IB škola u Velikoj Britaniji

Warminster School: students sitting on the steps in front of the school

Škola

Warminster School

Kako priliči školi sa dugom istorijom, kampus čine brojne istorijske zgrade. Odeljenje za istoriju, na primer, smešteno je u najstariju zgradu škole, koju je osnovao vikont Vejmut 1707. Više miliona funti vredan razvojni program primenjen je u poslednjih nekoliko godina i pa je tako otvoren novi državni centar nauka i umetnosti, nova biblioteka, centra za dizajn i tehnologiju, kao i dodatni sadržaji za smeštaj, a postojeći internatski smeštaj je značajno renoviran.

Škola je sada akreditovana kao svetski priznata škola za IB program koja nudi International Baccalaureate Diplomu kao alternativa A level programu. To je sve popularniji izbor za mnoge od učenika, pa se trude da i ostale programe prilagođavaju novim trendovima.

Profil

 • Lokalitet: Gradski
 • Godina osnivanja: 1707.
 • Religija: Anglikanska crkva
 • Tip škole: Prep/Junior School up to 11; Senior School 11-18
 • Polna struktura: Mešovita
 • Starosna struktura: Svi učenici 3 – 18 godina; Bording učenici 7 – 18 godina
 • Ukupna školarina za internacionalne učenike: Po semestru £6,150 – £8,200; Registracija £50; Depozit: £500 VB, £1000 EU, £2000 ostali
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 125; Senior School (uključujući A level) 425; A level     130; Bording učenici 200; Internacionalni bording učenici 80; UKUPNO   550
 • Nastavni programi: Dugoročni bording programi (više od 1 godine), kratkoročni bording programi (jedan semstar ili jedna godina), 2 godine GCSE, A level-i, IB program
 • Najbližia železnička stanica i udaljenost od škole: Železnička stanica Arminster – 1 milja od škole
 • Najbliži aerodrom i udaljenost od škole: Aerodrom Bristol  je udaljen 1h vožnje, dok je  Heathrow udaljen 1h30 minuta od škole.
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Šta je jedinstveno u ovoj  školi?

Škola ima za cilj da obezbedi stimulativnu i brižnu sredinu u kojoj se svi učenici razviju kao pojedinci i ostvaruju svoj potencijal u mnogim oblastima, što je više moguće. Škola i osoblje maksimalno ohrabruje svoje učenike da poštuju prava i uverenja drugih ljudi, da im izgradi želju da obezbede za sebe prilike da steknu društvene, akademske i lične kvalitete i veštine koje će im omogućiti da žive srećan i produktivan život, kako u okviru škole tako i kao deo lokalne, nacionalne i globalne zajednice. Škola je ponosna na svoj ugled institucije koja neguje prijateljske i bliske radne odnose između osoblja i učenika.

Uslovi upisa

Uslovi za upis za studente: Potrebni su ulazni testovi iz engleskog jezika i matematike, a uz to se obavezno prilaže i školski izveštaj iz matične škole.

Opis  EAL/EFL programa: Warminster škola ima odlične specijalizovane profesore za EFL program kako za grupne časove tako i za individualne.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju