Hotel Institut Montro

him-swiss

Škola

Hotel Institut Montro

Kao internacionalni institut za ugostiteljstvo i hotelski menadžment, Hotel Institute Montreux  podržava i usmerava uspeh ambicioznih pojedinaca razvijanjem veština iz oblasti hotelskog menadžmenta, održavanja međuljudskih odnosa, komunikacije i opšte kulture. Poslovni fokus programa, koji se nudi u saradnji sa Northwood University – vodećim univerzitetom menadžmenta u SAD, otvara mogućnosti širokom spektru izbora poslovne karijere.

Škola se nalazi u centru Montroa, na obalama Ženevskog jezera. Ova luksuzna destinacija na švajcarskoj rivijeri je dom poznatog džez festivala i nalazi se na samo sat vremena od internacionalnog aerodroma u Ženevi, što je čini odlično povezanom sa bilo kojom destinacijom u Evropi.

Hotel Institute Montreux nudi kombinaciju poslovnih programa koji spajaju poznato švajcarsko iskustvo u gostoprimstvu sa savremenom severnoameričkom stručnošću. Ova jedinstvena kombinacija priprema studente za vrhunske pozicije u svetu hotelijerstva i biznisa. Studentima se nudi mogućnost specijalizacije iz oblasti finansija, marketinga, ljudskih resursa ili menadžmenta luksuznih brendova, što im stvara brojne mogućnosti za građenje karijere u hotelskoj i poslovnoj industriji.

Destinacija

Švajcarska je postala poznata kao “rodno mesto ugostiteljstva”, kada je pre više od sto godina izgrađen prvi veliki hotel upravo u ovoj zemlji. Tokom godina, veliki broj ovakvih hotela ugošćavao je ekskluzivnu klijentelu – kraljevske porodice, aristokratiju i bogate građane koje je privlačio boravak na Alpima. Ovakva klijentela zahtevala je najviši nivo usluga, što je uticalo na švajcarske hotelijere da uvedu ozbiljnu sistematizaciju vođenja hotela. Ova sistematizacija postavila je temelje zavidne reputacije koju danas uživa Švajcarska u oblasti menadžmenta ugostiteljstva.

Osnovne

Bachelor of Business Administration in Hospitality Management

 Osnovne studije traju 3 godine, a BBA  diplomu dodeljuje Northwood University koji je akreditovan od strane Higher Learning Commission of the North Central Association of Colleges and Schools, priznat od strane ministarstva prosvete SAD. Hotel Institute Montreux studentima takođe dodeljuje svoju diplomu i time potvrđuje uspešno završavanje BBA programa.

USLOVI UPISA: diploma srednje škole i minimalan uzrast 18 godina; nivo poznavanja engleskog jezika IELTS 5,0 ili ekvivalent.

CENA PROGRAMA: 1. godina 53.890 CHF; 2. godina 41.000 CHF; 3. godina 41.000 CHF.(nastava, smeštaj i 3 obroka dnevno)

U prvoj i drugoj godini studija, prvi semester je nastavni a tokom drugog se obavlja plaćena radna praksa u Švajcarskoj (internship) u trajanju od 4 do 6 meseci.

Postgraduate Diploma in Hotel Management

Ovaj jednogodišnji program namenjen je diplomiranim studentima koji žele promenu u karijeri ili profesionalcima koji trenutno rade u hotelijerstvu, a treba im dodatno obrazovanje da bi mogli da napreduju u karijeri. Nakon 5 meseci nastave, studenti imaju plaćenu radnu praksu u trajanju od 4 do 6 meseci. Studenti mogu da se opredele za sledeće smerove: Hotel Management, Hotel Operation Management, Events Management i Food & Baverage and Restaurant Management. Nakon završetka Postgraduate Diploma programa, student imaju mogućnost da nastave sa programom Master of International Business.

Prvi semester programa je nastavni, a tokom drugog se obavlja plaćena radna praksa u Švajcarskoj (internship) u trajanju od 4 do 6 meseci.

USLOVI UPISA:  minimum 21 godina; diploma osnovnih studija ili minimum 3 godine rada na rukovodećoj poziciji u bilo kojoj industriji; nivo poznavanja engleskog jezika IELTS 5,0 ili ekvivalent

CENA PROGRAMA: 43.100 CHF (nastava, smeštaj, 3 obroka dnevno)

Master

Master of International Business in Hospitality Management with specialization

Cilj  ovog  intenzivnog  master programa je  razvijanje  veštine rukovođenja i poslovnog znanja kod studenata koji teže ka visokim rukovodećim pozicijama u internacionalnom svetu hotelijerstva i biznisa. Poslovna orijentisanost programa uključuje specijalizacije iz oblasti finansija, marketinga, ljudskih resursa i menadžmenta luksuznih brendova. Studentima sa BA diplomom iz hotelskog menadžmenta (ili srodne oblasti) i minimum 6 meseci radnog iskustva omogućen je direktan upis na treći semester programa  (na drugu godina studija).

U prvoj i drugoj godini studija, prvi semester je nastavni a tokom drugog se obavlja plaćena radna praksa u Švajcarskoj (internship) u trajanju od 4 do 6 meseci.

USLOVI UPISA: diploma osnovnih studija ili minimum 3 godine radnog iskustva na rukovodećoj poziciji; nivo poznavanja engleskog jezika IELTS 5,0 ili ekvivalent; minimum 21 godina starosti;

CENA PROGRAMA: 1. godina 43.100 CHF; 2. godina  44.400 CHF  (nastava, smeštaj, 3 obroka dnevno)

SMEŠTAJ Studentski smeštaj je dostupan na različitim lokacijam u zavisnosti od godine studiranja. Studenti prve i druge godine studija mogu birati između smeštaja u hotelu Europe ili rezidencije Rosemont. Većina studenata postgraduate I master programa su smešteni u hotelima Miramonte i Jura. Smeštaj je u dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom.

Smeštaj

SMEŠTAJ Studentski smeštaj je dostupan na različitim lokacijam u zavisnosti od godine studiranja. Studenti prve i druge godine studija mogu birati između smeštaja u hotelu Europe ili rezidencije Rosemont. Većina studenata postgraduate I master programa su smešteni u hotelima Miramonte i Jura. Smeštaj je u dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom.

Svi programi uključuju 4-6 meseci radne prakse u Švajcarskoj ili inostranstvu. Radni deo programa pruža jedinstvenu mogućnost usavršavanja i praktične primene stečenog teoretskog znanja kao i  jezičkih veština. Mesečna plata tokom radnog dela u Švajcarskoj iznoisi  CHF 2,172 do CHF 2,450. Dorchester London, Raffles Hotel Singapore i Ritz Hotel Paris su samo neke od lokacija na kojima studenti stiču  svoju radnu praksu.

Svaki student dobija iPad Air 2 Wifi/16GB (iPad mini 3 Wifi/16GB za PGD studente) po dolasku koji će koristiti tokom studija i koji zadržavaju po diplomiranju.

Četiri upisna roka godišnje – januarski, aprilski, julski i oktobarski početak programa.

 NAPOMENE:

  • Troškovi prijave iznose 8400 RSD
  • Zdravstveno osiguranje je obavezno u većini evropskih zemalja.

Galerija

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print