Kursevi grčkog jezika u Atini

athens-Panoramas

Škola

Hellenic Language School Alexander The Great

Ova škola osnovana je 1972. godine i nosi ime Aleksandar Veliki uzeto kao podsetnik na vreme Aleksandrove vladavine  kada je grčki jezik bio veoma široko rasprostranjen. Ovo je prva škola u Grčkoj koja se posvetila podučavanju jezika, pa je od samog početka škola razvijala program za rad sa stranim polaznicima.  Škola je danas članica Delta Educational Group, a ima i svoje ogranke u Atini i Haniji (Krit) u Grčkoj, te Sofiji i Plovdivu u Bugarskoj.

Škola grčkog jezika u Atini nalazi se u samom centru grada u modernoj zgradi pored čuvenog državnog arheološkog muzeja i na 50 m od parka Pedio tou Areos. U okruženju škole nalazi se na stotinu restorana, barova i kafića, što polaznicima daje pristup svim važnim mestima centra grada. Škola raspolaže sa izvrsnim uslovima za učenje, najmodernijom opremom, klimatizovanim učionicama, prostorijom sa kompjuterima, kafeterijom i bibliotekom.

Nastava se zasniva na komunikativnom pristupu učenja jezika, a kroz dijaloge među polaznicima u određenom socijalnom okruženju (u skladu sa temom koja se obrađuje na času). Program je dizajniran tako da obuhvata sve četiri jezičke veštine, a one su čitanje, pisanje, slušanje i govor.

Vreme van nastave – Pored časova grčkog jezika, škola organizuje  pohađanje i časova iz tradicionalnog grčkog folklornog plesa koje drže profesionalni instruktori plesa – što znači da se polaznik može zabaviti učeći tradicionalne korake Grka Zorbe. Pored časova plesa mogu se posećivati i predavanja iz grčke muzike gde se uči sviranje na nekom od tradicionalnih  instrumenata. Škola takođe organizuje i ekskurzije po Atini ili posete Delfima i nekim ostrvima.

 

Destinacija

Kao glavni grad Grčke i grad izuzetne istorije, Atina je kolevka evropske civilizacije i kulture. Grad predstavlja koncentraciju istorijskih znamenitosti iz perioda slavne antike, njene umetnosti i filozofije, a u okviru grada ima mnogobrojnih hramova pravoslavne vere, muzeja, galerija. Ova metropola sa svojih 4 miliona stanovnika, danas predstavlja jedan od modernijih gradova u Evropi, a tekovine savremene Atine primetne su na raznim trgovima, restoranima, tavernama, noćnim klubovima i drugim atrakcijama ovog grada.

Samo neke od znamenitosti koje su obeležja ovog grada svakako su prepoznatljivi Partenon, kultno istorijsko mesto Akropolj, staro pozorište, planina Likavitos i drugi. Pored navedenih istorijskih mesta, na raspolaganju su i zanimljive turističke atrakcije poput fudbalskog stadiona Panathenaic Stadium, muzej Hellenic Motor Museum, pozorišta Pallas i Olympia, bioskop Attikon & Apollon, zabavni park Allou Fun Park i mnogi drugi.

Kursevi

 

Škola u ponudi ima sledeće kurseve grčkog jezika:

  • Standardni grčki jezik u malim odeljenjima (kompaktni kurs, prošireni kurs, individualna nastava)
  • Biznis grčki, antički grčki, program za profesore grčkog – ovo je individualna nastava podređena specifičnim potrebama polaznika.
  • Letnji kurs jezika

Polaznici uobičajeno stižu jedan dan ranije pred početak nastave. Školsko osoblje kontaktira pristiglog polaznika i pomaže mu oko formalnosti u vezi sa smeštajem i daje mu informacije, instrukcije i obaveštenja o gradu. Nastava počinje u 09:00 a prvog dana (sem za potpune početnike) radi se test koji pokazuje nivo znanja prema kojem se polaznik raspoređuje u odgovarajuću grupu. Na kraju kursa radi se test o postignutom znanju i dobija se sertifikat škole.

Smeštaj

Škola pažljivo bira tipične grčke porodice koje žive u predgrađu i od kojih se lako stiže do škole i gradskog centra. Boravak u grčkoj porodici omogućava blizak kontakt sa grčkom svakodnevicom, ali i mogućnost da se tokom čitavog dana vežba grčki jezik. Polaznici imaju svoje privatne sobe, doručkuju sa porodicom i koriste zajedničke prostorije za dnevni boravak. Polaznici uobičajno stižu u porodicu nedeljom, dan pred početak kursa jezika, i ostaju do subote, dan posle kursa jezika.

Hotelski smeštaj je takođe na raspolaganju. Polaznici mogu da biraju hotele različitih kategorija.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print