Internacionalna srednja škola u Španiji

Škola

Sotogrande International School

Škola se nalazi u prelepom delu Andaluzije sa pogledom na Mediteran i okolni krajolik, u najlepšem delu obale Costa del Sol. Sotogrande je ekskluzivna, zatvorena rezidencijalna zajednica koju naseljavaju ljudi iz celog sveta. Neki su stalno nastanjeni, dok mnogi dolaze u svoje vile samo na odmor. Učenici u školi predstavnici su 45 različitih nacija. Široke ulice pune cveća i zelenila povezuju stambene vile sa terenima za golf, polo, terenima za jahanje i marinom i predstavljaju izuzetno bezbednu sredinu za učenike.

Pored intenzivnog akademskog programa učenici škole se mogu baviti različitim sportovima – golfom, jahanjem, jedrenjem, polom… Škola je posebno ponosna na svoje dve akademije Sotogrande International Golf Academy i Sotogrande International Football Academy, koje đacima pružaju profesionalno bavljenje ovim sportovima. Umetnički departman škole organizuje velik broj različitih performansa, izložbi i prezentacija, od kompletno produciranih mjuzikala do recitala, od stvaranja filmova do grafičkog dizajna.

Škola ima tri kampusa koji uključuju i otvoreni bazen, sportsku halu, najsavremenije kompjuterske učionice, biblioteku, muzički i umetnički studio i pozorišnu salu. Učenici su smešteni u rezidenciji koja je, pre nego što je škola preuzela, bila hotel sa 4*.

Profil

Lokacija škole: Sotogrande

Godina osnivanja: 1978.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Broj učenika: 730

Najbliži aerodrom: Malaga, 90 km

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma

Cena za internacionalne učenike za školsku 2017/18. iznosi od 37.230 €.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola veoma vodi računa o svojim učenicima i podržava ih kroz sveobuhvatan niz pastoralnih usluga. Lični savetnik i razredni starešina su ključni kontakti kako za decu, tako i za njihove roditelje i koji mogu biti sigurni da se o njihovoj deci brine školsko osoblje. Sotogrande Int School je Apple-sertifikovana škola koja svoje polaznike priprema za efektivno učestvovanje i uspeh, integrišući tehnologiju u njhovo svakodnevno učenje, istovremeno se starajući da sva deca imaju pristup laptop i desktop računarima.

Uslovi upisa

Prilikom upisa, potrebno je dostaviti popunjenu aplikaciju, kopiju poslednja dva svedočanstva, kopiju pasoša učenika, kopiju pasoša roditelja, dokaz o uplati registracije. Nakon dostavljenih dolumenata, sa učenikom se obavlja intervju i zakazuje test engleskog jezika i matematike.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicim a škola koje s  u vam se  najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print