Škole francuskog jezika u Parizu

Paris_Metro_Sign

Škola

France Langue

Ova škola francuskog jezika osnovana je 1988. godine i do danas se ponosi sa preko 25 godina iskustva u podučavanju francuskog kao stranog jezika. Raspolaže sa 7 školskih centara od kojih su 3 smeštena u Parizu, a školu godišnje pohađa preko 7000 polaznika iz različitih delova sveta.

Škola Victor Hugo smeštena je u zapadnom delu grada, u blizini velikog broja muzeja i poznatih znamenitosti poput Ajfelovog tornja. Sastoji se od 2 zgrade koje su u pešačkoj udaljenosti jedna od druge. Centar poseduje 11 učionica, prostoriju za odmor, jezičku laboratoriju, prostoriju sa računarima i pristupom internetu.

Školski centar Opera smešten je u Boulevard des Italiens u tipičnoj pariskoj zgradi u mirnom kraju, a u blizini mnogih barova, restorana, prodavnica i butika. Sastoji se od 12 učionica koje se prostiru na 2 sprata zgrade, prostorije za odmor, prostorije sa računarima i pristupom internetu.

Treća škola u Parizu se nalazi u izuzetnom delu grada, samo 200m od katedrale Notr Dam i nekoliko koraka od ostrva De la Site (fr. Île de la Cité), Panteona i Univerzitetske četvrti.

Vreme van nastave – Škola organizuje čitav niz vannastavnih aktivnosti koje predstavljaju pravu atrakciju uz edukativni karakter. Organizuju se razne konferencije u vezi sa francuskom kulturom i jezikom, posete muzejima sa vodičem, obilasci grada i slično. Polaznicima je na raspolaganju prostor u školi u kome mogu da uče, čitaju ili koriste besplatan internet.

Destinacija

Grad svetlosti, Pariz, već je vekovima jedan od najčuvenijih gradova na svetu. Njegov geografski položaj, na reci Seni, bio je od presudnog značaja za razvoj grada u strateški centar i raskrsnicu mnogih puteva. Istorijski posmatrano, posle pada Rimskog carstva, grad je doživeo naglu ekspanziju. Konsolidujući svoju političku i kulturološku moć u kasnom 10. veku, Pariz postaje glavni grad Francuske kraljevine. Njegov primat glavnog grada ostaje nedostižan i netaknut još od tada, uprkos mnogim ratovima, revolucijama i političkim promenama.

Značaju i lepoti Pariza doprinose mnogobrojne građevine poput katedrale Notre-Dame, muzeja Louvre ili čuvene Ajfelove kule (La Tour Eiffel). Grad je specifičan po velikom broju prekrasnih vrtova, svetski čuvenih restorana, visoke mode i različitih kafea. Kulturni život Pariza smešten je uglavnom na levoj obali Sene, dok je poslovni i komercijalni centar smešten na desnoj.

Učiti francuski u Parizu je jedinstven doživljaj!

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika (20 časova nedeljno)
  • Intenzivni kurs (26 časova nedeljno)
  • Super intenzivni kurs (30 časova nedeljno)
  • Priprema za ispit DELF/DALF/TCF (26 časova nedeljno)
  • Poslovni kurs jezika (26 časova nedeljno)
  • Privatni časovi jezika (kurs 1 na 1)
  • Specijalizovani kursevi za profesionalce i mnogi drugi.

Nastava je interaktivna i usmerena na razvoj gramatike, rečnika i izgovora francuskog jezika, a u fokusu je razvoj četiri osnovne jezičke veštine – čitanje, pisanje, govor i slušanje. Nastava se odvija u malim grupama, što nastavnicima daje priliku da se dodatno fokusiraju i na svakog polaznika pojedinačno. Nastavno osoblje visoko je obrazovano i francuski jezik im je maternji jezik.

Smeštaj

Škola ima na raspolaganju više različitih tipova smeštaja – smeštaj u porodici, rezidencijalni smeštaj i druge. Uobičajen način smeštaja jeste porodični. Po ovoj, ekonomski najprihvatljivijoj opciji, može najviše da se postigne u učenju  jezika, jer daje mogućnost da se vežba jezik i van učionica. Studenti između 16 i 18 godina starosti mogu da budu smešteni samo u porodičnom smeštaju sa polupansionom. Na raspolaganju je i hotelski smeštaj za sve one koji vole više nezavisnosti. Hoteli su sa dve i tri zvezdice i pružaju potpun komfor svojim gostima. Moguće je odabrati i rezidencijalni smeštaj. Škola u svojoj ponudi ima nekoliko rezidencija na različitim lokacijama u gradu sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Neke od rezidencija su dostupne samo leti (jul i avgust), a neke i tokom zimskog perioda.

Akreditacije

FLE

FLE

The Groupement FLE brings together schools teaching French in France which offer a wide range of quality services to students, business people or people just interested in learning French in France during a language stay.
Our schools propose a wide range of French courses : general French, specific purposes courses, courses for teachers of French, preparation for DELF/DALF exams, junior vacation courses…
The Groupement FLE also aims to promote its member schools, as well as sharing experience and knowledge to improve quality standards.
This ‘quality reference’ is based on criteria, firm commitments and audits, outlined in a reference document, to which all Groupement FLE member schools adhere.

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print