Škole francuskog jezika u Parizu

Škola

France Langue

Ova škola francuskog jezika osnovana je 1988. godine i ponosi se sa preko 28 godina iskustva u podučavanju francuskog kao stranog jezika. Raspolaže sa 6 školskih centara od kojih su 2 smeštena u Parizu, a školu godišnje pohađa preko 7000 polaznika iz različitih delova sveta.

Škola Victor Hugo smeštena je u zapadnom delu grada, u blizini velikog broja muzeja i poznatih znamenitosti poput Ajfelovog tornja, Trijumfalne kapije i čuvene avenije „Jelisejska polja”. Škola je smeštena u kući sa privatnim dvorištem u bezbednom i mirnom kraju. Odiše mladalačkom, prijateljskom i opuštenom atmosferom. Centar poseduje 14 učionica, prostoriju za odmor, prostoriju sa računarima i pristupom internetu, kao i automat sa pićima i grickalicama.

Druga škola u Parizu se nalazi u izuzetnom delu grada, samo 200 metara od katedrale Notr Dam i nekoliko koraka od ostrva De la Site (fr. Île de la Cité), Panteona i Univerzitetske četvrti. Poseduje 7 učionica, prostoriju za odmor, prostoriju sa računarima i pristupom internetu, kao i automat sa pićima i grickalicama.

Vreme van nastave – Škola organizuje čitav niz vannastavnih aktivnosti koje predstavljaju pravu atrakciju uz edukativni karakter. Organizuju se razne konferencije u vezi sa francuskom kulturom i jezikom, posete muzejima sa vodičem, obilasci grada i slično. Polaznicima je na raspolaganju prostor u školi u kome mogu da uče, čitaju ili koriste besplatan internet.

Destinacija

Grad svetlosti, Pariz, već vekovima je jedan od najčuvenijih gradova na svetu. Njegov geografski položaj na reci Seni bio je od presudnog značaja za razvoj grada u strateški centar i raskrsnicu mnogih puteva. Istorijski posmatrano, posle pada Rimskog carstva, grad je doživeo naglu ekspanziju. Konsolidujući svoju političku i kulturološku moć u kasnom 10. veku, Pariz postaje glavni grad Francuske kraljevine. Njegov primat glavnog grada ostaje nedostižan i netaknut još od tada, uprkos mnogim ratovima, revolucijama i političkim promenama.

Značaju i lepoti Pariza doprinose mnogobrojne građevine poput katedrale Notre-Dame, muzeja Louvre ili čuvene Ajfelove kule (La Tour Eiffel). Grad je specifičan po velikom broju prekrasnih vrtova, svetski čuvenih restorana, visokoj modi i različitim kafeima. Kulturni život Pariza smešten je uglavnom na levoj obali Sene, dok je poslovni i komercijalni centar smešten na desnoj.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika (20 časova nedeljno);
  • Intenzivni kurs (26 časova nedeljno);
  • Superintenzivni kurs (30 časova nedeljno);
  • Priprema za ispit (23 časa nedeljno);
  • Poslovni kurs jezika (26/30 časova nedeljno);
  • Privatni časovi jezika (kurs 1 na 1) i mnogi drugi.

Nastava je interaktivna i usmerena na razvoj gramatike, rečnika i izgovora francuskog jezika, a u fokusu je razvoj četiri osnovne jezičke veštine – čitanje, pisanje, govor i slušanje. Nastava se odvija u malim grupama, što nastavnicima daje priliku da se dodatno fokusiraju i na svakog polaznika pojedinačno. Nastavno osoblje visoko je obrazovano i francuski jezik im je maternji jezik.

Smeštaj

Škola ima na raspolaganju više različitih tipova smeštaja – smeštaj u porodici, rezidencijalni smeštaj i dr. Uobičajen tip smeštaja jeste porodični. Po ovoj, ekonomski najprihvatljivijoj opciji, može najviše da se postigne u učenju jezika, jer daje mogućnost da se vežba jezik i van učionica. Minimalni broj godina da biste bili smešteni u porodici je 17 godina, a za rezidenciju i druge vreste smeštaja 18 godina. Na raspolaganju je i hotelski smeštaj, za sve one koji vole više nezavisnosti. Hoteli su sa dve i tri zvezdice i pružaju potpun komfor svojim gostima. Moguće je odabrati i rezidencijalni smeštaj. Škola u svojoj ponudi ima nekoliko rezidencija na različitim lokacijama u gradu sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Neke od rezidencija su dostupne samo leti (jul i avgust), a neke i tokom zimskog perioda.

Akreditacije

FLE

The Groupement FLE brings together schools teaching French in France which offer a wide range of quality services to students, business people or people just interested in learning French in France during a language stay.
Our schools propose a wide range of French courses : general French, specific purposes courses, courses for teachers of French, preparation for DELF/DALF exams, junior vacation courses…
The Groupement FLE also aims to promote its member schools, as well as sharing experience and knowledge to improve quality standards.
This ‘quality reference’ is based on criteria, firm commitments and audits, outlined in a reference document, to which all Groupement FLE member schools adhere.

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print