Internacionalna srednja škola u Španiji

mg_1609-large1-e1431432099930

Škola

Sotogrande International School

Škola se nalazi u prelepom delu Andaluzije sa pogledom na Mediteran i okolni krajolik, u najlepšem delu obale Costa del Sol. Sotogrande je ekskluzivna, zatvorena rezidencijalna zajednica koju naseljavaju ljudi iz celog sveta, neki su stalno nastanjeni, dok mnogi dolaze u svoje vile samo na odmor. Učenici u školi predstavnici su 45 različitih nacija. Široke ulice pune cveća i zelenila povezuju stambene vile sa terenima za golf, polo, terenima za jahanje i marinom i predstavljaju izuzetno bezbednu sredinu za učenike.

Škola ima tri kampusa koji uključuju i otvoreni bazen, sportsku halu, najsavremenije kompjuterske učionice, biblioteku, muzički i umetnički studio i pozorišnu salu. Učenici su smešteni u rezidenciju koja je pre nego što je škola preuzela bila hotel sa 4*.

Pored intenzivnog akademskog programa učenici škole se mogu baviti sportom, golfom, jahanjem, jedrenjem, polom… Škola je posebno ponosna svoje dve akademije Sotogrande International Golf AAcademy Sotogrande International Football Academy, koje đacima pužaju profesionalno bavljenje ovim sportovima.

Umetnički departman škole organizuje velik broj različitih performansa, izložbi i prezentacija, od kompletno produciranih mjuzikala do recitala, od stvaranja filmova do grafičkog dizajna.

Profil

Lokacija škole: Sotogrande

Godina osnivanja: 1978.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Broj učenika: 730

Najbliži aerodrom: Malaga, 90 km

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma

Cena za internacionalne učenike: od 36.190 €

Cena za internacionalne učenike: od 18.195 €

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju