Institut Monte Rosa

INSTITUT MONTE ROSA

Škola

Škola spada u grupu najstarijih internatskih škola u Švajcarskoj, nalazi se u u gradu Montro (Montreux) francuskom jezičkom kantonu Vo (Veud). Škola je smeštena u velikom zamku iz XIX veka na obali Ženevskog jezera, sa pogledom na jezero i na Savojske alpe u Francuskoj. Izrazito je internacionalnog tipa i neguje multikuluralni duh među svojim učenicima. Nastava je bazirana na dobrim manirima, poštovanju bližnjih, i razvijanju osećaja časti, poštenja i discipline. U takvoj atmosferi i sa permanentnim dijalogom na svim nivoima, svaki učenik ima mogućnost da razvija sopstvenu ličnost i da se nauči odgovornom ponašanju. Male grupe i vrlo pažljivo biran nastavni kadar omogućavaju da se svakome učeniku ponaosob posvete i da rešavaju zajedno sve akademske, sociološke i druge probleme na koje tinejdžeri mogu da naiđu.

Nastava je pretežno na engleskom jeziku, ali se veliki značaj pridaje multilingvalnosti.

Učenici škole, dečaci i devojčice između 9-19 godina, su smešteni u odvojenim objektima, u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, u bezbednom okruženju. Škola je smeštena na kampusu od 6000 m2 u čijem skolopu se pored škole i spavaonica nalaze i sportski tereni (fudbal, košarka, tenis, odbojka).

Profil

  • Lokacija škole: Teritret, neposredna blizina Montroa (Montreux)
  • Godina osnivanja: 1874.
  • Religija: nereligijska
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: svi učenici: 8 – 19 godina, internat: 9 – 19 godina
  • Broj učenika: internacionalni učenici u internatu 70:, UKUPNO: 100
  • Najbliži aerodrom: Ženeva (Geneva International Airport)
  • Nastavni programi: Američki srednjoškolski program sa mogućnošću pohađanja naprednih AP predmeta (High School with AP programme)
  • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu od CHF 61,000
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti,  prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Sa iskustvom od preko 100 godina, Institut Monte Rosa svojim studentima pruža intimnu i stimulativnu obrazovnu atmosferu. Nastavni program koji škola prati je High School Diploma sa Advanced Placement predmetima, pripremni program za upis na univerzitete uglavnom u severnoj Americi, ali priznat i na svim svetskim univerzitetima.

Uslovi upisa

Adekvatno znanje engleskog jezika i dobar akademski uspeh učenika u predhodnim  razredima.

Dodatni časovi engleskog jezika su uključeni u cenu školarine. Početne potrebe učenika se razlikuju, tako da su polaznici raspoređeni u vise grupa sa individualnim uputstvima od strane specijalizovanih nastavnika, dodatno upotpunjenih neformalnim pomoćnim konsultacijama od strane akademskog osoblja u večernjim časovima u samom internatu.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju