Škola grčkog jezika na Kritu

Hania

Škola

Hellenic Language School Alexander The Great

 

Ova škola osnovana je 1972. godine i nosi ime Aleksandar Veliki uzeto kao podsetnik na vreme Aleksandrove vladavine  kada je grčki jezik bio veoma široko rasprostranjen. Ovo je prva je škola u Grčkoj koja se posvetila podučavanju jezika, pa je od samog početka škola razvijala program za rad sa stranim polaznicima.  Škola je danas članica Delta Educational Group, a ima i svoje ogranke u Atini i Haniji (Krit) u Grčkoj, te Sofiji i Plovdivu u Bugarskoj, Skoplju u Makedoniji i Tirani u Albaniji.

Škola jezika u Haniji, na ostrvu Krit, nalazi se u oblasti Nea Chora u zapadnom delu grada, blizu centra grada. Škola je klimatizovana i ima najmoderniju opremu koju polaznici koriste tokom nastave. Polaznici mogu da kombinuju prepodnevne časove sa popodnevnim šetnjama po prelepom gradu. Posebno preko leta program je bogat raznim posetama, izlascima po restoranima, plažama, i jedinstvenim arheološkim mestima u opuštajućoj atmosferi daleko od vreve pretrpanih gradova.

Vreme van nastave – Pored redovne nastave kursa, škola omogućava  pohađanje i časova iz tradicionalnog grčkog folklornog plesa koje drže profesionalni instruktori plesa – što znači da se polaznik može zabaviti učeći tradicionalne korake Grka Zorbe. Pored časova plesa mogu se posećivati i predavanja iz tradicionalne grčke muzike gde se uči sviranje na nekom tradicionalnom instrumentu.

Škola organizuje i ekskurzije na Iraklion, posetu nekim grčkim ostrvima, obliazak kulturno-istorijskih spomenika, ostrva i sl.

Destinacija

Hanija je grad situiran na severozapadnom delu ostrva Krit, na 145 km istočno od glavnog i najvećeg grada Krita Herakliona. Od istorijskih podataka za Haniju je važan 13. vek kada je Krit osvojila Venecija i zahvaljujući čemu je grad doživeo period prosperiteta – impresivni zidovi izgrađeni od strane Venecijanaca se i danas mogu videti. Drugi važan datum je iz 1645. godine kada Haniju okupiraju Turci i 1912. godina kada Hanija ponovo postaje deo Grčke.

Kursevi

Škola je otvorena tokom cele godine, a u svojoj ponudi ima sledeće kurseve grčkog jezika:

  • Standardni grčki u malim odeljenjima (kompaktni kurs,

prošireni kurs, individualna nastava)

  • Biznis grčki, antički grčki, program za profesore grčkog – ovo je individualna nastava podređena specifičnim potrebama polaznika.
  • Grčki u kulturi (grčka literatura, istorija, istorija grčkog jezika, etnografija) – Individualna nastava.
  • Letnji kurs

Polaznici uobičajeno stižu jedan dan pre početka nastave. Školsko osoblje kontaktira pristiglog polaznika i pomaže mu oko formalnosti u vezi sa smeštajem i daje mu informacije, instrukcije i obaveštenja o gradu.

Nastava počinje u 9.00h i prvog dana (sem za potpune početnike)  radi se test koji pokazuje nivo znanja prema kojem se polaznik raspoređuje u odgovarajuću  grupu.

Smeštaj

Hotelski smeštaj je na raspolaganju. Polaznici mogu da biraju hotele različitih kategorija. U ponudi su jednokrevetne ili dvokrevetne sobe. Studio smeštaj podrazumeva da polaznici imaju pristup kuhinji.

Galerija

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print