnja škola za mlade London DOCKLANDS

Škola

Embassy Summer- Docklands campus

Uzrast polaznika 11-17 godina

POLAZAK SA PRATNJOM

Termin programa: 05.07-19.07.2020. 

POPUST 100 £ ZA PRIJAVE DO 02.03.2020.

Embassy Summer je priznat kao vodeći organizator programa učenja engleskog jezika za decu, omladinu i odrasle. Ovaj letnji kamp organizuju na University East London  i jednom od njegovih najmodernijih kampusa – Doklands kampusu lociranom u 3. zoni Londona sa spektakularnim pogledom na Temzu i grad. Prednost kampusa je zato što je zatvoren za prolaznike, a u okviru njega se nalaze smeštajni kapaciteti, nastavna zgrada sa učionicama, kantine, biblioteka, ali i banka, mnogobrojni kafei, restorani i knjižare, teretana na otvorenom i košarkaški tereni. Učenici imaju sigurnu, modernu i podsticajnu sredinu za učenje.  Ovaj moderni centar idealan je za polaznike koji žele da imaju komfor zatvorenog kampusa i smeštaja višeg standarda.

OBILASCI I EKSKURZIJE – Vannastavni program  učenicima će omogućiti da se upoznaju sa čuvenim znamenitostima poput British Museum, Covent Garden, Camden Town, London Eye, Oxford Street, Westfield Shopping Centre i mnogih drugih tradicionalno upisanih na turističke mape Londona. Profesori koji putuju sa decom se stalno trude da ih podsećaju da primete i osete i druge aspekte grada kao što je kontrast između buke i gužve metroa i tišine i spokoja parkova i vode ih na mesta koja deca žele da posete (fudbalski stadioni, čuvene buvlje pijace…). Svako veče su organizovana druženja u školi (kvizovi, gledanje filmova, žurke, društvene igre).

Iako često kada se pomisli na Veliku Britaniju, prva asocijacija je London što je veoma nepravedno prema ovoj izuzetnoj državi. Svake subote, polaznici programa odlaze na celodnevni izlet van Londona. Najčešći izleti su u Brajton, britansko najčuvenije letovalište na obalama Lamanša i univerzitetski grad Kembridž.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Destinacija

Boravak u Londonu nije samo odlična prilika da se unapredi znanje engleskog jezika, nego i da se upozna jedan izuzetan grad. Londonium je rimsko naselje osnovano na teritoriji današnjeg Londona u I veku nove ere, a 2000 godina kasnije u gradu živi 9 miliona ljudi, koji govore 300 jezika, a godišnje ga poseti 65 miliona turista. Od istorijskih ikona kao što je Tower of London do skorijih fenomena poput umetnice Adel, London je čudo čovečanstva sa beskonačnim nizom atrakcija i simbola koji obeležavaju različite faze njegove bogate istorije. O Londonu se može čitati, ali ovaj grad se jedino može doživeti boravkom u njemu.

Kursevi

Program podrazumeva 20 časova engleskog jezika nedeljno, a čas traje 45 minuta. Nastava je usmerena ka konverzaciji kroz koju se usavršava gramatika, način izgovora i obogaćuje rečnik. Škola angažuje mlade predavače, koji su obučeni za rad sa strancima i podstiču ih na razgovor i raspravu na engleskom jeziku. Polaznici rade test engleskog jezika, na osnovu kog su svrstani u adekvatnu grupu. Na taj način, jednu grupu čine polaznici iz različitih zemalja, sličnog nivoa znanja i uzrasta.

Smeštaj

Polaznici su smešteni u jednokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. U jednom rezidencijalnom bloku 4 do 6 soba dele kuhinju i zajedničku prostoriju, dok u drugim rezidencijama ne postoji zajednička kuhinja već svaka soba ima mali frižider i rešo. U sobi se nalaze krevet, radni sto, police, komoda sa fiokama i orman. Sve rezidencije su pod nadzorom, tako da u njih može ući samo osoba koja tu i odseda. Bezbednost polaznika osiguravaju i redovne kontrole protivpožarnog sistema. Menjanje posteljine i čišćenje sobe je jednom nedeljno, učenici treba da ponesu sopstvene peškire. Od dodatnih usluga, u okviru kampusa su: aparati sa sokovima, grickalicama i čokoladicama i prostor u kojem su mašina za uslužno pranje i sušenje veša.

ISHRANA je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) i služi se u kantini škole. Doručak je kontinentalni sa kroasanom, tostom, slatkim namazima, čajem, kafom i voćem, a petkom se služi tradicionalni engleski doručak (pasulj, kobasica, pržena slanina, grilovani paradajz, jaja). Za ručak i večeru učenici mogu da biraju između tri kuvana jela, jedno je uvek vegeterijansko, dok se za večeru služi i halal opcija. Danima kada se ide na celodvne izlete učenici dobijaju lanč pakete.

Akreditacije

ACCET

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

08.07-22.07.2018.
POLAZAK SA PRATNJOM

Sa učenicima je u London otputovao naš profesor Saša Stanković, koji ima višegodišnje iskustvo u vođenju grupnih polazaka u inostranstvu, a ujedno je i profesor engleskog jezika.

Deca pohađaju program pri Univerzitetu East London i jednom od njegovih najmodernijih kampusa – Doklands kampusu sa spektakularnim pogledom na Temzu i London. Ovaj kampus, koji je 2000. godine otvorio gradonačelnik Londona, bio je nominovan za građevinu godine. Polaznici će u njemu naći sigurnu, modernu i dobro opremljenu sredinu za učenje. U sklopu kampusa se pored učionica, biblioteka, smeštajnih kapaciteta i moderne kantine, nalaze i banka, mnogobrojni kafei, restorani i knjižare, teretana na otvorenom i košarkaški tereni.

Pored nastave engleskog jezika, organizovane su i brojne vannastavne aktivnosti, kao i obilasci. Najbolji način da se prenese atmosfera sa programa jesu fotografije. U nastavku pogledajte galerije koje ćemo dopunjavati novim fotografijama tokom trajanja programa.

Docklands

Stigli smo u Docklands kampus u Londonu. Na nastavi smo sa decom iz celog sveta, a sa vođom puta Sašom idemo u obilaske.

London nam se mnogo dopada, a kampus u kome smo smešteni je jako veliki i moderan.

Bili smo u poseti Britanskom muzeju u Londonu, koji nas je oduševio.

05.07-06.-08.2015. GRUPNI POLAZAK, 2 i 3 nedelje

Docklands kampus je ogroman i zaista jako moderan! Nalazi se na šetalištu uz Temzu, a da bi obišao ceo kampus treba ti sigurno pola sata da ga obiđeš. Zgrada u kojoj smo bili smešteni je bila baš blizu restorana, a malo smo šetali do zgrade gde su održavani časovi. Kampus je ograđen i pun je učenika iz celog sveta. Preko dana nikada nismo imali vremena da šetamo po kampusu, zato što se odmah nakon časova odlazi u obilaske Londona.

Uveče je najbolje vreme za druženje na kampusu. Do 10.30h smo smeli da ostanemo napolju, a tada tek počinje da pada mrak. Tada smo se najviše i družili sa strancima.

Pored kampusa je sportski centar sa odličnim terenima za skoro sve sportove.

Subotom smo išli na uzlete van Londona. Mi smo bili u Brajtonu i Kembridžu.

Jako nam je bilo žao što je nekoliko učenika koji su bili na dvonedeljnom programu ranije napustilo druženje.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print