Internacionalna hotelijerska škola u Švajcarskoj

IHTTI-fakultet za hotelijerstvo Svajcarska

Škola

IHTTI School of  Hotel Management

International Hotel and Tourism Training Institute (IHTTI) je jedna od prvih škola hotelskog menadžmenta na engleskom jeziku u Švajcarskoj. Osnovana je 1984. godine i tokom svog postojanja stekla je internacionalnu reputaciju u hotelskoj industriji kao visoko kvalitetna škola koja nudi kvalitetne programe i čiji su diplomci visokog kalibra, od kojih većina zauzima vodeće pozicije u hotelskom sektoru širom sveta.

IHTTI pohađaju studenti iz celog sveta, što stvara raznovrsnu i multikulturalnu sredinu, sličnu radnom okruženju u kome će se diplomci naći po završetku studija. Svakog semestra oko 200 studenata iz više od 50 zemalja bira IHTTI za nastavak visokog obrazovanja u oblasti hotelijerstva.

Ovo je jedna od najuspešnijih škola hotelskog menadžmenta u Švajcarskoj. Alumni su IHTTI-jev najveći akreditiv, noseći svoje znanje i strast prema poslu stečenu na fakultetu na vodeće menadžerske pozicije širom sveta. IHTTI je intimna, boutique-style hotelijerska škola, savršeno mesto za učenje suptilnijih veština menadžmenta neophodnih za vođenje hotela sa 5 zvezdica. Ponosi se ličnom pažnjom koju poklanja svakom student, zahvaljujući individualnom pristupu i malim grupama.

Programi koje škola nudi se zasnivaju na svetski priznatom švajcarskom modelu obuke hoteskog menadžmenta, uz najsavremenije inovacije u dizajnu, tehnologiji i menadžmentu luksuznih brendova. Studenti stiču znanje od internacionalnih stručnjaka kao i kroz profesionalnu saradnju sa  LesConcierges, glavnog  svetskog dobavljača usluga konsijerža (concierge)  i HBA/Hirsch Bedner Associates, lidera u hotelskom dizajnu enterijera.

U dinamičnom, internacionalnom ugostiteljstvu, očekuju vas uzbudljive poslovne mogućnosti. Razumevanje koncepta dizajna je neophodno u industriji gde se konstantno otvaraju novi hoteli i renoviraju postojeći, kako bi stvorili prijatno, savremeno okruženje. Uz sve veću konkurenciju i porast popularnosti butik i dizajn hotela, IHTTI diplomci odgovaraju na sve veću potrebu za  kvalifikovanim menadžerima sa osećajem za detalje i izrazitim interesom za dizajn objekata. Veštine stečene na IHTTI School of Hotel Management  su primenljive u širokom spektru poslova u ugostiteljstvu, menadžmentu luksuznih brendova, hotelskom dizajnu i ostalim poslovima vezanim za ugostiteljstvo i turizam.

Usko povezane sa hotelskim sektorom, industrija luksuzne robe i maloprodaja su od sve većeg značaja, naročito među hotelima sa 4* ili 5*. Hotelijeri i menadžeri luksuznih marki rade zajedno kako bi kapitalizovali sinergiju stvorenu između svojih proizvoda, zbog čega IHTTI studenti moraju imati koncept upravljanja luksuznim markama.

Destinacija

IHTTI kampus se nalazi u srcu Neuchâtel-a, živopisnog švajcarskog studentskog grada i smešten je između železničke stanice i jezera Neuchâtel, blizu maloprodajnih objekata, muzeja, kulturnih prostora, barova i ostalih zabavnih atrakcija grada. Boravkom u kampusu uživaćete u blizini centra grada. Internacionalni student ovog fakulteta su izuzetno dobro integrisani u lokalnu zajednicu. Železnička stanica, jezero, mnogobrojne radnje i univerzitetska biblioteka nalaze se na pet minuta hoda. Kampus se nalazi u zgradi bivšeg hotela koji je preuređen i renoviran kako bi obezbedio vrhunske uslove i savremno okruženje svojim studentima. U sklopu kampusa nalazi recepcija koja radi 24 sata I gde se uvek nalazi neko od školskog osoblja spreman da pruži svaku vrstu pomoći.

Osnovne

BACHEOR OF ARTS IN INTERNATIONAL HOSPITALITY AND DESIGN MANAGEMENT

Zahvaljujući intenzivnom nastavnom programu, možete diplomirati sa švajcarskim, britanskim ili američkim kvalifikacijama za samo tri godine. Kombinacija teorijskog učenja, iz svih aspekata hotelskog menadžmenta, i praktičnog, radnog dela iz svih operativnih područja nudi zaista sveobuhvatnu edukaciju pripremajući vas za uzbudljivu karijeru u hotelskoj industriji. Po završetku disertacije, u završnoj godini steći ćete diplomu osnovnih studija,  Honours Bachelor Degree.

U toku studija možete podneti aplikaciju za sertifikat od udruženja American Hotel and Lodging Association (AH&LA).

Uslovi upisa:

 • diploma srednje škole,
 • znanje engleskog jezika (TOEFL 500 ili IELTS 5.0),
 • minimum 18 godina.

Cena programa: 1. godina – 34.800 CHF; 2. godina – 32.600 CHF; 3. godina – 66.410 CHF

POSTGRADUATE DIPLOMA IN INTERNATIONAL HOTEL AND DESIGN MANAGEMENT

Postgraduate Diploma in International Design and Hotel Management  je odlična opcija za studente koji traže novu priliku u izboru svoje karijere, ili za one koji trenutno rade u hetelskoj industriji i kojima je potrebno dodatno školovanje kako bi mogli da napreduju u svojoj karijeri. Ovaj program hotelskog menadžmenta se fokusira na četiri glavne oblasti: Hotel Management, Food and Beverage Management, Hotel Operations i Hotel Design, i pruža odličnu kombinaciju akademskog i praktičnog rada. Program se sastoji od 1 akademskog semestra (5 meseci) + 4-6 meseci plaćene radne prakse.

Uslovi upisa:

 • diploma osnovnih studija ili minimum 3 godine radnog iskustva na menadžerskoj poziciji u bilo kojoj oblasti rada,
 • znanje engleskog jezika (TOEFL 500 ili IELTS 5.0),
 • minimum 21 godina.

Cena programa: 34.310 CHF

Napomene:

 • U slučaju eventualne greške, važeći je samo zvaničan cenovnik škole.
 • Cenovnik programa ne uključuje: registraciju 8400 rsd, bankarske troškove, troškove viziranja pasoša i druge nepomenute troškove.

Master

MASTER OF INTERNATOINAL BUSINESS IN HOTEL AND DESIGN MANAGEMENT

Master of International Business in Hotel and Design Management je namenjen studentima koji žele da napreduju u svojoj karijeri sticanjem progresivnog znanja u teoretskim i primenjenim temama iz oblasti luksuza, hotelskog dizajna i izvršnog rukovodstva. Kroz program se stuču veštine u analiziranju, kritičkoj proceni i profesionalnoj primeni znanja.

Uslovi upisa:

 • diploma osnovnih studija ili minimum 3 godine radnog iskustva na menadžerskoj poziciji u bilo kojoj oblasti rada,
 • znanje engleskog jezika (TOEFL 500 ili IELTS 5.0),
 • minimum 21 godina.

Cena programa: 1. godina – 34.310 CHF; 2. godina – 35.390 CHF

 Datumi početka semestra: 6. februar ‒ 9. jun 2017; 4. septembar ‒ 27. januar 2018.

**PG Diploma program i master program mogući samo od februara

Napomene:

 • U slučaju eventualne greške, važeći je samo zvaničan cenovnik škole.
 • Cenovnik programa ne uključuje: registraciju 8400 rsd, bankarske troškove, troškove viziranja pasoša i druge nepomenute troškove.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print