Internat u Švajcarskoj

Škola

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg je elitna škola osnovana 1889. godine, u severoistočnoj Švajcarskoj u gradu St. Gallen, u istoimenom kantonu nemačkog govornog područja. St. Gallen je sedmi grad po veličini u Švajcarskoj i regionalni centar sa univerzitetima, pozorištem, koncertnom salom, muzejima, bolnicama i crkvom. Sam kampus škole čine prelep kompleks zgrada okruženih travnjacima, ružičnjakom i drvećem. Ova zelena oaza i sigurno okruženje idealna je sredina za razvoj i odrastanje dece. Ovo je internatska škola (boarding school) u kojoj vlada disciplina i čije posvećeno nastavno osoblje usmerava đake u njihovom akademskom, socijalnom i ličnom razvoju. Deca dolaze iz više od 30 zemalja, čineći ovu malu sredinu pravim internacionalnim društvom.

Ovo je jedina luksuzna internatska škola u nemačkom govornom delu Švajcarske. „Naučiti kako živeti je svrha obrazovanja“ moto je ove škole, čiji je cilj da svoje učenike nauči: da se nose sa svakodnevnim problemima, da ispunjavaju svoje školske obaveze, da se uključe u zajednicu, da steknu društvenu kompetenciju i da steknu veštine rešavanja konflikta i problema.

Škola u ponudi ima švajcarski, italijanski, nemački, američki i engleski plan i program, pružajući Vam mogućnost da izaberete ono što je najbolje za Vaše dete. Pored akademskog programa, škola posebnu pažnju posvećuje i vannastavnim aktivnostima i nudi veliki broj klubova poput đačkog kluba, čiji članovi pored pomoći koju pružaju pridošlim đacima da se lakše snađu i prilagode novoj sredini, predstavljaju sponu između đačkog tela i školskog osoblja, ili kulturnog i humanitarnog kluba, koji organizuju razne aktivnosti, kreiraju programe i implementiraju projekte sa višim ciljem. Učešće u ovim klubovima je od velikog značaja prilikom upisa na fakultet.

Lokacija škole između jezera Konstanca i Alpa pruža bezbroj mogućnosti za različite sportove na snegu vođene profesionalnim trenerima, poput skijanja, snoubordinga, klizanja, ali i zabavne aktivnosti poput sankanja. Škola poseduje sportske terene, pa deca mogu da treniraju tenis, da se bave fudbalom, košarkom, golfom, plivanjem, plesom, mačevanjem, planinarenjem i penjanjem. Škola poseduje brod, pa deca mogu da se bave i da skijanjem na vodi na jezeru. Pored svega ovoga, škola za svoje učenike organizuje ekskurzije u velike evropske gradove.

Smeštaj je organizovan u rezidencijama pri kampusu škole i na visokom je nivou. Đaci stariji od 14 godina su smešteni u jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. Pri kampusu se nalazi i medicinsko osoblje.

 

Profil

Lokacija škole: gradska sredina, St. Galen

Godina osnivanja: 1889.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: Svi učenici: 6-18 godina, internat: 7-18 godina

Broj učenika: učenika u internatu: 260, internacionalnih učenika u internatu: 230, UKUPNO: 300

Najbliži aerodrom: Cirih, 50 minuta od škole

Nastavni programi:  britanski srednjoškolski program (GCSEA level), američki srednjoškolski program i AP predmeti (samo 11. i 12. razred),   nemački  program (Abitur), švajcarski srednjoškolski program (Schweizer Maturität), italijanski srednjoškolski program (Esame di stato)

Cena za internacionalne učenike:  84.000 CHF po godini.

Cena se odnosi na školsku godinu 2018/19.

Izdvajamo

  • Elitna internatska škola u idealnom okruženju
  • U ponudi čak 5 svetskih obrazovnih sistema
  • Širok izbor vannastanih aktivnosti
  • Geografski položaj pogodan za mnoštvo sportova

Male grupe i velika individualna pažnja, odnos profesor učenik je 1:4

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda, dokaz o nivou engleskog jezika. Mogući školski interni testovi.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele .

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print