Škola grčkog jezika na Kritu

Škola

Hellenic Language School

 Alexander The Great

Ova škola osnovana je 1972. godine i nosi ime Aleksandar Veliki, uzeto kao podsetnik na vreme Aleksandrove vladavine, kada je grčki jezik bio veoma široko rasprostranjen. Ovo je prva škola u Grčkoj koja se posvetila podučavanju jezika, pa je od samog početka škola razvijala program za rad sa stranim polaznicima. Škola je danas članica Delta Educational Group, a ima i svoje ogranke u Atini, Solunu i Hanji (Krit) u Grčkoj, te Sofiji i Plovdivu u Bugarskoj, Skoplju u Makedoniji i Tirani u Albaniji.

Škola jezika u Hanji, na ostrvu Krit, nalazi se u oblasti Nea Chora u zapadnom delu grada, blizu centra grada. Škola je klimatizovana i ima najmoderniju opremu koju polaznici koriste tokom nastave. Polaznici mogu da kombinuju prepodnevne časove sa popodnevnim šetnjama po prelepom gradu. Posebno preko leta program je bogat raznim posetama, izlascima po restoranima, plažama i jedinstvenim arheološkim mestima u opuštajućoj atmosferi daleko od vreve pretrpanih gradova.

Vreme van nastave – Pored redovne nastave, škola omogućava  pohađanje i časova iz tradicionalnog grčkog folklornog plesa koje drže profesionalni instruktori plesa – što znači da se polaznik može zabaviti učeći tradicionalne korake Grka Zorbe. Pored časova plesa mogu se posećivati i predavanja iz tradicionalne grčke muzike, gde se uči sviranje na nekom tradicionalnom instrumentu.

Škola organizuje i ekskurzije na Iraklion, posetu nekim grčkim ostrvima, obilazak kulturno-istorijskih spomenika, ostrva i sl.

Destinacija

Hanja je grad na severozapadnom delu ostrva Krit, na 145 km istočno od glavnog i najvećeg grada Krita Herakliona. Od istorijskih podataka za Hanju je važan 13. vek kada je Krit osvojila Venecija, zahvaljujući čemu je grad doživeo period prosperiteta – impresivni zidovi izgrađeni od strane Venecijanaca se i danas mogu videti. Drugi važan datum je iz 1645. godine, kada Haniju okupiraju Turci i 1912. godina, kada Hanja ponovo postaje deo Grčke.

Kursevi

Škola je otvorena tokom cele godine, a u svojoj ponudi ima sledeće kurseve grčkog jezika:

  • Standardni grčki u malim odeljenjima (kompaktni kurs, prošireni kurs, individualna nastava);
  • Starogrčki;
  • Prelaz iz starogrčkog u savremeni grčki;
  • Letnji kurs.

Polaznici uobičajeno stižu jedan dan pre početka nastave. Školsko osoblje kontaktira pristiglog polaznika i pomaže mu oko formalnosti u vezi sa smeštajem i daje mu informacije, instrukcije i obaveštenja o gradu.

Nastava počinje u 9:00h i prvog dana (sem za potpune početnike) radi se test koji pokazuje nivo znanja prema kojem se polaznik raspoređuje u odgovarajuću grupu.

Smeštaj

Svojim polaznicima škola može da ponudi hotelski smeštaj B kategorije. U ponudi su jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, sa doručkom uključenim u cenu. Studio smeštaj podrazumeva da polaznici imaju pristup kuhinji.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print