Umetnička srednja škola u Kaliforniji

Škola

Idyllwild Art Academy

Idyllwild Art Academy nalazi se na zapadnim padinama San Jacinto planina u Kaliforniji, u mestašcu Idyllwild, jugoistočno od Los Anđelesa. Iako u potpunosti okružen prirodom, nalazi se na samo dva i po sata vožnje kolima od Los Anđelesa ili San Dijega.

Idyllwild Art Academy je jedinstvena obrazovna institucija koja neguje najrazličitije umetničke forme. Škola je poznata po razvijanju potencijala kod mladih umetnika i pruža uzbudljivo i stimulativno okruženje za obrazovanje u svim umetničkim disciplinama. Ovde su školovani mnogi uspešni umetnici iz oblasti muzike, likovnog stvaralaštva, plesa, pozorišne umetnosti, filma, kreativnog pisanja i modnog dizajna.

Čak polovina đaka ove škole su internacionalni učenici, tako da se deca iz različitih zemalja lako uklapaju u ovo okruženje i stiču prijatelje iz celog sveta. Idyllwild Art Academy nudi pripremni program za koledž za učenike od 9. do 12. razreda (1-4 razred srednje škole). Nastava se odvija u malim odeljenjima, sa oko 12 učenika. Škola ima i ESL program (engleski kao drugi jezik) za učenike koji su talentovani, ali imaju slabije znanje engleskog jezika.

Učenici su smešteni u domove – tri za devojčice i dva za dečake. Sve sobe su dvokrevetne, a većina ima privatna kupatila. Studenti žive u prostranim sobama i imaju pristup brzom internetu i privatne telefonske linije. Svaki dom ima između 30 i 80 učenika. Vikendom, studenti često idu u selo Idyllwild, smešteno u San Jacinto planine. Ovaj gradić koji je i popularna turistička atrakcija nudi izbor restorana, specijalizovanih prodavnica, antikvarnica i galerija, kao i bioskop. Vikendom se organizuju i putovanja u Los Anđeles, San Dijego ili Palm Springs. Planinska lokacija škole nudi studentima različite mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, kao što su planinarenje, penjanje i kros-kantri skijanje.

Profil

Lokacija škole:  Idyllwild, planinsko okruženje, 2 sata jugoistočno od Los Anđelesa

Godina osnivanja: 1946.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita

Starosna struktura: 14-19 godina

Broj učenika: 300 (50% internacionalnih)

Najbliži aerodrom:  Palm Springs International Airport, CA

Nastavni programi:  diploma američke srednje škole,  ESL Programs

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu: 62.835 $

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 100 $ + 8400 rsd, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

  • Umetnička srednja škola;
  • Odnos učenik/nastavno osoblje je 5/1;
  • Nastava u malim odeljenjima – do 12 učenika;
  • Čak 50% internacionalnih učenika;
  • 100% učenika primljeno na fakultete.

Uslovi upisa

Svi kandidati treba da podnesu aplikaciju, zajedno sa portfoliom za umetnički program po svom izboru. Od stranih učenika zahteva se da imaju položen TOEFL test.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print