A level i IB škola u Velikoj Britaniji

Škola

Buckswood School

Ovo je tradicionalna britanska škola internatskog tipa. Nalazi se u malom mestu na južnoj obali Engleske, svega 90 minuta od Londona, a samo 9 km od grada Hejstingsa. Osnovana je 1933. godine i prvobitno je bila namenjena deci čiji su roditelji bili nastanjeni u inostranstvu, te je poseban akcenat je bio na učenju stranih jezika što se zadržalo i do današnjih dana – u školi  se đacima nudi izbor od 22 svetska jezika!

Škola se nalazi na prelepom seoskom imanju od 16 hektara. Kampus je zatvorenog tipa sa glavnom školskom zgradom, rezidencijama, 2 IT centra, 3 laboratorije, parkom i vinogradom, teniskim terenima, zatvorenim bazenom, košarkaškim terenima, golf terenom, zatvorenim sportskim terenom, ergelom sa konjima, bioskopskom salom, umetničkim centrom sa muzičkim studijom, plesnim studiom i fudbalskom akademijom. Odnos britanskih i internacionalnih studenata je 1:1 što pruža istinski internacionalni karakter. Svi đaci su deo Baksvud porodice i na tome se insistira jer je izuzetno bitno da se svako dete oseti kao deo celine i da se svaki đak integriše u ovu zajednicu. Mali broj dece u razredu doprinosi tome da svako dete dobije mnogo više lične pažnje profesora, a pored toga đaci imaju mogućnost da sa profesorima imaju konsultacije. Domaći se radi u školi pod nadzorom tutora. Pored ovog deca imaju i tutora koji vodi računa o akademskim pitanjima i napretku dece.

Pored nastave deca imaju priliku da se iskažu kroz klubove i sekcije poput: Army Cadet Force, Archery, Art, Authors, Tennis, Badminton, Cricket, Cross Country, Hockey, Horse and pony care, Dance, Golf, Young Enterprise.

U okviru kampusa se nalaze 6 rezidencija za devojčice i dečake, a sobe su  jednokrevetne ili dvokrevetne, neke sa sopstvenim kupatilom. U svakoj kući pored đaka živi i prefect – stariji đak kao i jedna odrasla osoba, tutor koji pazi svu decu. Mlađe devojčice žive u rezidenciji Guestling Hall u neposrednoj blizini škole. U rezidenciji  sa njima živi i osoblje koje pazi na devojke i organizuje im dodatne aktivnosti i ekskurzije, tako da devojke imaju prilike da osim u aktivnostima pri kampusu koje se nude i momcima, uživaju u izletima organizovanim samo za njih.

Profil

 • Lokacija škole: ruralna sredina, oblast istočni Saseks
 • Godina osnivanja: 1933.
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: Svi učenici: 11 – 19 godina, Internat: 11 – 19 godina
 • Broj učenika: Internacionalni učenici u internatu: 220, UKUPNO: 420
 • Najbliža stanica: Hastings, 6km od škole
 • Najbliži aerodrom: Heathrow 140km od škole, Gatwick 92km
 • Nastavni programi: junior school (od 6 do 8 razreda), jednogodišnji GCSE, dvogodišnji GCSE, Pre-A level, A level, Pre-IB diploma, IB diploma, Foundation courses
 • Cena za internacionalne učenike: od £25.500 (po tromesečju od £8.500), depozit od £800, depozit za iznenadne troškove £550 – (cene za školsku godinu 2014/2015).
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), guardian service ( kod nekih britanskih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ova škola se na listi škola koje su najviše napredovale u prošloj godini, nalazi na trećem mestu. Đaci se ohrabruju da iskažu svoju kreativnost i pun potencijal, da se bave svim onim što ih interesuje u vidu različitih sekcija i klubova, a  za posebno nadarene đake organizovana je fudbalska, golf, teniska i jahačka  akademija, gde pored akademskog programa đaci prate i intenzivne sportske treninge i takmičenja.

 • Football Academy
 • Golf Academy
 • Riding Academy
 • Tennis Academy

Direktor škole je izuzetno posvećen deci, živi u kampusu, i pored uobičajenih dužnosti direktora uživa u tutorskoj ulozi za starije đake. Roditelji imaju uvid u napredak svog deteta kroz specijalno osmišljen sistem E portral.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda. Traži se adekvatan nivo engleskog jezika: IELTS 4.5  za GCSE, i IELTS 5.5 za A level, a mogući su i dodatni školski interni testovi.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju