Škole francuskog jezika u Parizu

Škola

France Langue

Ova škola francuskog jezika osnovana je 1976. godine i ponosi se sa preko 40 godina iskustva u podučavanju francuskog kao stranog jezika. Raspolaže sa 6 školskih centara od kojih su 2 smeštena u Parizu, a školu godišnje pohađa preko 8000 polaznika iz različitih delova sveta.

Škola Victor Hugo smeštena je u zapadnom delu grada, u srcu 16. arondismana, a u blizini velikog broja muzeja i poznatih znamenitosti poput Ajfelovog tornja, Trijumfalne kapije i čuvene avenije Jelisejska polja. Školski centar je smešten u trospratnoj kući sa privatnim dvorištem u bezbednom, mirnom i rezidencijalnom kraju. Odiše mladalačkom, prijateljskom i opuštenom atmosferom. Centar poseduje 12 učionica, prostoriju za odmor, prostoriju sa računarima i pristupom internetu, kao i automat sa pićima i grickalicama.  

Druga škola u Parizu, Notre Dame, se nalazi u izuzetnom delu grada, čuvenoj Latinskoj četvrti, samo 200 metara od istoimene katedrale Notre Dame i nekoliko koraka od ostrva  Île de la Cité kog smtraju centrom grada, Panteona i Univerzitetske četvrti. Poseduje 7 učionica, prostoriju za odmor, prostoriju sa računarima i pristupom internetu, kao i automat sa pićima i grickalicama.

Vreme van nastave – Škola organizuje čitav niz vannastavnih aktivnosti koje predstavljaju pravu atrakciju uz edukativni karakter. Organizuju se razne konferencije u vezi sa francuskom kulturom i jezikom, posete muzejima sa vodičem, obilasci grada i slično. Neke od aktivnosti su besplatne dok za neke postoji doplata. Polaznicima je na raspolaganju prostor u školi u kome mogu da uče, čitaju ili koriste besplatan internet.

Destinacija

Grad svetlosti, Pariz, već vekovima je jedan od najčuvenijih gradova na svetu. Spada u grupu omiljenih studentskih gradova. Sa svojih 20 arondismana koje preseca reka Sena, Pariz ima sve potencijale da zavede i iznenadi posetioca, od istorijskih spomenika, mostova, parkova i bašta preko svetski poznatih muzeja, galerija, restorana i prodavnica visoke mode i dragulja.

Značaju i lepoti Pariza doprinose mnogobrojne građevine poput katedrale Notre-Dame, muzeja Louvre ili čuvenog Ajfelovog tornja (La Tour Eiffel). Šetnja najlepšom svetskom avenijom Jelisejska polja (Champs Elysées) i krstarenje rekom Senom se ne smeju zaobići. Montmartre  je takođe zanimljiv turistima zbog čuvene bazilike na vrhu, ali i poznatog kabarea Moulin Rouge. Versajska palata, Diznilend i Latinska četvrt su među deset najboljih atrakcija Pariza. Kulturni život Pariza smešten je uglavnom na levoj obali Sene, dok je poslovni i trgovački centar smešten na desnoj.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika (20 časova nedeljno);
  • Intenzivni kurs (26 časova nedeljno);
  • Superintenzivni kurs (30 časova nedeljno);
  • Priprema za ispit DELF i DALF (26 časova nedeljno);
  • Kombinovani kurs – opšti francuski + privatni časovi (26/30 časova nedeljno).

Nastava je interaktivna i usmerena na razvoj gramatike, rečnika i izgovora francuskog jezika, a u fokusu je razvoj četiri osnovne jezičke veštine – čitanje, pisanje, govor i slušanje. Nastava se odvija u malim grupama, što nastavnicima daje priliku da se fokusiraju na svakog polaznika pojedinačno. Nastavno osoblje visoko je obrazovano i francuski jezik im je maternji.

Smeštaj

Škola ima na raspolaganju više različitih tipova smeštaja – smeštaj u porodici, rezidencijalni smeštaj i dr. Uobičajen tip smeštaja jeste porodični. Po ovoj, ekonomski najprihvatljivijoj opciji, može najviše da se postigne u učenju jezika, jer daje mogućnost da se vežba jezik i van učionica. Minimalni broj godina da biste bili smešteni u porodici je 17 godina, a za rezidenciju i druge vreste smeštaja 18 godina. Na raspolaganju je i hotelski smeštaj, za sve one koji vole više nezavisnosti. Hoteli su sa dve i tri zvezdice i pružaju potpun komfor svojim gostima. Moguće je odabrati i rezidencijalni smeštaj. Škola u svojoj ponudi ima nekoliko rezidencija na različitim lokacijama u gradu sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Neke od rezidencija su dostupne samo leti (jul i avgust), a neke i tokom zimskog perioda.

Akreditacije

FLE

The Groupement FLE brings together schools teaching French in France which offer a wide range of quality services to students, business people or people just interested in learning French in France during a language stay.
Our schools propose a wide range of French courses : general French, specific purposes courses, courses for teachers of French, preparation for DELF/DALF exams, junior vacation courses…
The Groupement FLE also aims to promote its member schools, as well as sharing experience and knowledge to improve quality standards.
This ‘quality reference’ is based on criteria, firm commitments and audits, outlined in a reference document, to which all Groupement FLE member schools adhere.

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print