Internat u Švajcarskoj

INSTITUT ROSENBERG

Škola

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg je elitna škola osnovana 1889. godine, u severoistočnoj Švajcarskoj u gradu St. Gallen, u istoimenom kantonu nemačkog govornog područja. St. Gallen je sedmi grad po veličini u Švajcarskoj i regionalni centar sa univerzitetima, pozorištem, koncertnom salom, muzejima, bolnicama i crkvom. Sam kampus škole čine prelep kompleks zgrada okruženih travnjacima, ružičnjakom i drvećem. Ova zelena oaza i sigurno okruženje idealna je sredina za razvoj i odrastanje dece. Ovo je internatska škola (boarding school) u kojoj vlada disciplina i čije posvećeno nastavno osoblje usmerava đake u njihovom akademskom, socijalnom i ličnom razvoju. Deca dolaze iz više od 30 zemalja, čineći ovu malu sredinu pravim internacionalnim društvom.

Ovo je jedina luksuzna internatska škola u nemačkom govornom delu Švajcarske. „Naučiti kako živeti je svrha obrazovanja“ moto je ove škole, čiji je cilj da svoje učenike nauči: da se nose sa svakodnevnim problemima, da ispunjavaju svoje školske obaveze, da se uključe u zajednicu, da steknu društvenu kompetenciju i da steknu veštine rešavanja konflikta i problema.

Škola u ponudi ima švajcarski, italijanski, nemački, američki i engleski plan i program, pružajući Vam mogućnost da izaberete ono što je najbolje za Vaše dete. Pored akademskog programa, škola posebnu pažnju posvećuje i vannastavnim aktivnostima i nudi veliki broj klubova poput đačkog kluba, čiji članovi pored pomoći koju pružaju pridošlim đacima da se lakše snađu i prilagode novoj sredini, predstavljaju sponu između đačkog tela i školskog osoblja, ili kulturnog i humanitarnog kluba, koji organizuju razne aktivnosti, kreiraju programe i implementiraju projekte sa višim ciljem. Učešće u ovim klubovima je od velikog značaja prilikom upisa na fakultet.

Lokacija škole između jezera Konstanca i Alpa pruža bezbroj mogućnosti za različite sportove na snegu vođene profesionalnim trenerima, poput skijanja, skijanje na dasci, klizanja, ali i zabavne aktivnosti poput sankanja. Škola poseduje sportske terene, pa deca mogu da treniraju tenis, da se bave fudbalom, košarkom, golfom, plivanjem, plesom, mačevanjem, planinarenjem i penjanjem. Škola poseduje brod, pa deca mogu da se bave i da skijanjem na vodi na jezeru. Pored svega ovoga, škola za svoje učenike organizuje ekskurzije u velike evropske gradove.

Smeštaj je organizovan u rezidencijama pri kampusu škole i na visokom je nivou. Đaci stariji od 14 godina su smešteni u jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. Pri kampusu se nalazi i medicinsko osoblje.

 

Profil

  • Lokacija škole:gradska sredina,  Galen
  • Godina osnivanja:
  • Tip škole:mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura:Svi učenici: 6-18 godina, internat: 7-18 godina
  • Broj učenika:učenika u internatu: 260, internacionalnih učenika u internatu: 230, UKUPNO: 300
  • Najbliži aerodrom:Cirih, 50 minuta od škole
  • Nastavni programi: britanski srednjoškolski program (GCSEA level), američki srednjoškolski program i AP predmeti (samo 11. i 12. razred),   nemački  program (Abitur), švajcarski srednjoškolski program (Schweizer Maturität), italijanski srednjoškolski program (Esame di stato)
  • Cena za internacionalne učenike:za školsku godinu 2015/16. od CHF 84.000  (po tromesečju od CHF 28.000), depozit od CHF 25.000.
  • Dodatni troškovi:obavezne registracije, prijava 8.400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Upisom deteta u ovu školu pružate mu šansu da odrasta u društvu dece koja pripadaju eliti. Ovo sigurno okruženje i izuzetna gradska lokacija škole omogućavaju da đacima na dohvat ruke budu sva kulturna dešavanja u gradu. Takođe, geografski položaj omogućava bavljenje mnogobrojnim sportovima. Grupe su male, od svega 8 đaka po razredu. Mala škola i veliki broj školskog osoblja u odnosu 1:4 (đaka), čine da se deca osećaju kao deo jedne velike porodice, a profesori su posvećeni deci i lično znaju svakog učenika.

Oko 90 odsto učenika govori dva i više jezika i 60 odsto učenika govori tri i više jezika.

Pored toga, škola u ponudi ima velik broj vannastavnih aktivnosti uključujući tenis, golf, jahanje, šah, mačevanje, sportove na vodi, skijanje i veliki broj kulturnih i kreativnih aktivnosti tokom cele školske godine. Institut auf dem Rosenberg je poslednja preostala škola u Švajcarskoj  gde školsko osoblje servira obroke za stolom! Učenici moraju da poštuju pravila oblačenja tokom obroka i na nastavi.

Najveći društveni događaj u školi je čuveni Rosenberški bal, na kom učenici nastupaju pred publikom i predstavljaju im se izuzetno zahtevnim numerama i koreografijama, za koje se pripremaju mesecima.

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda, dokaz o nivou engleskog jezika. Mogući školski interni testovi.

Škola prihvata fizički, društveno i intelektualno razvijenu decu sa primernim ličnim i akademskim sposobnostima.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju