Internacionalna srednja škola na Kipru

Škola

Pascal English School

Pascal English School deo jedne od najvećih obrazovnih organizacija, sa najdužnom tradicijom na Kipru, Pascal Education. Organizacija se sastoji od tri engleske i dve grčke srednje i osnovne škole koje su smeštene u Nikoziji, Limasolu i Larnaki. Škola u Nikoziji je internatska škola koja akreditovana od strane Ministarstva obrazovanja i kulture Kipra, ispitini je centar za Cambridge međunarodne ispite i u školi se nastava odvija na engleskom jeziku. Sa ponosom ističe prolaznost od čak 75% učenika koji nakon završene srednje škole upisuju neke od najboljih univerziteta u Velikoj Britaniji i širom sveta.

Škola zauzima moderan kampus koji se prostire na 11 ha zemljišta i koji je smešten u Lakatamiji, pregrađu koji je od centra Nikozije udaljen oko pola sata vožnje. Kampus raspolaže sa 38 savremeno opremljenih učionica, 4 amfiteatra, 5 računarskih laboratorija, 4 laboratorije za prirodne nauke (fizika, hemija, biologija), posebno dizajnirane prostorije za nauku, tehnologiju, muziku, umetnost i ekonomiju. Učenici imaju pristup biblioteci, kantini, kafeu, spavaonicama, sportskim terenima (fudbal, košarka, odbojka) i bazenu na otvorenom koji ima grejanje.

Škola priprema učenike za kiparsku srednjoškolsku diplomu Apolytirion, IB International Baccalaureate Diploma program i britanski  A-level program. Učenici se odlučuju koji internacionalni srednjoškolski program žele da pohađaju i uz njega slušaju i predmete koji su neophodni za Apolytirion. Pored akademskog dela organizuju se vannastavne aktivnosti, učenički klubovi, ekskurzije i putovanja, a posebna pažnaj daje se sportovima poput košarke, fudbala, rukometa, plivanja, odbojke, vaterpola, aerobika. Škola svojim učenicima pomaže prilikom odabira i apliciranja na univerzitete, ali i vrši savetovanje u vezi karijere i pronalaženja adekvatnih programa prakse.

Profil

Lokacija škole: Lakatamia, predgrađe Nikozije, Kipar.

Godina osnivanja: 1988.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 12-18 godina

Broj učenika: 25% internacionalnih učenika

Najbliži aerodrom: Larnaca International Aiport (oko 35 minuta od škole).

Nastavni program: IB International Baccalaureate Diploma, GCSE, A-level.

Cena za internacionalne učenike: 28.000 € po godini

Cena se odnosi na školsku 2018/19. godinu.

Dodatni troškovi: prijava 8.400 rsd, viza, avio karte, smeštaj i hrana tokom raspusta, eksterni ispiti, gradski prevoz, troškovi ekskurzija i dodatnih sportskih aktivnosti (oko 150 € mesečno), lični troškovi učenika i drugi nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

  • Pristupačna cena IB programa, jednog od najzahtevnijih akademskih programa u svetu;
  • Sigurno okruženje sa vrlo prijatnom klimom tokom cele godine;
  • Vrlo bogat program aktivnosti (ronjenje, jedrenje i druge);
  • Najsavremeniji nastavni, vannastani i smeštajni objekti;
  • Pomoć i savetovanje prilikom apliciranja na univerzitete.

Uslovi upisa

Uslovi za upis internacionalnih polaznika prvenstveno su da se prikaže uspeh is prethodnih godina školovanja u vidu svedočanstava za prethodne dve školske godine. Pored toga, svi polaznici rade test engleskog jezika (radi procene jezičkog nivoa) i test matematike. Nakon toga, internacionalni polaznici rade i Skype intervju prilikom kojeg se procenjuje verbalni engleski jezik i radi se izbor predmeta koje će učenik da pohađa (u skladu sa interesovanjima, budućim studijama).

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print