Internacionalna srednja škola u Americi

Škola

The MacDuffie School

The MacDuffie School se nalazi u gradiću Granby, u državi Masačusets. Jedna je od vodećih pripremnih škola za koledže u državi. Ova američka srednja škola nudi veliki broj Honors i Advanced Placement predmeta za učenike koji žele da apliciraju na najbolje univerzitete. Jedna od najvećih prednosti ove škole jesu mala odeljenja, što omogućuje da se posebna pažnja posveti svakom učeniku i, samim tim, đaci postignu bolje akademske rezultate. Prosečna veličina razreda je 10 učenika.

Kampus škole nalazi se između Njujorka i Bostona, što je odlična lokacija za đake koji žele da bolje upoznaju kako ove gradove, tako i američku kulturu. Ovu školu pohađaju i internacionalni učenici koji dolaze iz 20 zemalja iz celog sveta. Internacionalnim đacima na raspolaganju su dve vrste smeštaja – u internatu škole, kao i porodični smeštaj. Porodični smeštaj uvek je dobra opcija za one učenike koji žele da se bolje upoznaju sa američkom kulturom i načinom života, s obzirom na to da su u prilici da iskuse svakodnevni život američkih porodica. Smeštaj u internatu omogućuje druženje s vršnjacima iz celog sveta, gde internacionalni učenici lako sklapaju prijateljstva i integrišu se u školsku zajednicu. Pored rigoroznog akademskog programa, ova škola ima odličan umetnički program, kao i izvrsne mogućnosti za bavljenje sportom. Škola ima takmičarske timove u muškom i ženskom fudbalu, košarci, ženski odbojkaški tim, lakros tim, kros kantri tim, ultimate fresbee… Sportske sezone su jesen, zima i proleće, tokom kojih su zastupljeni određeni sportovi.

Profil

 • Lokacija škole: Granby, Massachusetts
 • Godina osnivanja: 1890.
 • Religija: nereligijska škola
 • Tip škole: mešovita
 • Starosna struktura:  11-18 godina
 • Broj učenika: 266, 136 devojčica i 130 dečaka
 • Najbliži aerodrom:  Bradley International Airport, 9 km
 • Nastavni programi: High School (Honors, Advanced Placement, ESL)
 • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17. godinu iznosi  56.500 $ sa smeštajem u internatu, 49.700 $ sa smeštajem u porodici
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

 • 100 odsto učenika ove škole bude primljeno na četvorogodišnje koledže i univerzitete
 • Odlična lokacija, kampus škole izmešu Bostona i Njujorka
 • Odnos učenik/nastavno osoblje je 6:1
 • Mala odeljenja, sa oko 10 učenika

Uslovi upisa

Potrebno je popuniti zvaničnu aplikaciju i dostaviti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika (9-10. razred: SLEP:  55, TOEFL:  70, SSAT 2000, 11. razred: SLEP:  60, TOEFL:  80, SSAT 2100), kao i obaviti intervju prilikom posete školi ili koristeći Skype.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika tako i za roditelje posetioce.
Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju