IB srednja škola u Španiji

Škola

International School San Patricio

International School San Patricio u Toledu je privatna škola i deo je San Patricio porodične, privatne obrazovne institucije osnovane 1958. godine. San Patricio ima tri svoja centra u Madridu i jedan u Toledu. International School San Patricio Toledo, osnovana je 2006. godine pod imenom Tagus School. Škola nudi International Baccalaureate program za učenike uzrasta, od 3 do 19 godina.

Na rang listi najboljih bilingvalnih škola u Španiji San Patricio se nalazi na samom vrhu tabele kao jedna od najprestižnih škola!

ISSP Toledo pored izuzetnog akademskog programa svojim učenicima nudi i priliku da usavrše španski jezik i steknu DELE diplomu.

Školski kampus je projektovan i građen na osnovu iskustva u obrazovanju od preko 50 godina i specijalno osmišljen kako bi učenicima pružio sve uslove za bezbedan i uspešan boravak u školi. U delu kampusa namenjenom učenicima srednje škole, pored savremeno opremljenih učionica za svaki od predmeta, nalaze se i laboratorije, kompjuterske sobe sa pristupom Internetu, otvoreni i zatvoreni bazen, sportski tereni, biblioteka, pozorišno/bioskopska sala, sportski centar. Školska rezidencija je namenjena učenicima od 12 do 19 godina. Smeštaj je u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama i učenici su odvojeni po polu i uzrastu. U celoj rezidenciji postoji WiFi koji se kontrolisano koristi i isključuje u noćnim satima.

NASTAVNI PROGRAM

Program nastao 1968. godine u Švajcarskoj prvenstveno za učenike internacionalnih škola, International Baccalaureate (IB) se danas koristi u 3.460 škola širom sveta. IB je stekao popularnost i priznanje kao nastavni program koji postavlja visoke standarde i naglašava kreativno i kritičko razmišljanje. IB učenici su odgovorni za svoje učenje, izbor tema i izradu sopstvenih projekata, dok profesori više deluju kao supervizori ili mentori nego izvor činjenica. Pored priprema učenika za kritičko razmišljanje i rad na nivou fakulteta, program od učenika očekuje da se izraze kroz pisanje, zahteva društveno koristan rad i ima za cilj da razvije radoznale, obrazovane i brižne mlade ljude koji će pomoći u stvaranju boljeg i mirnijeg sveta, kroz interkulturalno razumevanje i poštovanje. U International School San Patricio Toledo učenici mogu pohađati sve nivoe IB programa: PYP (Primary Years Programe) za uzrast 3-12 godina, MYP (Middle Years Program) za uzrast 11 do 16 godina i DP (diploma program) za uzrast 16-19 godina.

Profil

Lokacija škole: gradska, Toledo – 70 km od Madrida

Godina osnivanja: 2006.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 3-19 godina

Broj učenika: 560

Najbliži aerodrom:Adolfo Suarez Barajas (Madrid)

Nastavni program: International Baccalaureate (IB)

Cena za internacionalne učenike: Middle Years Programme (MYP) – 635 €; Diploma Programme – 26.785 € po godini, za školsku 2018/19. godinu

Školska uniforma: da

Dodatni troškovi: obavezne registracije 750 €  i depozit 1.000 €, prijava 8.400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

Umanjenje cene od 2% je moguće za plaćanje u celosti do jula, 1% za plaćanje u dve rate (po 50% u julu i februaru) kao i opcija plaćanja školarine u 10 mesečnih rata. Škola odabranim učenicima koji ispunjavaju zadate kriterijume nudi i mogućnost dobijanja dodatne stipendije, u iznosu koji zavisi od procene škole.

Izdvajamo

  • Jedna od najprestižnijih i najboljih bilingvalnih škola u Španiji;
  • Odlični akademski rezultati;
  • Visoka stopa uspeha prilikom upisa na vrhunske univerzitete;
  • Sigurna lokacija u blizini Madrida;
  • Veliki izbor aktivnosti kako bi se omogućila integracija učenika u lokalni jezik, zemlju, kulturu i istoriju.

Uslovi upisa

  • Diploma osnovne škole;
  • Svedočanstva prethodnih razreda;
  • Dokaz o nivou engleskog jezika;
  • Školski interni testovi iz matematike i jezika (engleski i španski);
  • Onlajn intervju sa učenikom i članovima porodice.

Neophodan nivo znanja jezika za MYP su A2 (španski) i B1 (engleski), dok je za upis DP potreban nivo jezika A2 (španski) i B2 (engleski). Škola u svojoj ponudi ima na raspolaganju i dodatne časove jezika namenjene usavršavanju engleskog jezika kao bi se nastavni program adekvatno razumeo.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print