Internacionalna srednja škola na Kipru

srednja-skola-kipar

Škola

Pascal English School

Kipar je ostrvska zemlja u Mediteranu, sa prijatnom klimom, a s obzirom na to da je nekadašnja britanska kolonija, engleski jezik je u širokoj upotrebi. Pascal English School je srednja škola akreditovana od strane Ministarstva obrazovanja i kulture Kipra, u kojoj se kompletna nastava odvija na engleskom jeziku, a priprema učenike za kiparsku srednjoškolsku diplomu Apolytirion, britanski IGCSE, A-level i International Baccaulaureate Diploma program. Učenici se odlučuju koji internacionalni srednjoškolski program žele da pohađaju, a uz njega slušaju i predmete neophodne za Apolytirion.

Školski kadar je osposobljen i za rad sa učenicima sa individualnim teškoćama u učenju (disleksija, ADD, ADHD i slično), a koji imaju intelektualni kapacitet za redovnu nastavu.

Moderan školski kampus se prostire na 11 ha zemljišta i uključuje nastavne kapacitete, biblioteku sa zavidnim brojem naslova, savremene učionice i laboratorije i sportski centar sa otvorenim bazenom.

Sportski departman pruža mogućnost da učenici profesionalno treniraju košarku, fudbal, džudo i plivanje, dok im je akademski deo prilagođen treninzima.

Profil

Lokacija škole: Nikozija

Godina osnivanja: 1988.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Broj učenika: 25 % internacionalni

Najbliži aerodrom: Nikozija

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma

Cena za internacionalne učenike: od 28.000 €

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju