IB škola u Velikoj Britaniji

Škola

Warminster School

 Osnovana 1707. godine, Warminster School je jedna od vodećih nezavisnih dnevnih i internatskih škola, za dečake i devojčice uzrasta 11-18 godina. Nalazi se na jugozapadu Velike Britanije, u istoimenom, mirnom gradiću Warminster.

Ova škola stavlja jak akcenat na razvoj svakog deteta kao pojedinca. Školsku zajednicu odlikuju podrška đacima i prijateljska, porodična atmosfera, u kojoj cveta individualnost. Svako dete se podstiče da se razvijaja i napreduje, kako akademski, tako i u svim oblastima sportskih i drugih aktivnosti.

Škola je izuzetno dobro opremljena i njenim učenicima na raspolaganju su brojne sportske aktivnosti. U okviru kampusa nalazi se šest terena za fudbal, pet terena za ragbi, tereni za tenis, atletska staza, bazen na otvorenom i mnogi drugi sadržaji. Za učenike kojima umetnost predstavlja važan deo života, na raspolaganju su, između ostalog, i dva umetnička studija, soba za fotografiju, a departman za dramu poseduje dva odlično opremljena studija.

Sa talentovanim i entuzijastičnim osobljem i bogatim i raznovrsnim spektrom predmeta i aktivnosti u ponudi, učenici ove škole su u mogućnosti da sopstvene potencijale razviju u potpunosti.

Profil

Lokacija škole: Warminster

Godina osnivanja: 1707.

Religija: Anglikanska crkva

Starosna struktura: 3-18 godina

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Broj učenika: 580 (od kojih je 210 internatskih učenika)

Najbliži aerodrom: Bristol (61km)

Cena za internacionalne učenike za školsku 2017/18. godinu:  Accelerated GCSE programme i IB– 31995 £ , A-level – 29985£

Nastavni programi: Accelerated GCSE programme (1 godina), A-Level, International Baccalaureate – IB.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola se ponosi rasponom mogućnosti koje se nudi. Učenici mogu da učestvuju u širokom spektru vannastavnih aktivnosti, uključujući muziku, dramu i veliki broj sportskih aktivnosti.

Odnos nastavnik/učenik: 1:8

Škola ima za cilj da obezbedi stimulativnu i brižnu sredinu, u kojoj se svi učenici razviju kao pojedinci i ostvaruju svoj potencijal u mnogim oblastima. Škola i osoblje maksimalno ohrabruje svoje učenike da poštuju prava i uverenja drugih ljudi, da im izgradi želju da obezbede za sebe prilike da steknu društvene, akademske i lične kvalitete i veštine, koje će im omogućiti da žive srećan i produktivan život, kako u okviru škole, tako i kao deo lokalne, nacionalne i globalne zajednice.

Uslovi upisa

Zahtevi za upis su različiti u zavisnosti od razreda koji učenik upisuje. Za 7, 8 i 9 razred po britanskom sistemu školovanja se školi polažu tri ulazna testa: literarni, numerički i neverbalno rezonovanje. a uz to se obavezno prilaže i školski izveštaj iz matične škole. U dogovoru sa direktorom prijemne administracije, testove je moguće polagati i u matičnoj školi kandidata. Moguć je i intervju sa direktorom škole. Za A-level I IB program, upis zavisi od uspeha u prethodnom školovanju.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print