Interaktivno učenje engleskog u Londonu

British_Museum_main_entrance

Škola

The Language in Group

Uzrast polaznika 14-17 godina

Ova organizacija nastala je 2010. godine, objedinjavanjem tri škole koje imaju preko 40 godina dugog i uspešnog iskustva u podučavanju engleskog jezika. Škole imaju svoje centre u Dablinu, Totnesu i Londonu, a u svojoj ponudi imaju nastavu za odrasle i letnje škole jezika za decu.

Škola organizuje novi letnji program za mlade za koji je dobila nagradu British Council-a za inovaciju godine. Reč je o programu koji predstavlja jedinstven i alternativni način usavršavanja komunikacionih veština u engleskom jeziku.

Vreme van nastave – Škola nudi zanimljiv program aktivnosti za polaznike. Tokom svake nedelje programa uključene su 4 poludnevne ekskurzije, 1 poludnevna aktivnost u kampusu, 1 celodnevna ekskurzija i 7 večernjih aktivnosti. Obilaze se različiti lokaliteti i znamenitosti u Londonu, organizuje se poseta Oksfordu, Brajtonu ili nekom drugom gradu u zavisnosti od rasporeda i vremenskih okolnosti u periodu kada pohađate školu.

Destinacija

London je grad koji privlači milione posetilaca iz svih krajeva sveta. Prostire se na obalama reke Temze u jugoistočnoj Engleskoj, i sa brojnom populacijom predstavlja jednu od najvećih gradskih površina u svetu.

U gradu postoji mnoštvo istorijskih tekovina i znamenitosti, a ljubitelji kulture mogu da obiđu Palace of Westminster, Tower of London, Buckingham Palace – dom kraljevske porodice, Trafalgar Square, muzej Madam Tussauds, London Eye panoramski točak, reka Thames, te razne druge atrakcije i zanimljivosti.

Za ljubitelje zabave postoje različiti sadržaji za sve uzraste – takozvane Live Escape igre poput Chequest, HintHunt, zabavni parkovi London Dungeon, Winter Wonderland, mnogobrojni bioskopi, kuglane i mnogi drugi. Za polaznike koji svoje vreme u Londonu žele da provedu u kupovini, na raspolaganju je šoping u čuvenoj Oksford ulici, mnoštvo butika, prodavnica, različiti barovi i restorani za svačiji ukus.

Kursevi

Program je dizajniran tako da kombinuje učenje jezika sa iskustvom Londona. Specifičan je po tome što se svi časovi odvijaju van okvira učionice, a lokacije na kojima se odvija nastava su različite istorijske znamenitosti i atrakcije grada – National Portrait Galery, Southbank walk & Borough Market, Victoria and Albert muzej, Greenwich Martine muzej i Cutty Sark, kako i mnoge druge.

Nastava se sastoji od 15 sati engleskog jezika nedeljno. Sva deca uče zajedno na taj način što stvaraju konstrukcije novih znanja jezika, simulacijom, istraživanjem, kroz timski rad, rešavajući problemske zadatke, međusobno vrednujući svačiji rad i sve to u autentičnim životnim okolnostima.

Smeštaj

Smeštaj se nalazi u okviru kampusa Roehampton, gde se odvija i nastava engleskog jezika. Podrazumeva jednokrevetne sobe sa privatnim kupatilom ili privatnim tušem i toaletom koje biste delili sa više polaznika. U cenu programa uključen je pun pansion. U kampusu postoji kantina u kojoj se služe topli i hladni oboci tri puta u toku dana. Subotom kada su organizovane ekskurzije, polaznicima je obezbeđen obrok u vidu paket ručka.

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print