Škola francuskog za odrasle u Monpeljeu

Tram_de_Montpellier

Škola

Institut Lingustique Aderet

Institut Lingustique Aderet – I.L.A. škola je locirana u istorijskom centru grada, u pešačkoj zoni, u interesantnoj zgradi iz 18. veka. Učionice su klimatizovane i idealno opremljene za interaktivnu nastavu. Ova škola francuskog jezika za strance je priznata od organizacije Maison de la France i članica je IALC, asocijacije koja je garancija visokog kvaliteta.

Prvog dana u školi se radi test na osnovu koga se određuje nivo znanja i koji polaznika raspoređuje u adekvatnu grupu. Grupe imaju maksimalno 10 polaznika što omogućava da svaki od njih aktivno učestvuje u nastavi i brzo napreduje, a takođe omogućava profesorima da prate napredak svakog polaznika ponaosob i da se svakom dovoljno posvete.

Nakon nastave može se koristiti veliki broj audio-vizuelnog materijala, knjige, vežbanke i ostali materijali, a na raspolaganju su i dnevne novine i magazini.

Vreme van nastave – Zahvaljujući izuzetnom položaju grada postoji mnogo mogućnosti za ekskurzije. Grad je otvoren ka Mediteranu svojim dugim peščanim plažama i lagunama koje su stanište velikih kolonija ružičastih flamingosa. Unutrašnjost regije je fascinantna i netaknuta sa mnogim klisurama, potocima i živopisnim selima. Ovo je takođe najveća vinogradarska oblast na svetu. Sunce sija više od 300 dana godišnje.

Škola organizuje različite aktivnosti kao što su šetnja sa vodičem po istorijskom centru Monpeljea, odlasci u muzeje, pozorišta, restorane sa profesorima, odlasci na izlete i ekskurzije do glavnih atrakcija regije kao što su Avignon, Nimes, Camarague, Provence.

U Monpeljeu postoji širok izbor sportova, a među polaznicima škole naročito su popularni sportovi na vodi i jahanje na beskrajnim dinama Petit Chamarague.

Destinacija

Montpellier je glavni grad pokrajine Languedoc-Roussillion. Grad ima dugu tradiciju kao univerzitetski grad – četvrtina  stanovnika su studenti ovog univerziteta,  jednog od najvećih i najpoznatijih u Francuskoj.

Montpelje ima divan istorijski centar sa živopisnim uzanim uličicama, kućama iz 16. veka, mnoštvom kafea, sa baštama zaklonjenim drvećem, i interesantnim kulturnim životom. Mnogi ulični muzičari i umetnici doprinose njegovom šarmu, a mnoštvo poznatih festivala takođe ispunjavaju njegov kulturni život. Topla mediteranska atmosfera se ogleda u svakodnevnom životu grada.

Kursevi

Škola je otvorena tokom cele godine i nudi kurseve francuskog za sve nivoe znanja:

  •  Standardni kurs (20 časova nedeljno) na kojem se usavršavaju svi elementi jezika: vokabular, gramatika, struktura jezika. Intenzivne su vežbe govornog i pisanog izražavanja kroz obradu francuske kulture i običaja;
  • Intenzivni kurs (30 časova nedeljno) gde su 10 dodatnih časova rezervisani za intenzivnu konverzaciju;
  • Standardni kurs plus kombinuje dinamičan rad u grupi (20 časova) sa 5 privatnih časova nedeljno. Ovaj kurs je idealan za profesionalce, menadžere i one koji žele brzo da napreduju;
  • Standardni kurs + biznis pored 20 standardnih časova obuhvata i 10 specijalizovanih časova na kojima se radi poslovna terminologija kroz širok spektar uobičajenih poslovnih situacija;
  • Kurseve za pripremu DELF i DALF ispita, koji se mogu polagati nekoliko puta godišnje, u ispitnom centru, u Monpeljeu.

Smeštaj

Preporučuje se smeštaj u porodici, jer je to odlična mogućnost da se vežba jezik i van škole. Sve porodice su pažljivo odabrane. Sobe su jednokrevetne sa polupansionom. Postoje i dvokrevetne sobe ali samo u slučaju da polaznici idu zajedno. Za polaznike koji vole nezavisniji način života tu su studentske rezidencije u kojima su smešteni i francuski i međunarodni studenti. U letnjim mesecima polaznici mogu biti smešteni u sobama na univerzitetskom kampusu u Monpeljeu. Moguć je smeštaj i u apartmanima i hotelima.

Video

Akreditacije

CSN

CSN

FLE

FLE

The Groupement FLE brings together schools teaching French in France which offer a wide range of quality services to students, business people or people just interested in learning French in France during a language stay.
Our schools propose a wide range of French courses : general French, specific purposes courses, courses for teachers of French, preparation for DELF/DALF exams, junior vacation courses…
The Groupement FLE also aims to promote its member schools, as well as sharing experience and knowledge to improve quality standards.
This ‘quality reference’ is based on criteria, firm commitments and audits, outlined in a reference document, to which all Groupement FLE member schools adhere.

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print